Studenten rennen in Mechelen voor het goede doel

Karen Luiken-22 juni 2022 om 15:18

Het kan dit jaar weer. Corona gooide twee jaar lang roet in het eten, maar morgen gaat dan eindelijk de derde editie van ‘Run like a teacher’ van start, een sponsorloop in het Kruidtuinpark in Mechelen. Georganiseerd door studenten en docenten van de bachelor Leraar Secundair Onderwijs van Thomas More, maar toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Het doel van de sponsorloop is helder: ren rondjes en laat je sponsoren voor het goede doel. Je kunt alleen of in een team van vijf sportievelingen deelnemen. De leukst verklede deelnemer wint een prijs en ook de loper met de meeste kilometers op de teller zal niet met lege handen naar huis gaan.

Terwijl jij rent, zorgen studenten van Thomas More voor een gezellig muziekje. Er zijn snacks, er is drank en er is gezelligheid. Kortom: alle ingrediënten om er een leuke middag van te maken zijn aanwezig.

Het geld dat met de sponsorloop wordt opgehaald, gaat naar VZW De Keeting, een Mechelse organisatie waar armen het woord nemen. De activiteit start om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Inschrijven kan van via deze site of op de dag zelf ter plaatse aan de kassa.

Studenten moeten studie stoppen na uit de hand gelopen studentendoop

Karen Luiken-18 november 2022 om 07:34- Foto:

KU Leuven

Verschillende studenten van de KU Leuven moeten hun studie stopzetten na een eerdere, onverantwoorde studentendoop vorig jaar. De universiteit had een tuchtprocedure tegen hen opgestart.

Dertien studenten die betrokken zijn bij de tuchtprocedure maken het nieuws zelf bekend in een persoonlijke boodschap. Die werd donderdagavond via hun raadsman verspreid. De studenten zeggen spijt te hebben en laten weten dat ze de straf van de KU Leuven accepteren.

“Tijdens het doopritueel heeft zich een gevaarlijke situatie voorgedaan voor één van onze leden”, aldus de groep volgens HLN. “We zijn ons er allemaal van bewust dat dit niet zover had mogen komen. Dat was een falen naar onze leden, onze ouders en de universiteit toe, en dat spijt ons. We begrijpen en accepteren dat de KU Leuven ons hiervoor een straf oplegt. Voor enkelen onder ons betekent die dat zij hun lopende studies niet kunnen voortzetten aan de betrokken instelling.”

De studentendoop vond vorig jaar in november plaats. Een student belandde met een levensbedreigende hoeveelheid alcohol in zijn bloed in het ziekenhuis.

"In onderbroek in de les, prof ook!"

Simon Smetryns-29 oktober 2022 om 13:23

We gingen een nachtje stappen in Leuven met goede vriend Martijn Spaepen.

Antwerpen, you're next!!

Ontdek meer