Vijfde seizoen 'Stranger Things' wordt korter dan vierde

Karen Luiken-06 juli 2022 om 05:32

Met verschillende afleveringen die net zo lang zijn als een film, is het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ langer dan alle voorgaande seizoenen. Kunnen we hetzelfde verwachten van het aankomende vijfde seizoen? De gebroeders Duffer, makers van de serie, geven tekst en uitleg in de podcast ‘Happy Sad Confused’.

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: nee, het vijfde seizoen krijgt niet zulke lange afleveringen als het vierde. De Duffer-broers zijn van plan het tempo omhoog te gooien en sneller in actie te komen.

“Het duurde in het afgelopen seizoen bijna twee uur voordat de kinderen werden opgeslokt door een bovennatuurlijk mysterie”, zegt Matt Duffer. “We krijgen eerst te zien waar ze nu zijn in hun leven en hoe ze worstelen met de veranderingen op hun middelbare school.”

In het vijfde seizoen zal dat anders zijn. Daarin kunnen kijkers veel sneller actie verwachten. "Maar verwacht wel dat de laatste aflevering net zo lang zal zijn als een film."

Netflix-serie 'The Sandman' is groot succes

Dieter Blarinckx-11 augustus 2022 om 17:07

Netflix lanceerde zopas de gloednieuwe fantasyserie ‘The Sandman’, en hoewel iedereen dacht dat de serie niet veel zou voorstellen, is het een schot in de roos!

De serie is gebaseerd op de gelijknamige comicboeken van de Britse auteur Neil Gaiman en draait rond een Britse magiër die in de vroege 20ste eeuw een ritueel uitvoert met de bedoeling om de Dood te vangen en haar te dwingen hem zijn gesneuvelde zoon terug te schenken. De bezwering loopt echter fout en in plaats van de Dood vangt hij haar broer Droom/Morpheus, de Koning van de Dromen en Nachtmerries.

En Netflix bleef héél trouw aan de originele verhaallijnen, tot groot jolijt van de fans.

Het eerste seizoen van ‘The Sandman’ is nu te streamen via Netflix.

Check hier alvast een trailer:

Disney+ krijgt goedkoper abonnement met reclames

Karen Luiken-11 augustus 2022 om 05:13- Foto:

Photo by Mika Baumeister on Unsplash

Disney+ komt over een paar maanden met een nieuw abonnement dat goedkoper zal zijn dan het huidige, maar wel reclames zal bevatten. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Wie het niet erg vindt om tussen films en series door reclame te zien, kan vanaf december voor een nieuwe abonnementsvorm kiezen. Die zal goedkoper zijn dan het reguliere abonnement, dat binnenkort duurder gaat worden. In de Verenigde Staten zal de advertentievrije versie 10,99 dollar per maand gaan kosten en het abonnement met reclame 7,99 dollar per maand. Verschil in kosten: 3 dollar.

Disney+ is niet het enige streamingsbedrijf met deze plannen. Netflix kondigde eerder ook al aan in 2023 een goedkopere abonnementsvorm met advertenties te willen lanceren.

Ontdek meer