'Friends'-bedenker heeft spijt van dit deel uit de show

Karen Luiken-06 juli 2022 om 05:34

‘Friends’-medebedenker Marta Kauffman heeft haar spijt betuigd over grappen die in de serie gemaakt zijn over een transgenderpersonage. Het gaat om een transouder van Chandler, die in de show omschreven werd met mannelijke voornaamwoorden. En dat is achteraf gezien fout, zegt de 65-jarige schrijfster in een interview met The Conversation.

Het personage ging tijdens de puberteit van Chandler in transitie van man naar vrouw. Toch zijn in de serie altijd mannelijke voornaamwoorden zoals ‘vader’ gebruikt. De rol werd gespeeld door Kathleen Turner.

“We bleven naar haar verwijzen als ‘Chandles vader’, ook al was Chandlers vader trans”, zegt Marta Kauffman. “Voornaamwoorden waren nog niet iets waar ik me toen in verdiepte, dus dat is de reden dat we het personage niet als een ‘zij’ omschreven. Het was een vergissing.”

Netflix-serie 'The Sandman' is groot succes

Dieter Blarinckx-11 augustus 2022 om 17:07

Netflix lanceerde zopas de gloednieuwe fantasyserie ‘The Sandman’, en hoewel iedereen dacht dat de serie niet veel zou voorstellen, is het een schot in de roos!

De serie is gebaseerd op de gelijknamige comicboeken van de Britse auteur Neil Gaiman en draait rond een Britse magiër die in de vroege 20ste eeuw een ritueel uitvoert met de bedoeling om de Dood te vangen en haar te dwingen hem zijn gesneuvelde zoon terug te schenken. De bezwering loopt echter fout en in plaats van de Dood vangt hij haar broer Droom/Morpheus, de Koning van de Dromen en Nachtmerries.

En Netflix bleef héél trouw aan de originele verhaallijnen, tot groot jolijt van de fans.

Het eerste seizoen van ‘The Sandman’ is nu te streamen via Netflix.

Check hier alvast een trailer:

Disney+ krijgt goedkoper abonnement met reclames

Karen Luiken-11 augustus 2022 om 05:13- Foto:

Photo by Mika Baumeister on Unsplash

Disney+ komt over een paar maanden met een nieuw abonnement dat goedkoper zal zijn dan het huidige, maar wel reclames zal bevatten. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Wie het niet erg vindt om tussen films en series door reclame te zien, kan vanaf december voor een nieuwe abonnementsvorm kiezen. Die zal goedkoper zijn dan het reguliere abonnement, dat binnenkort duurder gaat worden. In de Verenigde Staten zal de advertentievrije versie 10,99 dollar per maand gaan kosten en het abonnement met reclame 7,99 dollar per maand. Verschil in kosten: 3 dollar.

Disney+ is niet het enige streamingsbedrijf met deze plannen. Netflix kondigde eerder ook al aan in 2023 een goedkopere abonnementsvorm met advertenties te willen lanceren.

Ontdek meer