Nederlands uitgaansleven opnieuw op slot door besmettingen

Karen Luiken-10 juli 2021 om 04:50

Even leek het goed te gaan bij onze noordburen. Héél even maar, want nog geen drie weken nadat het kabinet grote versoepelingen doorvoerde, gaat het land alweer (deels) op slot. Vooral jongeren, feestgangers en festivalorganisaties zijn daar de dupe van.

In de afgelopen weken kon bijna alles weer ‘normaal’. Festivals ontvingen duizenden bezoekers, er werd gefeest en corona leek even niet te bestaan. Maar dat was slechts een illusie. De besmettingen zijn in een week tijd zó hoog opgelopen, dat het kabinet heeft besloten nieuwe maatregelen aan te kondigen.

De discotheken en nachtclubs die vorig weekend nog open mochten, moeten de deuren nu alweer sluiten. Meerdaagse festivals zijn tot 13 augustus niet toegestaan. Live optredens en harde muziek zijn verboden. In horecazaken is men nog wel welkom, mits er gebruik wordt gemaakt van vaste zitplaatsen en de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen.

(Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash)

Deze quarantaine- en testregels gaan vandaag in

Karen Luiken-10 januari 2022 om 07:44

Vanaf vandaag gelden er nieuwe quarantaine- en testregels. Die zijn vooral interessant als je samen bent geweest met een hoogrisicocontact en vervolgens dus in quarantaine moet. Vergeten hoe het ook alweer zat? We frissen je geheugen even op.

Als je onlangs gevaccineerd bent met een tweede prik of booster, hoef je vanaf nu niet meer in quarantaine na een hoogrisicocontact. Ook is een PCR-test dan niet meer nodig.

Is het langer dan vijf maanden geleden dat jij een vaccin kreeg? Dan moet je na een hoogrisicocontact wél in quarantaine, maar niet zo lang als voorheen de bedoeling was. Wanneer jij een negatieve zelftest af kan leggen, mag je na vier dagen je isolatie verlaten. Niet-gevaccineerden moeten zeven dagen in isolatie, mits zij tegen die tijd een negatieve zelftest kunnen doen.

Mensen die besmet zijn met het coronavirus moeten verplicht zeven dagen in quarantaine. Als ze daarna klachtenvrij zijn, mogen ze uit isolatie.

(Photo by Gani Nurhakim on Unsplash)

Uitzending ‘Dancing With The Stars’ afgelast door extra besmettingen

Dieter Blarinckx-06 januari 2022 om 16:15

Deze ochtend brachten we jullie het nieuws dat zowel Nora Gharib als Lotte Vanwezemael positief getest hebben op corona. Daardoor zouden ze al sowieso een week uit zijn en niet te zien zijn in de nieuwe aflevering van ‘Dancing With The Stars’ nu zaterdag. Maar deze namiddag maakte zender Play4 bekend dat er na een preventieve testronde toch nog meerdere personen besmet blijken te zijn. Ze hebben dus besloten om de aflevering van zaterdag niet te laten doorgaan.

“Sinds de start van de show hanteert de productie van 'Dancing With The Stars' een streng testbeleid, waarbij zowel de kandidaten, hun danspartners als de crew meermaals en zorgvuldig worden getest. Uit deze testen bleken nog meerdere personen besmet te zijn met het virus dat Vlaanderen meer dan ooit in de tang houdt. Hierdoor zal er zaterdag uitzonderlijk geen liveshow zijn van de populairste danswedstrijd van Vlaanderen. Maar the show will go on: de friends and family-aflevering zal op zaterdag 15 januari te zien zijn.”

Als vervanger kunnen we zaterdagavond kijken naar de dansklassieker ‘Dirty Dancing’, die ingeleid zal worden door Gert Verhulst en Kat Kerkhofs.

Ontdek meer