Student Kick-Off maakt line-up bekend

Karen Luiken-26 augustus 2021 om 09:02

Op woensdag 29 september is het eindelijk zover: de langverwachte 15de editie van Student Kick-Off. We hebben er een jaartje op moeten wachten, maar als je de line-up bekijkt was het het wachten meer dan waard!

Het festival zal weer plaatsvinden op het Sint-Pietersplein in Gent zoals alle andere jaren. De inkom bedraagt weer één euro en die opbrengst schenken ze integraal aan het goede doel.

Zoals elk jaar zijn er weer kleppers van formaat die het academiejaar samen met jullie komen inzetten. Dit jaar zijn dat namen zoals Cleymans & Van Geel, Regi, Metejoor, Jebroer, Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob, dj Michael Amani, de Bromeo's en nog zo veel meer! De volledige line-up kan je checken op hun site.

Tot dan!

Johnny Depp komt naar Graspop!

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:39

Wie al uitkijkt naar het festivalseizoen van volgend jaar en daarnaast fan is van acteur Johnny Depp, gaan we nu héél blij maken. Hij staat namelijk volgend jaar op het podium van Graspop!

De organisatie van Graspop Metal Meeting heeft immers zopas bekendgemaakt dat hij volgend jaar naar ons land komt met zijn band Hollywood Vampires.

Naast Hollywood Vampires maakte Graspop ook nog 102 andere namen van de line-up bekend, met o.a. In Flames, Rancis, Pantera,…

Graspop zal in 2023 plaatsvinden tussen 15 en 18 juni. De ticketverkoop start al snel: deze zaterdag om 10u ’s ochtends via deze website.

Studenten moeten studie stoppen na uit de hand gelopen studentendoop

Karen Luiken-18 november 2022 om 07:34- Foto:

KU Leuven

Verschillende studenten van de KU Leuven moeten hun studie stopzetten na een eerdere, onverantwoorde studentendoop vorig jaar. De universiteit had een tuchtprocedure tegen hen opgestart.

Dertien studenten die betrokken zijn bij de tuchtprocedure maken het nieuws zelf bekend in een persoonlijke boodschap. Die werd donderdagavond via hun raadsman verspreid. De studenten zeggen spijt te hebben en laten weten dat ze de straf van de KU Leuven accepteren.

“Tijdens het doopritueel heeft zich een gevaarlijke situatie voorgedaan voor één van onze leden”, aldus de groep volgens HLN. “We zijn ons er allemaal van bewust dat dit niet zover had mogen komen. Dat was een falen naar onze leden, onze ouders en de universiteit toe, en dat spijt ons. We begrijpen en accepteren dat de KU Leuven ons hiervoor een straf oplegt. Voor enkelen onder ons betekent die dat zij hun lopende studies niet kunnen voortzetten aan de betrokken instelling.”

De studentendoop vond vorig jaar in november plaats. Een student belandde met een levensbedreigende hoeveelheid alcohol in zijn bloed in het ziekenhuis.

Ontdek meer