Spotify lanceert tool: welk liedje redt jou van Vecna?

Karen Luiken-04 juli 2022 om 06:09

Stel: je woont in Hawkins en krijgt te maken met een kwaadaardig monster dat Vecna heet. De enige manier om uit zijn klauwen te blijven, is door een bepaald liedje op repeat te zetten dat jou kan redden van de dood. Welk nummer zou jij dan kiezen? Spotify heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee je een antwoord krijgt op die vraag.

Iedereen die het nieuwe seizoen van ‘Stranger Things’ heeft gezien, weet dat het nummer ‘Running Up That Hill’ van Kate Bush als een rode draad door de afleveringen loopt. Dat liedje is namelijk het laatste redmiddel voor Max, die door Vecna is uitgekozen als één van zijn slachtoffers. Altijd al willen weten welk liedje jou zou redden van het monster? Met een speciale tool van Spotify kom je er snel genoeg achter.

De tool is gelinkt aan een door Spotify samengestelde Upside Down playlist. Dankzij een speciaal algoritme worden jouw favoriete nummers gelinkt aan liedjes uit ‘Stranger Things’. “Wil jij weten welke liedjes jou van Vecna redden?”, vraagt Spotify. “Open dan de Upside Down playlist en kom erachter. Het eerste liedje in de lijst is jouw savior song.”

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer