Je kunt binnenkort verbergen dat je online bent op Whatsapp

Karen Luiken-05 juli 2022 om 06:00

Het is op WhatsApp al mogelijk om af te schermen wanneer je voor het laatst online bent geweest. Wat alleen nog niet kan, is het verbergen van je huidige online-status. Daar komt binnenkort verandering in.

WhatsApp is volgens de website WABetaInfo bezig met het testen van een nieuwe functie waarmee je de ‘nu online’-status kunt uitschakelen. Medegebruikers kunnen dan niet langer zien dat jij online bent. Andersom geldt dat ook: jij weet niet wanneer anderen zich op de applicatie begeven.

De nieuwe functie moet beschikbaar worden voor iOS, Androd, macOS en Windows. Het is alleen nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren.

Instagram draait veranderingen terug na kritiek

Dieter Blarinckx-30 juli 2022 om 20:06

Eerder deze maand maakte Instagram bekend dat ze een paar grote veranderingen gingen doorvoeren waardoor het meer op TikTok zou gaan lijken. En dat schoot bij veel gebruikers in het verkeerde keelgat. Online ontstond er veel kritiek en Instagram heeft geluisterd.

Het populaire kanaal is gezwicht voor de felle kritiek die verscheen bij gebruikers van over de hele wereld. Ze rolden immers een nieuwe lay-out uit waarbij foto's en video's openden over het volledige scherm -geen lijst met vierkante foto's meer- en je scrolt telkens door naar het volgende bericht én je kreeg daarnaast nog eens massaal veel berichten te zien van mensen die je niet volgde, maar wel interesse in zou kunnen hebben. En dat vonden gebruikers nét ietsje té veel TikTok. Dus begonnen ze en masse te protesteren, en met succes.

"Ik ben blij dat we het risico hebben genomen met de vernieuwing. Als we niet af en toe de bal misslaan, betekent dat dat we niet groot genoeg of niet gewaagd genoeg durven denken. Maar het is duidelijk dat we nu een grote stap terug moeten zetten", klinkt het bij de CEO van Instagram, Mosseri.

Yay: we krijgen weer nieuwe emoji's!

Karen Luiken-14 juli 2022 om 04:57

Twee duwende handen, een roze hartje en een trillend gezicht. We krijgen er in september weer een hele lading nieuwe emoji’s bij.

In afwachting van Wereld Emoji Dag, die op zondag 17 juli gevierd wordt, heeft Emojipedia de ontwerpen onthuld voor een aantal poppetjes dat we over een paar maanden kunnen verwachten. Eén daarvan is dus een roze hartje, dat voor veel mensen een welkome verrassing zal zijn. Tot nu toe zijn er namelijk hartjes in verschillende kleuren beschikbaar, maar een simpele roze variant is er nog niet.

Andere poppetjes die we kunnen verwachten zijn een lichtblauw hartje, een grijs hartje, een kwal, ezel, gans, gember en een waaiertje.

Hoewel het nog niet duidelijk is of al deze exemplaren de eindstreep zullen halen en dus daadwerkelijk beschikbaar worden gesteld, zijn de meeste volgens Emojipedia al goedgekeurd.

Ontdek meer