In 2023 komt er een nachttrein naar Barcelona

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 06:40

Fantastisch nieuws voor de reizigers onder jullie die al eens graag de trein pakken om op verlof te gaan. Vanaf 2023 zou het immers mogelijk zijn om met een nachttrein te reizen naar Barcelona!

European Sleeper, een Nederlands nachttreininitiatief, wil nu ook een nachttrein naar Barcelona laten rijden. De trein zal vertrekken in Amsterdam en zal dan tussenstops maken in Antwerpen en Brussel.

Ze mikken momenteel op de zomer van 2023, maar "hoe eerder, hoe beter" klinkt het in hun persbericht dat werd uitgestuurd. De trein zou in een normale week dan 3x rijden.

Meer updates zullen sowieso later nog gedeeld worden!

Enorme rolschaatspiste komt naar Gentse Winterfeesten

Karen Luiken-27 september 2022 om 15:27

Ooit een rolschaatspiste in real life gezien? Het kan binnenkort op de Gentse Winterfeesten. Dat evenement keert na twee jaar corona eindelijk weer in normale vorm terug.

De Gentse Winterfeesten gaan op 8 december van start en eindigen op 31 december. Er zullen allerlei activiteiten te beleven zijn, waaronder dus heel veel rolschaatsplezier. Onder de stadshal komt dit jaar namelijk een piste van 400 vierkante meter. Geen ijspiste dit keer, maar een heuse rolschaatspiste.

“In tijden van klimaatverandering is zo'n ijspiste sowieso niet vanzelfsprekend”, zegt Bram Van Braeckevelt. “Met de huidige energieprijzen komt er, naast een ecologisch, ook nog een economisch argument bij op tafel. Beide zaken zorgen dat we nu samen beslissen om de ijspiste te vervangen door een rolschaatspiste. Ik ben daar erg tevreden mee.”

Andere plekken om te bezoeken zijn de winterbar op het Emile Braunplein, de kerstboom-draaimolen en de vele aanwezige kraampjes.

"Wij zijn hier alleen voor hookups!"

Simon Smetryns-19 september 2022 om 15:31

We trokken met Martijn Spaepen een weekje naar Lloret de Mar (samen met The Graduates)

Ontdek meer