Disney werkt al aan vervolg op 'Luca'

Dieter Blarinckx-09 juli 2021 om 14:26

De nieuwste animatiefilm van Disney & Pixar, 'Luca', staat nog maar net online, of Disney zou al plannen hebben voor een sequel. Dat kan geconcludeerd worden nadat er online enkele documenten werden gelekt waarin Disney peilt naar de interesse in een 'Luca' sequel.

'Luca' vertelt het verhaal van een schattig zeemonster die zich in een knotsgek avontuur stort samen met een mysterieuze vriend. De film staat nog maar zo'n twee weken online, maar is al een énorme hit. Logisch dus dat Disney & Pixar al een vervolg overwegen.

Een officiële aankondiging blijft echter nog even uit.

'Luca' is nu gratis te streamen via Disney+!

Toneelacteur ‘Harry Potter and the Cursed Child’ ontslagen wegens wangedrag

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:31

James Snyder, een acteur uit de Broadway-productie van ‘Harry Potter and the Cursed Child’, is ontslagen. Een medespeelster heeft hem volgens BBC beschuldigd van wangedrag.

Producenten zeggen in november een klacht tegen James Snyder, die Harry Potter speelde in het theaterstuk, te hebben ontvangen. Hij is toen onmiddellijk uit de productie geschorst in afwachting van een afhankelijk onderzoek. Na afloop van dat onderzoek is afgelopen zondag bevestigd dat het contract officieel is beëindigd.

De klacht werd ingediend door Diane Davis, die Ginny Potter speelt in de show, de vrouw van Harry Potter. De actrice heeft na de beschuldiging verlof genomen. Het is nog niet bekend wanneer ze terugkomt. Ook is er niets duidelijk over de aard van haar klacht.

'Luca' is meest gestreamde film van vorig jaar

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:24

Van alle films die vorig jaar zijn verschenen, is ‘Luca’ de meest gestreamde. De animatieprent verzamelde volgens Deadline bijna 11 miljard kijkminuten in de Verenigde Staten.

De Pixar-titel zou afgelopen zomer eigenlijk in de bioscoop worden uitgebracht, maar vanwege alle coronamaatregelen verscheen de film over zeemonster Luca rechtstreeks op Disney+. Dat bleek een succes: ‘Luca’ mag zich met recht de meest gestreamde film van 2021 noemen.

Ook andere films die op Disney+ verschenen doen het goed in de lijst van Deadline. ‘Raya and the Last Dragon’ staat samen met ‘Moana’ en ‘Frozen II’ op de tweede, derde en vierde plaats van meest gestreamde films.

Ontdek meer