'Friends'-bedenker heeft spijt van dit deel uit de show

Karen Luiken-06 juli 2022 om 05:34

‘Friends’-medebedenker Marta Kauffman heeft haar spijt betuigd over grappen die in de serie gemaakt zijn over een transgenderpersonage. Het gaat om een transouder van Chandler, die in de show omschreven werd met mannelijke voornaamwoorden. En dat is achteraf gezien fout, zegt de 65-jarige schrijfster in een interview met The Conversation.

Het personage ging tijdens de puberteit van Chandler in transitie van man naar vrouw. Toch zijn in de serie altijd mannelijke voornaamwoorden zoals ‘vader’ gebruikt. De rol werd gespeeld door Kathleen Turner.

“We bleven naar haar verwijzen als ‘Chandles vader’, ook al was Chandlers vader trans”, zegt Marta Kauffman. “Voornaamwoorden waren nog niet iets waar ik me toen in verdiepte, dus dat is de reden dat we het personage niet als een ‘zij’ omschreven. Het was een vergissing.”

Nieuwe 'The Last of Us'-aflevering komt vroeger online

Dieter Blarinckx-06 februari 2023 om 17:29

Goed nieuws voor de fans van de veelbesproken HBO-serie 'The Last of Us', want we hoeven helemaal niet zo lang te wachten voor de nieuwe aflevering. Dat maakte HBO zopas zelf bekend.

Aankomende zondag vindt de jaarlijkse Super Bowl plaats, een van de meest bekeken sportwedstrijden ter wereld. En aangezien de nieuwe afleveringen van 'The Last of Us' ook telkens op zondag online komen, heeft HBO nu een grote beslissing genomen.

De gloednieuwe aflevering zal immers uitzonderlijk vanaf vrijdagavond al online staan, in plaats van zondagavond. Zo hoeven ze niet te concurreren met de Super Bowl en garanderen ze hun goede kijkcijfers.

Ook Streamz - de streamingdienst waarop we in Vlaanderen kunnen kijken naar 'The Last Of Us' - heeft aangekondigd dat de nieuwe aflevering zaterdag al online zal staan.

Populaire actiefilm 'Bullet Train' staat nu op Netflix

Karen Luiken-06 februari 2023 om 06:36

Zin in een filmavondje? ‘Bullet Train’, de film die in juli uitkwam op het witte doek, is nu ook eindelijk gratis te bekijken. Althans, als je Netflix hebt. De streamingsdienst heeft het pareltje met Brad Pitt in de hoofdrol online gezet!

‘Bullet Train’ gaat over vijf moordenaars die allemaal op een Japanse sneltrein naar Kyoto stappen en er al snel achterkomen dat hun schijnbaar afzonderlijke missies op mysterieuze wijze met elkaar verbonden zijn.

Naast Brad Pitt hebben ook Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji en Hiroyuki Sanada een rol in de actiefilm.

Ontdek meer