Dus zó werd het zinken in 'Titanic' gefilmd!

Dieter Blarinckx-01 juli 2022 om 19:20

Eén van de meest succesvolle en impressionante films tot op vandaag, blijft toch wel de kaskraker 'Titanic' uit 1997. Maar wat velen zich nog steeds afvragen is hoe ze net de zinkscènes gefilmd hebben. En daar is nu een simpel antwoord op!

Het YouTube-kanaal StudioBinder postte onlangs een video waarin duidelijk en simpel wordt uitgelegd hoe regisseur James Cameron de verschillende zinkscènes net filmde en in beeld bracht.

Wat velen onder jullie bijvoorbeeld al niet wisten is dat Cameron een praktisch exacte replica bouwde van het schip, dat zelfs in een helling in het water geplaatst kon worden om zo echt te zinken!

Benieuwd naar meer? Check dan zeker de video hieronder:

Nieuwe trailer van tweede 'Joker'-film verschenen

Karen Luiken-20 september 2024 om 08:52

Slechts twee weken. Dat is hoe lang we nog geduld moeten hebben voor het langverwachte vervolg op de eerste ‘Joker’-film op het witte doek verschijnt. We hadden er al zin in, maar hebben dat na het zien van een gloednieuwe trailer nóg meer.

‘Joker: Folie À Deux’ wordt omschreven als een muzikale psychologische thriller en bevat verschillende muzikale scènes. Joaquin Phoenix speelt net als in de eerste film de hoofdrol (à la Joker) en krijgt er dit keer een bekende tegenspeelster bij: Lady Gaga. Zij kruipt in de huid van Harley Quinn, de vriendin van Joker.

De film verschijnt op 4 oktober in de bioscoop en is geregisseerd door Todd Philips.

Zien: eerste beelden van nieuwe thriller met Anna Kendrick

Karen Luiken-20 september 2024 om 08:23

Netflix krijgt er over een klein maandje een nieuwe thriller bij. De film heet ‘Woman of the Hour’ en heeft Anna Kendrick in de hoofdrol. Dit zijn de eerste beelden.

De film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over Cheryl Bradshaw, een alleenstaande vrouw die in een populaire tv-serie uit de jaren ’70 op zoek is naar een partner. Ze kiest voor de charmante vrijgezel Rodney Alcala, maar weet bij die keuze niet dat achter het vriendelijke gezicht van de man een dodelijk geheim schuilgaat. Hij blijkt een seriemoordenaar te zijn die in negen jaar tijd minstens vijf vrouwen heeft vermoord.

Anna Kendrick kruipt voor de film in de huid van het personage Cheryl. Andere acteurs in ‘Woman of the Hour’ zijn Daniel Zovatto en Tony Hale.

Het eindresultaat is vanaf 18 oktober op Netflix te zien.

Ontdek meer