Dit 'Stranger Things'-personage zou eigenlijk sterven in vierde seizoen

Karen Luiken-08 juli 2022 om 05:24

Het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ was met de dood van een belangrijk personage al triest genoeg, maar zou in eerste instantie alleen nog maar triester worden. In een gesprek met Collider vertellen makers Matt en Ross Duffer dat ze van plan waren om nóg een karakter dood te laten gaan.

*Pas op: dit artikel bevat spoilers*

Het vierde seizoen zit vol met hartverscheurende momenten. De dood van Eddie ‘de freak’ is er daar een van. Hij offert zichzelf op om zijn gloednieuwe vrienden te kunnen redden. En als het niet aan Eleven had gelegen, had haar goede vriendin Max hetzelfde noodlot moeten ondergaan.

Maar er was nóg een personage dat het eigenlijk niet zou overleven. Als de Duffer-broers praten over wie volgens het eerste plan zou sterven, komt de naam van Enzo naar boven. “Er was een versie waarin Dimitri, alias Enzo, het niet haalde.”

Even ter info: Enzo is de bewaker waarmee Hopper bevriend raakte toen hij in Rusland gevangen zat. “Uiteindelijk heeft hij het toch gered, maar dat is de meest radicale afwijking van het oorspronkelijke idee versus het idee waar we mee eindigden.”

Dit zag je niet in 'De Verhulstjes'

Karen Luiken-05 februari 2023 om 20:00

In de vijfde aflevering van 'De Verhulstjes' kwamen heel veel hilarische momenten voorbij, maar niet alles haalde de uitzending. Gert de gentlemen, vergeten cadeaus en vermoeiende fietsritjes: dit zag je niet op tv.

Efteling voegt iets extra toe aan 'De Vliegende Hollander'

Dieter Blarinckx-05 februari 2023 om 14:50

Eén van de meest geliefde en iconische attracties uit de Efteling is toch wel 'De Vliegende Hollander'. Die spannende boottocht krijgt binnenkort een gloednieuwe scène.

Op de plek waar opvarenden tot voor kort geconfronteerd werden met een watergordijn en een videoprojectie, wordt er nu volop een nieuwe scène gebouwd. Vanaf 1 april zullen de bezoekers immers door een kerkhof van vervallen scheepswrakken varen. De hele nieuwe scène werd ontworpen door Karel Willemen.

"Het felle licht toont ons kortstondig een scheepswrak met een vermolmd, engelachtig boegbeeld. Een tweede en derde blikseminslag openbaren in een korte flits meerdere wrakken en boegbeelden die ons als sirenen toe lijken te zingen", klinkt het in het officiële bericht.

"Vanaf 1 april ontdek je iets nieuws in 'De Vliegende Hollander'! 🤩 Durf jij straks het kerkhof van vervallen scheepswrakken te trotseren? ⚓", klinkt het bij de aankondiging van het Nederlandse themapark op insta.

Bekijk de teaser hieronder:

Ontdek meer