Opnames vervolg 'Dune' beginnen héél snel

Karen Luiken-05 juli 2022 om 05:43

De voorbereidingen voor het vervolg op ‘Dune’ zijn in volle gang. Deadline meldt dat de opnames van de film deze maand in Italië beginnen.

De cast verzamelt zich binnenkort in Altivole, een plaatsje in de Italiaanse regio Veneto. Daar bevindt zich een tombe van de familie Brion, waar de eerste opnames plaats zullen vinden. Later trekt de crew door naar Boedapest in Hongarije. Daar werd een groot deel van de eerste film opgenomen en zullen ook nu de camera's weer gaan draaien.

Vorige week werd al duidelijk dat ‘Dune: Part Two’ iets later in de bioscoop zal verschijnen dan verwacht. Volgens het oorspronkelijke plan zou de film op 20 oktober 2023 gereleased worden, maar die datum is nu verplaatst naar 17 november 2023.

Nieuwe actiefilm 'Twisters' breekt record

Karen Luiken-22 juli 2024 om 07:00

De nieuwe actiefilm ‘Twisters’ heeft een record verbroken. Het vervolg op ‘Twister’ uit 1996 heeft in de Verenigde Staten in het eerste weekend sinds de release 74,6 miljoen dollar opgehaald en pakt daarmee de beste opening voor een natuurrampfilm uit de geschiedenis. Dat meldt The Hollywood Reporter.

‘Twisters’ stoot met deze prestatie ‘The Day After Tomorrow’ van zijn troon. Die film, afkomstig uit 2004, bracht in het eerste weekend 68,4 miljoen dollar op en stond sindsdien op de eerste plek van natuurrampfilms met het beste openingsweekend.

‘Twisters’ gaat over een tornadojager en meteoroloog die na een verschrikkelijk avontuur van een paar jaar geleden, waarbij meerdere vrienden om het leven kwamen, wordt overgehaald om terug te keren naar Oklahoma om met een nieuw team en nieuwe technologieën op tornado’s te jagen. De hoofdrollen worden gespeeld door Daisy Edgar-Jones en Glen Powell.

Komst nieuwe 'Spider-Man'-film bevestigd

Karen Luiken-22 juli 2024 om 06:55

Het nieuws waarvan we hoopten dat het zou komen, is nu dan ook echt hier. Er is een nieuwe film over ‘Spider-Man’ in de maak. Producent Kevin Feige heeft in een gesprek met Gizmodo de komst van het project bevestigd.

“Producent Amy Pascal en ik werken eraan”, zegt Kevin Feige over de nieuwe film. “We hebben schrijvers die ons relatief snel een concept gaan leveren.”

Het gaat om de vierde ‘Spider-Man’ met Tom Holland in de hoofdrol. De laatste keer dat de acteur in de huid kroop van de superheld, was in ‘Spider-Man: No Way Home’, waar hij in 2021 samen met de voormalige ‘Spider-Man’-vertolkers Andrew Garfield en Tobey Maguire in te zien was.

Het is nog niet bekend wat de verhaallijn van de nieuwe film gaat worden en wanneer we het eindresultaat kunnen verwachten.

Ontdek meer