Ubisoft dropt gameplay van 'Skull and bones'

Dieter Blarinckx-08 juli 2022 om 14:32

Groot nieuws uit de gamewereld want Ubisoft heeft aangekondigd dat hun befaamde en langverwachte game ‘Skull and Bones’ vanaf 8 november verkrijgbaar zal zijn! Naast een releasedatum, dropte Ubisoft ook enkele coole nieuwe beelden met gameplay van ’Skull and Bones’, alsook wat meer uitleg over hoe die game net in elkaar zit.

Je start als een outcast die een schipbreuk heeft overleefd op het eiland Saint-Anne. Daar kunnen spelers onder meer nieuwe missies aannemen, schepen bouwen en uitrusting maken of kopen en voorraad kopen. Je start met een klein zeilschip, maar kan zelf aan de slag om grotere en meer impressionante schepen te bouwen. Met een schip heb je veel verantwoordelijkheid en moet je zorgen voor de kleinste details, van onderhoud tot de moraal van je crew.

Maar wie piraten zegt, denkt ook automatisch aan vechten! En ook dat heeft deze game te bieden! Die gevechten op zee kunnen tegen boten van de game zijn of tegen vaartuigen van andere spelers. Schepen zijn op afstand te vernietigen, maar spelers krijgen meer vracht als ze aan boord van het andere schip klimmen en zo de controle overnemen.

De hele game speelt zich af in de Indische Oceaan "van de Afrikaanse kust tot aan Oost-Indië tijdens de gouden tijd van piraterij", klinkt het.

De game werd al in 2017 aangekondigd, maar daarna bleef het stil. Tot nu dus…

Vanaf 8 november is ‘Skull and Bones’ te spelen via de XBOX Series, PS5, PC, Ubisoft Connect en Stadia.

Eerste gameplay gedeeld van 'SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake'

Nico De Greef-13 augustus 2022 om 11:17

Vorig jaar kondigde uitgever THQ Nordic SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aan, wat een spirituele opvolger is van de fan-favoriete Battle of Bikini remake die in 2020 werd uitgebracht. Veel was er nog niet gedeeld over de nieuwe platformer, maar daar is nu verandering in gebracht.

Tijdens THQ Nordic's 2022 digitale showcase, exact een jaar nadat de game werd onthuld, is een nieuwe trailer vrijgegeven waarin voor het eerst gameplaybeelden van het spel worden getoond. Uit de beelden blijkt dat de speelstijl grotendeels hetzelfde blijft als zijn voorganger, iets wat fans van de remake graag zullen horen. Helaas is een releasedatum voor het spel nog steeds niet bekend, dus is het nog onduidelijk wanneer de game uit moet komen.

In SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake veroorzaakt 's werelds bekendste spons een kosmische ramp nadat hij magische Zeemeermintranen die wensen kunnen vervullen, in handen krijgt en er overal portalen openen naar zogenaamde Wishworlds. Patrick is plots veranderd in een ballon en ook alle vrienden van SpongeBob zijn plots spoorloos. Het is aan SpongeBob om door de talrijke Wishworlds te reizen en zijn vrienden terug te vinden. Maar niet zonder de gepaste outfit, natuurlijk!

Spelers kunnen in totaal 7 Wishworlds ontdekken die allen zijn gebaseerd op iconische locatie's uit de animatieserie, zoals Halloween Rock Bottom en Wild West Jellyfish Fields. Daarnaast kunnen ze zich omkleden in meer dan 30 verschillende outfits.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake is momenteel in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One , Nintendo Switch en PC. Ontwikkelaar van dienst is Purple Lamp Studios in samenwerking met THQ Nordic en Nickelodeon.

Releasedatum 'Hogwarts Legacy' aangekondigd door Warner Bros

Nico De Greef-12 augustus 2022 om 17:51

De langverwachte open-wereld RPG 'Hogwarts legacy' heeft een lanceringsdatum te pakken. Ontwikkelaars Warner Bros. Games en Avalanche maakten op vrijdag bekend dat het spel op 10 februari 2023 zal lanceren voor console en PC. De game komt daarmee iets later uit dan gepland; origineel had de ontwikkelaar namelijk nog gezegd dat de game dit jaar zou uitkomen.

Warner Bros maakte het nieuws bekend op een ietwat ongebruikelijke manier. In plaats van de lanceringsdatum aan te kondigen met de nodige toeters en bellen, koos het bedrijf ervoor om het nieuws simpelweg te delen via een berichtje op hun sociale media.

"Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari 2023 voor PlayStation, Xbox en PC. Een datum voor de Nintendo Switch-versie wordt zeer binnenkort bekendgemaakt. Het team kijkt alvast uit naar het moment dat fans met het spel aan de slag kunnen, maar we hebben nog wat extra tijd nodig om de puntjes op de i te zetten", luidt de aankondiging.

Hogwarts Legacy is een meeslepende open-wereld actie-RPG die zich afspeelt in een magische wereld die voor het eerst werd geïntroduceerd in de 'Harry Potter'-boeken.

Jouw personage is een student en heeft de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren. Maar wat je met die gave doet, is helemaal aan de jou de keuze. Ontdek voor de eerste keer zelf hoe het is om door de gangen van Zweinstein te wandelen, terwijl je bontgenootschappen sluit en het opneemt tegen duistere tovenaars.

Of omarm je net de duisternis en sluit je je bij hen aan? Het lot van de toverwereld ligt in jouw handen.

Ontdek meer