Plassen in zee? Spanje voert boete in!

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 15:43

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed! De Spaanse badstad Vigo gaat een boete uitschrijven voor mensen die plassen in de zee.

Vanaf nu is het in de populaire Spaande badplaats verboden om te plassen in het zeewater of op het strand. Wie toch betrapt wordt op wildplassen, riskeert een boete van maar liefst 750 euro!

Maar hoe de stad dat net gaat controleren is nog niet geweten. Maar waarschijnlijk zullen ze niet met duikbrillen gaan controleren in de zee! :D

Indonesië verbiedt seks buiten het huwelijk

Dieter Blarinckx-08 december 2022 om 17:04

Het Aziatische paradijs Indonesië maakt seks buiten het huwelijk voortaan strafbaar. Dat werd zopas bekendgemaakt nadat het parlement de belangrijke wetswijziging goedkeurde.

Wie deze nieuwe wet overtreedt, en dus seks heeft buiten het huwelijk, riskeert een celstraf van een jaar. Maar ze gaan zelfs nóg een stapje verder: ook het gebruik van anticonceptie wordt overal verboden. Wat er nog zoal in de nieuwe wet vermeld staat is dat ongehuwden niet meer mogen samenwonen en dat godslastering illegaal wordt. De nieuwe wetgeving zorgt alleszins alvast voor veel commotie in de Indonesische steden.

Internationale mensenrechtenorganisaties zijn natuurlijk ook niet te spreken over die nieuwe wetgeving: "Indonesië wil het pad inslaan van een wetsovertredende catastrofe door buitenechtelijke seks strafbaar te stellen", klinkt het bij Human Rights Watch in een officiële reactie op sociale media.

Deze nieuwe wetgeving gaat pas in over drie jaar.

NASA gaat wegen bouwen op de maan

Dieter Blarinckx-08 december 2022 om 15:16

De toekomst komt ineens écht wel dichtbij want NASA heeft aangekondigd dat ze willen starten met het aanleggen van wegen op de maan. Ze hebben namelijk een contract van 57 miljoen dollar lopen met een firma die zal instaan voor de infrastructuur op de maan.

Er komen dus vrijwel zeker wegen op de maan. Het contract dat NASA aanging met een anonieme firma, vermeldt de ontwikkeling van bouwtechnologieën om infrastructuur op de maan te bouwen, waaronder landingsplatforms, habitats en wegen. Het contract loopt (voorlopig) tot 2028.

Zo wil NASA het onderzoek en de ontwikkeling van ruimtebouwsystemen verder uitwerken. Ze hopen zo om de ruimte stukje bij beetje meer te verkennen.

Spannend!

Ontdek meer