Dit 'Stranger Things'-personage zou eigenlijk sterven in vierde seizoen

Karen Luiken-08 juli 2022 om 05:24

Het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ was met de dood van een belangrijk personage al triest genoeg, maar zou in eerste instantie alleen nog maar triester worden. In een gesprek met Collider vertellen makers Matt en Ross Duffer dat ze van plan waren om nóg een karakter dood te laten gaan.

*Pas op: dit artikel bevat spoilers*

Het vierde seizoen zit vol met hartverscheurende momenten. De dood van Eddie ‘de freak’ is er daar een van. Hij offert zichzelf op om zijn gloednieuwe vrienden te kunnen redden. En als het niet aan Eleven had gelegen, had haar goede vriendin Max hetzelfde noodlot moeten ondergaan.

Maar er was nóg een personage dat het eigenlijk niet zou overleven. Als de Duffer-broers praten over wie volgens het eerste plan zou sterven, komt de naam van Enzo naar boven. “Er was een versie waarin Dimitri, alias Enzo, het niet haalde.”

Even ter info: Enzo is de bewaker waarmee Hopper bevriend raakte toen hij in Rusland gevangen zat. “Uiteindelijk heeft hij het toch gered, maar dat is de meest radicale afwijking van het oorspronkelijke idee versus het idee waar we mee eindigden.”

Netflix-serie 'The Sandman' is groot succes

Dieter Blarinckx-11 augustus 2022 om 17:07

Netflix lanceerde zopas de gloednieuwe fantasyserie ‘The Sandman’, en hoewel iedereen dacht dat de serie niet veel zou voorstellen, is het een schot in de roos!

De serie is gebaseerd op de gelijknamige comicboeken van de Britse auteur Neil Gaiman en draait rond een Britse magiër die in de vroege 20ste eeuw een ritueel uitvoert met de bedoeling om de Dood te vangen en haar te dwingen hem zijn gesneuvelde zoon terug te schenken. De bezwering loopt echter fout en in plaats van de Dood vangt hij haar broer Droom/Morpheus, de Koning van de Dromen en Nachtmerries.

En Netflix bleef héél trouw aan de originele verhaallijnen, tot groot jolijt van de fans.

Het eerste seizoen van ‘The Sandman’ is nu te streamen via Netflix.

Check hier alvast een trailer:

LEGO lanceert meest imposante 'Harry Potter'-set ooit!

Dieter Blarinckx-11 augustus 2022 om 06:47

Potterheads, deze is voor jullie! LEGO heeft namelijk een nieuwe 'Harry Potter'-set aangekondigd waar je weer uren plezier aan gaat hebben!

Binnenkort lanceren ze immers de bekende Hogwarts Express, de trein die de leerlingen veilig op Hogwarts brengt. En deze nieuwe set is de duurste en meest imposante 'Harry Potter'-set tot nu toe! Met maar liefst 5129 steentjes bouw je een 118 centimeter lange trein, die ook nog eens 26 centimeter hoog is.

Daarnaast krijg je er ook nog eens 20 minifiguurtjes bij én kan je ook het iconische Perron 9¾ bouwen! Zowel de trein als het perron zitten trouwens boordevol details!

Prijskaartje: 499,99 euro. De nieuwe set zal vanaf 31 augustus te koop zijn, maar kan je nu alvast pre-orderen via de website van LEGO.

Check hieronder al een kleine introductievideo:

Ontdek meer