Nederlands uitgaansleven opnieuw op slot door besmettingen

Karen Luiken-10 juli 2021 om 04:50

Even leek het goed te gaan bij onze noordburen. Héél even maar, want nog geen drie weken nadat het kabinet grote versoepelingen doorvoerde, gaat het land alweer (deels) op slot. Vooral jongeren, feestgangers en festivalorganisaties zijn daar de dupe van.

In de afgelopen weken kon bijna alles weer ‘normaal’. Festivals ontvingen duizenden bezoekers, er werd gefeest en corona leek even niet te bestaan. Maar dat was slechts een illusie. De besmettingen zijn in een week tijd zó hoog opgelopen, dat het kabinet heeft besloten nieuwe maatregelen aan te kondigen.

De discotheken en nachtclubs die vorig weekend nog open mochten, moeten de deuren nu alweer sluiten. Meerdaagse festivals zijn tot 13 augustus niet toegestaan. Live optredens en harde muziek zijn verboden. In horecazaken is men nog wel welkom, mits er gebruik wordt gemaakt van vaste zitplaatsen en de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen.

(Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash)

Gent schaft mondmaskerplicht af in winkelstraten

Dieter Blarinckx-26 augustus 2021 om 09:40

Vanaf 30 augustus is het niet langer verplicht om in de Gentse winkelstraten een mondmasker te dragen. Dat werd bekendgemaakt door de Gentse burgemeester Mathias De Clercq.

"Het is nu ieders verantwoordelijkheid om zelf te beslissen wanneer hij of zij een mondmasker draagt. Iedereen heeft de kans gehad om zich te laten vaccineren", klinkt het in het Gentse persbericht.

"We raden aan om steeds een mondmasker bij te hebben en het op te zetten bij drukte of wanneer afstand houden niet meer mogelijk is. Deze beslissing hebben we genomen na overleg met medische experten", voegen ze er nog aan toe.

Dus vanaf 30 augustus mag je terug zonder mondmasker door de Veldstraat lopen!

Bevestigd: we mogen terug feesten binnenkort!

Dieter Blarinckx-21 augustus 2021 om 08:28

Ein-de-lijk! Het Belgische Overlegcomité kwam gisteren samen om de nieuwe versoepelingen te bespreken. Op de agenda stonden nog verschillende zaken, maar misschien wel hét belangrijkste topic was wel het dansen in discotheken en cafés. En ja hoor, het mag weer!

Er werd namelijk beslist dat het vanaf 1 september terug is toegelaten is om te dansen op trouwfeesten, zonder beperkingen. Daarnaast zouden we vanaf 1 oktober weer zonder zorgen kunnen gaan feesten in discotheken en cafés, eindelijk!

Op Facebook worden de eerste grote feestjes aangekondigd voor 1 oktober, want de Belgische jeugd staat bijna letterlijk te springen om terug te gaan feesten!

Ga jij je ook helemaal laten gaan op 1 oktober? ;-)

Ontdek meer