Dit Vlaams festival krijgt TikTok-stage

Dieter Blarinckx-08 juli 2022 om 21:32

Ja, je leest de titel van dit artikel goed; er komt wel degelijk een TikTok-stage op een Vlaams festival! Tijdens het Rijvers Festival in Lievegem (Gent) kan je bij de TikTok-stage je favoriete en bekende TikTokkers ontmoeten!

Het festival zal plaatsvinden tussen 12 en 15 augustus en zal dus ook enkele bekende Vlaamse TikTokkers verwelkomen op de TikTok-stage. Onder meer Steffi Mercie & Gerben Tuerlinckx, Julie & Jacques Vermeire en Ender Scholtens hebben al bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn. Je kan ze ontmoeten, maar ook samen een eigen TikTok-filmpje maken!

“We zijn bijzonder tevreden dat we toppers zoals Julie & Jacques Vermeire, Steffi Mercie en Dancing Dimi kunnen toevoegen aan onze line-up. Op die manier laten we festivalbezoekers hun idolen live ontmoeten dankzij onze verschillende meet-‘n-greets”, klinkt het in het statement van het Rijvers Festival.

Meer info kan je hier vinden!

Gent Jazz en Jazz Middelheim zijn failliet

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 09:19- Foto:

Facebook - Gent Jazz

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Vlaamse festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim, want de organisatie achter beide events heeft zopas het faillissement aangevraagd. Dat werd zopas bevestigd door het Gentse stadsbestuur. Reden: de énorme schuldenberg.

Hoewel dat op de website van Gent Jazz alvast de nieuwe data aangekondigd zijn voor volgend jaar, lijkt het erop dat door dit faillissement het doek valt over zowel Gent Jazz als Jazz Middelheim.

"Ik ben op de hoogte gebracht door de voorzitter van de Raad van Bestuur die het faillissement heeft aangevraagd", klinkt het bij cultuurschepen Sami Souguir in Gent. “Dat is een groot verlies voor Gent. Het festival was jarenlang een monument, met verschillende topaffiches."

Bij het bedrijf achter de twee festivals klinkt het natuurlijk teneergeslagen: "Het personeel is vorige week op de hoogte gebracht van het faillissement. Maar we mochten het niet communiceren vooraleer het officieel door de rechtbank werd bevestigd. Voor ons kwam het nieuws natuurlijk niet als een verrassing. We wisten al langer dat de schuldenberg hoog was, maar de laatste maanden is er nog hard gezocht naar financiële buffers en waren er veel contacten met privépartijen, maar helaas werd geen oplossing gevonden. Dus valt het doek voor beide festivals”, klinkt het bij de Marketing Manager aan de Vlaamse pers.

Voorlopig is het dus nog onzeker of er nog nieuwe edities zullen plaatsvinden.

TikTok-ster Megha Thakur onverwachts overleden

Karen Luiken-03 december 2022 om 07:52

Verschrikkelijk nieuws voor fans van Megha Thakur. De Canadese TikTok-ster is onverwachts overleden op 21-jarige leeftijd. Dat maakt haar familie bekend in en bericht op Instagram.

“Het licht in ons leven, onze vriendelijke, zorgzame en mooie dochter Megha Thakur is plotseling en onverwachts overleden op 24 november”, aldus de familie van de TikTok-ster. “Megha was een zelfverzekerde en onafhankelijke jonge vrouw. Ze zal zeer gemist worden. Ze hield van haar fans en had gewild dat zij wisten van haar overlijden.”

Het is niet bekend waaraan Megha, die bijna 1 miljoen volgers heeft op TikTok, is overleden.

Ontdek meer