Dit Vlaams festival krijgt TikTok-stage

Dieter Blarinckx-08 juli 2022 om 21:32

Ja, je leest de titel van dit artikel goed; er komt wel degelijk een TikTok-stage op een Vlaams festival! Tijdens het Rijvers Festival in Lievegem (Gent) kan je bij de TikTok-stage je favoriete en bekende TikTokkers ontmoeten!

Het festival zal plaatsvinden tussen 12 en 15 augustus en zal dus ook enkele bekende Vlaamse TikTokkers verwelkomen op de TikTok-stage. Onder meer Steffi Mercie & Gerben Tuerlinckx, Julie & Jacques Vermeire en Ender Scholtens hebben al bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn. Je kan ze ontmoeten, maar ook samen een eigen TikTok-filmpje maken!

“We zijn bijzonder tevreden dat we toppers zoals Julie & Jacques Vermeire, Steffi Mercie en Dancing Dimi kunnen toevoegen aan onze line-up. Op die manier laten we festivalbezoekers hun idolen live ontmoeten dankzij onze verschillende meet-‘n-greets”, klinkt het in het statement van het Rijvers Festival.

Meer info kan je hier vinden!

President Biden keurt wet goed om TikTok te bannen in VS

Chelsy Vanlerberghe-25 april 2024 om 14:36- Foto:

Solen Feyissa via Unsplash

De Amerikaanse Senaat heeft een wet goedgekeurd die TikTok verbiedt in de Verenigde Staten. President Joe Biden heeft zijn handtekening ook onder het wetsvoorstel gezet. Het Chinese moederbedrijf ByteDance moet nu binnen een jaar de app verkopen, of TikTok wordt uit de Amerikaanse appstores verbannen.

Er waren 79 senatoren die voor het wetsvoorstel stemden, en 18 tegen. Een eerdere versie van de wet raakte namelijk niet door de Senaat. Opvallend is dat het wetsvoorstel om TikTok te bannen deze keer in een soort 'pakket' zat samen met een wetsvoorstel met steun voor Oekraïne, Taiwan en Israël. Dat leverde nu dus veel stemmen op. Later ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden ook de wet.

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, staat nu voor een cruciale periode. Ze hebben maximaal 270 dagen, met een mogelijkheid tot verlenging tot één jaar, om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen. Als dit niet gebeurt, zullen TikTok-gebruikers in de Verenigde Staten hun favoriete app niet meer vinden in de appstores van Google en Apple.

Maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. TikTok gaat niet zomaar buigen. De grote baas, Michael Beckerman, heeft laten weten dat ze de beslissing gaan aanvechten. ongrondwettelijk omdat het de vrije meningsuiting zou schenden.

Volgens kenners maakt het bedrijf een goede kans om die rechtszaak te winnen, maar het kan jaren duren voor de beslissing valt. De kans dat ByteDance TikTok verkoopt is klein, want dat zou betekenen dat ze het algoritme, het geheime wapen van TikTok, moeten prijsgeven.

Ondertussen maken overheden in het Westen, inclusief Europa, zich al een tijdje druk over de privacykwesties rondom TikTok. De app is superpopulair, maar er zijn flink wat vraagtekens over wat er met de data gebeurt.

Deze activiteiten maken van The Graduates 2024 een topreis

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 08:31

De week van 31 augustus tot 7 september wordt een onvergetelijke week voor degenen die meegaan naar The Graduates. Honderden feestvierders trekken samen met TAGMAG en Route du Soleil naar de place to be: Lloret de Mar. Naast zon, zee en toegang tot de beste feestjes zijn er nog tal van activiteiten die deze reis onvergetelijk maken. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Poolparties

Lloret de Mar staat bekend om zijn bruisende nachtleven en dankzij The Graduates heb je sowieso toegang tot de beste hotspots. Overdag trekken de Graduates richting de grootste pool-stage van Europa om die volledig over te nemen: Sanddance. Megapoolparty!

All-in Boat Party

Looking for a sugar daddy with a boat?! Tijdens de all-in boat party vaar je uit over de Middellandse zee op een prachtige catamaran. Het beste van al? Het is all-in! De drank vloeit à volonté, maar eerst natuurlijk een goede fond leggen met heerlijke snacks.

Paintball

Adrenaline, spanning en verf vormen de ingrediënten voor een topactiviteit. Gewapend met verfballetjes en je schietvaardigheid, kun jij volledig losgaan tijdens een paintballtornooi. Met verschillende challenges en gamemodes kan jij meerdere keren bewijzen dat je de beste bent van het veld.

Citrytrip naar Barcelona

Ola Barcelona! De Spaanse stad is één van de populairste steden in Europa en wij begrijpen waarom. Deze levendige stad met zijn rijke geschiedenis, eindeloze winkelstraten, adembenemende bezienswaardigheden en heerlijke Spaanse keuken biedt voor elk wat wils. Of je nu gewoon wil city strollen, cultuur opsnuiven of tapas proeven, een dagje Barca wordt sowieso één van de hoogtepunten van je reis. En misschien is tegen dan de Sagrada Familia eindelijk eens af?

Waterworld

Op vrijdag staat het grootste waterpretpark van Spanje op het programma. Reusachtige glijbanen, wildwaterstromen, golven en zwembaden met kolkende wateren: Waterworld heeft het allemaal. Voor de waterratten onder ons is dit een absolute must-do.

KartenScheur over het Spaanse asfalt en laat je vrienden zien wie de koning(in) van het gaspedaal is. De karts gaan tot ongeveer 45km/u, dat is sneller dan je denkt! No worries, je hebt geen rijbewijs nodig om te mogen karten.


Dus... Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in via deze link en ga samen met TAGMAG en Route du Soleil mee naar Lloret van 31 augustus tot en met 7 september!

Ontdek meer