Spotify lanceert tool: welk liedje redt jou van Vecna?

Karen Luiken-04 juli 2022 om 06:09

Stel: je woont in Hawkins en krijgt te maken met een kwaadaardig monster dat Vecna heet. De enige manier om uit zijn klauwen te blijven, is door een bepaald liedje op repeat te zetten dat jou kan redden van de dood. Welk nummer zou jij dan kiezen? Spotify heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee je een antwoord krijgt op die vraag.

Iedereen die het nieuwe seizoen van ‘Stranger Things’ heeft gezien, weet dat het nummer ‘Running Up That Hill’ van Kate Bush als een rode draad door de afleveringen loopt. Dat liedje is namelijk het laatste redmiddel voor Max, die door Vecna is uitgekozen als één van zijn slachtoffers. Altijd al willen weten welk liedje jou zou redden van het monster? Met een speciale tool van Spotify kom je er snel genoeg achter.

De tool is gelinkt aan een door Spotify samengestelde Upside Down playlist. Dankzij een speciaal algoritme worden jouw favoriete nummers gelinkt aan liedjes uit ‘Stranger Things’. “Wil jij weten welke liedjes jou van Vecna redden?”, vraagt Spotify. “Open dan de Upside Down playlist en kom erachter. Het eerste liedje in de lijst is jouw savior song.”

Gent Jazz en Jazz Middelheim zijn failliet

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 09:19- Foto:

Facebook - Gent Jazz

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Vlaamse festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim, want de organisatie achter beide events heeft zopas het faillissement aangevraagd. Dat werd zopas bevestigd door het Gentse stadsbestuur. Reden: de énorme schuldenberg.

Hoewel dat op de website van Gent Jazz alvast de nieuwe data aangekondigd zijn voor volgend jaar, lijkt het erop dat door dit faillissement het doek valt over zowel Gent Jazz als Jazz Middelheim.

"Ik ben op de hoogte gebracht door de voorzitter van de Raad van Bestuur die het faillissement heeft aangevraagd", klinkt het bij cultuurschepen Sami Souguir in Gent. “Dat is een groot verlies voor Gent. Het festival was jarenlang een monument, met verschillende topaffiches."

Bij het bedrijf achter de twee festivals klinkt het natuurlijk teneergeslagen: "Het personeel is vorige week op de hoogte gebracht van het faillissement. Maar we mochten het niet communiceren vooraleer het officieel door de rechtbank werd bevestigd. Voor ons kwam het nieuws natuurlijk niet als een verrassing. We wisten al langer dat de schuldenberg hoog was, maar de laatste maanden is er nog hard gezocht naar financiële buffers en waren er veel contacten met privépartijen, maar helaas werd geen oplossing gevonden. Dus valt het doek voor beide festivals”, klinkt het bij de Marketing Manager aan de Vlaamse pers.

Voorlopig is het dus nog onzeker of er nog nieuwe edities zullen plaatsvinden.

Komt er een vervolg op 'Mean Girls'?

Karen Luiken-03 december 2022 om 07:56

Komt er bijna twintig jaar na het verschijnen van ‘Mean Girls’ een vervolg op de iconische film? Die vraag stelden Lindsay Lohan en Amanda Seyfried elkaar tijdens een gesprek met Interview Magazine.

Amanda, die de rol van Karen speelde in de film, zou er naar eigen zeggen een moord voor doen om een ‘Mean Girls’-musical te doen op Broadway. “Want een tweede film gaat er nooit komen, toch?”

Lindsay, beter bekend als Cady, antwoordde daarop met: “Ik weet het niet. Ik hoorde iets over een filmmusical en dacht: dat kunnen we niet doen. Het moet dezelfde toon hebben.”

Helemaal zeker zijn de actrices dus niet van een eventueel vervolg. En bovendien is Tina Fey, degene die de film maakte, volgens Amanda hartstikke druk. “We maken allemaal deel uit van elkaar werelden, of we het nu leuk vinden of niet. Het is in ieder geval heel fijn om als volwassenen contact te hebben.”

Lindsay is het daarmee eens en zegt: “Ja, iedereen is nog steeds hetzelfde. Het is leuk om bepaalde herinneringen te hebben die we met niemand anders kunnen delen.”

Ontdek meer