God of War Ragnarök releasedatum onthuld

Nico De Greef-06 juli 2022 om 14:30

De langverwachte game sequel God of War Ragnarök heeft een releasedatum te pakken. Sony kondigde op woensdag aan dat de game op 9 november uitkomt op de PlayStation 4 en 5. Zowel een standaard-editie als een collector's edition van het spel worden uitgebracht.

God of War Ragnarök volgt het in 2018 verschenen God of War op, en speelt zich een aantal jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel af. Kratos z'n zoon is wat ouder geworden en samen moeten ze het hoofd zien te bieden aan het naderende Ragnarok, de legendarische Noorse versie van de Apocalypse. Daarbij komen ze niet alleen oog in oog te staan met vijanden uit het verleden, zoals Freya, maar ook nieuwe, zoals de mythische god of thunder, Thor.

De grootste God of War-fans (of diegenen die niet op een extra centje hoeven te kijken) kunnen zich stortten op een heuse collector's edition die uiteraard gevuld zit met allerlei goodies om van te watertanden. Deze editie bestaat uit onder meer een prachtige steelbook case, twee houten poppetjes van de Vanir Twins, een zakje dobbelstenen en een 40 cm grote replica van de legendarische hamer Mjölnir, digitale soundtrack en artbook. Uiteraard zit er ook een downloadcode* voor de game bij inbegrepen; Alles zit verpakt in een prachtig versierde verzameldoos met een design op basis van Knowledge Keeper's Shrine, een altaar dat te zien was in de 2018 game.

*Opgelet: de collector's edition van God of War Ragnarök bevat géén fysieke game-disc. Dit is om ervoor te zorgen dat ook gamers die over een digital-only PlayStation 5 beschikken, de collector's edition kunnen aanschaffen.

Zien: meer gameplay van 'Disney Dreamlight Valley' gedropt

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 09:35

Vanaf september kan je in de langverwachte nieuwe game 'Disney Dreamlight Valley' jouw eigen Disney-dorp bouwen en avonturen beleven naast al jouw favoriete Disney-personages. en nu is er meer gameplay gedropt!

Het team van het Amerikaanse entertainmentkanaal IGN kreeg de kans om de game al eens uit te testen. Hun bevindingen bundelden ze in een 11-minuten-durende video op YouTube.

'Disney Dreamlight Valley' is een avontuurlijke levenssimulator met talloze missies, ontdekkingstochten en leuke activiteiten die je beleeft met bekende gezichten uit zowel oude als nieuwe Disney- en Pixar-films. Vergelijk het een beetje met 'The Sims'-games!

In het ooit idyllische Dreamlight Valley leefden Disney- en Pixar-personages in vrede met elkaar samen – totdat de Forgetting plaatsvond. Sindsdien wordt het dorp geteisterd door Night Thorns, die de vrolijke herinneringen aan deze magische plek hebben weggeveegd. De hopeloze bewoners van Dreamlight Valley kunnen geen kant op en hebben zich teruggetrokken achter de gesloten deuren van het Dream Castle.

Check hieronder de review van IGN!

De game zal vanaf 6 september beschikbaar zijn op de gekende consoles.

Er komt een speciale 'Assassin's Creed' whiskey, wodka en rum

Dieter Blarinckx-05 augustus 2022 om 14:28

Eén van de populairste gamefranchises ooit, ‘Assassin’s Creed’, blaast 15 kaarsjes uit en dat vieren ze met een heuse 'Assassin’s Creed'-whiskey.

Met de populaire games in de franchise, verken je het ene historische avontuur na het andere. Maar nu gaat ‘Assassin’s Creed’ je ook letterlijk dronken voeren met hun eigen whiskey. Deze wordt gebrouwen door Atheneum Studios en ligt vanaf augustus in de rekken. Naast die speciale whiskey zullen er ook een Black Flag rum en Valhalla wodka gelanceerd worden!

Helaas zullen de speciale drankjes enkel verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. Daar betaal je dan zo’n 69 dollar voor een fles van 750 ml.

Ontdek meer