Vrouw ontdekt spin in huis en belt alarmnummer

Karen Luiken-08 juli 2022 om 05:39- Foto:

Photo by Ed Stone on Unsplash

Bang voor spinnen en ontdek je er eentje in je huis? Bel dan vooral niet het alarmnummer. Een vrouw uit Engeland deed dat wel en kwam daardoor flink in de problemen.

De politie van West Yorkshire heeft gênante telefoonopnames gedeeld waarop te horen is hoe de vrouw van agenten eist dat ze langskomen om de spin te laten verdwijnen. “Je gaat waarschijnlijk boos op me worden, maar ik heb letterlijk iedereen geprobeerd te bellen en jullie zijn mijn laatste hoop”, zo klinkt het. “Ik heb iemand nodig die een spin uit mijn huis komt halen. Het beest is enorm en ik maak geen grapje.”

Je verwacht het waarschijnlijk al, maar de agenten waren niet van plan om te komen. In plaats daarvan plaatsen ze nu een waarschuwing online: ‘Een oproep als deze kan voorkomen dat iemand in een echte noodsituatie de steun krijgt die diegene nodig heeft. Je moet alleen bellen als er echt levensgevaar is of als er een misdaad aan de gang is. Denk na voordat je belt.’

Op social media klinkt er inmiddels volop kritiek op de vrouw. “Sluit dit soort mensen alsjeblieft op in een cel vol spinnen en gooi de sleutel weg”, aldus iemand op Facebook.

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Zin in een ijsje dat smaakt naar Ketchup of Sojasaus?

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 08:45- Foto:

The Ice Cream Project

"Goedemiddag, voor mij graag een hoorntje met een bolletje Mosterd en een bolletje Havermout alstublieft!" Dit is iets wat je waarschijnlijk niet snel zal bestellen maar in Londen is het wel degelijk een ding. The Ice Cream Project is een ijssalon met 14 gekke smaken.

Het klinkt niet echt smakelijk, een ijsje met mayonaisesmaak. Maar toch is deze gekke pop-up-store erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Mensen willen namelijk maar al te graag in een lange rij staan om zo'n ijsje te bestellen. De oprichtster Anya Hindmarch heeft alle smaken gelinkt aan haar accessoirecollectie. De Britse modeontwerpster werkt graag met logo's van iconische voedingsmerken zoals Heinz en Kellogg's.

Ontdek zelf de 14 vreemde smaken op de website van The Ice Cream Project of ga zelf eens proeven in Londen. De pop-up-store staat er nog tot 28 augustus.

Ontdek meer