Makers 'Stranger Things' hebben spijt van dood van dít personage

Karen Luiken-22 juni 2022 om 05:25

De Duffer-broers, de makers van ‘Stranger Things’, zijn achteraf gezien niet blij met een keuze die ze hebben gemaakt voor het vierde seizoen. Als ze het terug hadden kunnen draaien, dan hadden ze cheerleader Chrissy niet al zo snel dood laten gaan.

Chrissy wordt in de eerste aflevering van het vierde seizoen het eerste slachtoffer van het kwaadaardige monster Vecna. Ze laat het leven in het huis van ‘Eddy the Freak’, met wie ze net een mooie band op lijkt te bouwen.

“We hebben vaak van die momenten waarop we denken: ‘Wat hebben we gedaan?’”, zeggen de Duffer-broers in een gesprek met TVLine. “We filmden de drugdealscène [tussen Chrissy en Eddy] vrij laat in de opnames. Sterker nog: we hadden toen al besloten dat Chrissy dood zou gaan.”

En daar kregen ze later dus spijt van, net zoals ze spijt hadden van het vermoorden van Bob in het tweede seizoen. “Dat wilden we ook niet doen. We waren verliefd geworden op het personage.”

Maar, geven de broers toe, het is niet uitgesloten dat Chrissy en Bob nog zullen terugkeren. “We vinden wel iets anders dat met hen te maken zal hebben.”

Opnieuw een record voor vierde seizoen 'Stranger Things'

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:33

Het houdt niet op met de mijlpalen die 'Stranger Things 4' bereikt. Hoewel het seizoen nog niet eens compleet is - vrijdag verschijnen de laatste twee afleveringen op Netflix - breekt het record na record. Ook nu heeft de serie weer een nieuwe prestatie te pakken.

In de eerste 28 dagen na de première van het vierde seizoen werd er maar liefst 930 miljoen uur naar de serie gekeken. En dat is veel, aangezien geen enkele andere Engelstalige Netflix-serie deze cijfers wist te bereiken. Er is volgens Deadline slechts één andere show die het beter deed: ‘Squid Game’. Die Zuid-Koreaanse hitserie werd in de eerste maand sinds de release 1,6 miljard uur gestreamd.

Zoals gezegd is het vrijdag tijd voor de laatste twee afleveringen van ‘Stranger Things 4’. Die duren langer dan eerdere afleveringen en hebben een totaalduur van zo’n vier uur. De achtste aflevering duurt 85 minuten, de negende en tevens laatste bijna 2,5 uur.

Nieuw seizoen 'Only Murders in the Building' staat online!

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:22

Charles, Oliver en Mabel zijn terug. De drie hoofdpersonen uit ‘Only Murders in the Building’ zijn sinds gisteren te zien in het nieuwe seizoen van de serie. Vanaf nu te zien op de streamingsdienst van Disney!

In het tweede seizoen doen Charles, Oliver en Mabel er alles aan om de moordenaar van Arconia Board President Bunny Folger te ontmaskeren. Er doen zich alleen wel drie ongelukkige complicaties voor. De eerste: het trio is publiekelijk betrokken bij de moord. De tweede: ze zijn het onderwerp van een concurrerende podcast. En de derde: ze hebben te maken met New Yorkse buren die allemaal denken dat ze een moord hebben gepleegd. Hoe gaan ze dit in hemelsnaam oplossen?

De hoofdrollen worden gespeeld door Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez.

Ontdek meer