Zien: Gollum is terug in langverwachte game 'Gollum'

Dieter Blarinckx-07 juli 2022 om 20:28

Gamers die ook wel fan zijn van de 'Lord of the Rings'-franchise, gaan we nu héél blij maken. PlayStation heeft namelijk een gloednieuwe trailer én releasedatum gedropt van hun langverwachte game 'Gollum'!

In dit nieuwe avontuur beleef je het onvertelde verhaal van Gollum. Het is een actie-RPG waarin hoofdpersonage Gollum op zoek is naar het enige dat hem dierbaar is: "my precious".

Verscheurd door zijn gebroken psyche, zullen spelers zowel Sméagol als Gollum moeten managen op een reis die hem over beroemde locaties zal voeren, meer zal onthullen over zijn tijd als slaaf onder de Dark Tower en zijn affaires met de Elfen van Mirkwood, terwijl hij in contact komt met iconische personages uit de franchise.

Het langverwachte spel 'The Lord of the Rings: Gollum' zal vanaf 1 september verkrijgbaar zijn voor playStation, Xbox, Nintento Switch en pc.

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

De PlayStation Plus Collection houdt binnenkort op te bestaan

Nico De Greef-01 februari 2023 om 19:28

Sony Interactive Entertainment stopt na 9 mei met het aanbieden van zijn PlayStation Plus Collection. De Collectie werd in 2020 samen gelanceerd met de PlayStation 5 en omvat een verzameling van PS4-games die PS5-gebruikers kunnen spelen.

In een nieuwe blogpost maakt Sony bekend dat het zijn PlayStation Plus Collection stopzet na 9 mei. PlayStation Plus-abonnees kunnen de games tot dan nog wel steeds toevoegen aan hun bibliotheek en voor altijd blijven spelen mits ze beschikken over een PlayStation Plus-abonnement. Na 9 mei zal het niet meer mogelijk zijn om de games via dezelfde weg te downloaden.

De PS Plus Collection werd in 2020 tegelijk gelanceerd met de PlayStation 5 en bevat 19 PS4-games (tot mei vorig jaar waren dit er nog 20) waaronder PlayStation-exclusives als Bloodborne, Days Gone, God of War, The Last of Us Remastered en Uncharted 4, naast third party games als Batman: Arkham Knight, Mortal Kombat X en Fallout 4.

Ontdek meer