Makers van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga geven update over releasedatum

Nico De Greef-28 augustus 2021 om 10:23

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is een game waar menig gaming-fans reikhalzend naar uitkijken. En met goede reden: de game moet de beste en grootste LEGO-game ooit gemaakt worden, heeft een voice-cast én wordt gemaakt met behulp van gloednieuwe technologie. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn: het spel werd al meerdere malen uitgesteld (enerzijds omdat de makers gewoon meer tijd nodig hadden en anderzijds door de vertragingen die werden veroorzaakt door de corona-epidemie) en heeft tot op heden nog steeds geen releasedatum.

Gelukkig begint er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te komen, want na bijna een jaar stilte komen ontwikkelaar TT Games en uitgever Warner Bros. Games met een beloftevolle update over de titel. Tijdens Gamescom 2021 kondigde de ontwikkelaar namelijk aan dat The Skywalker Saga nu zal verschijnen voor consoles en PC in lente 2022, zowat een heel jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was. (Damn you, corona!)

Hoewel lente 2022 natuurlijk nog steeds geen exacte releasedatum is, weten we nu wel wanneer we de game ongeveer mogen verwachten: ten vroegste maart en ten laatste juni van volgend jaar dus.

In afwachting tot dan kun je hieronder alvast de gloednieuwe gameplaytrailer van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga bekijken:

SpongeBob 'multiverse'-game aangekondigd

Nico De Greef-18 september 2021 om 13:36

Kunnen we kinderen? Aye aye, kapitein! Na de revival van de cult-game SpongeBob SquarePants: Battle of Bikini Bottom op moderne consoles vorig jaar, mogen gamers en fans van 's werelds beroemde gele spons zich opmaken voor alweer een gloednieuw avontuur diep in de zee.

Game-uitgever THQ Nordic heeft gisterenavond namelijk SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aangekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC. In deze nieuwe platformer van ontwikkelaar Purple Lamp Studios komen de vrienden SpongeBob en Patrick in het bezit van magische Zeemeermin-tranen die wensen vervullen. Wanneer ze per ongeluk verschillende portalen naar zogenaamde 'Wishworlds' openen, is het aan SpongeBob en Balloon-Patrick om hun vrienden te redden die verdwaald zijn geraakt in deze bizarre wenswerelden. Maar niet zonder het dragen van de juiste outfit, natuurlijk!

Spelers kunnen in totaal zeven verschillende spelwerelden verkennen die elk zijn gebaseerd op iconische locaties rechtstreeks uit de populaire cartoonreeks. Daarbij kunnen ze meer dan 30 verschillende kostuums aantrekken, waaronder onder andere SnailBob (een slak) en SpongeGar (een holbewoner).

Een releasedatum voor de game is helaas nog niet bekend. In de tussentijd kun je hieronder de geniale aankondigingstrailer bekijken:

Populaire sitcom The Office krijgt een mobiele game

Nico De Greef-16 september 2021 om 16:17

Ondanks het feit dat er al acht jaar geen nieuwe afleveringen van The Office meer zijn verschenen, is de Amerikaanse comedyserie anno 2021 nog steeds ongelooflijk populair. In 2020 jaar werd de sitcom nog uitgeroepen als de meest gestreamde serie (sorry Friends-fan) van dat jaar en binnenkort kunnen fans aan de slag met de allereerste mobiele game over de reeks.

In het spel The Office: Somehow We Manage moeten gamers ervoor zorgen dat het papierbedrijf Dunder Mifflin winst blijft maken. Aan het begin van het spel beschikken spelers over één bureau om papier te verkopen. Naarmate ze meer geld verdienen, kunnen ze meerdere bureau's kopen en deze upgraden om nog meer geld te verdienen. Onder meer de personages Michael Scott, Jim Halpert, Pam Beesly en Dwight Schrute komen in het spel voor, maar spelers kunnen zich ook verkleden als hun favoriete varianten van de karakters waaronder Prison Mike, Farmer Dwight en Three Hole Punch Jim.

Daarnaast kunnen spelers ook tal van leuke momenten uit de sitcom herbeleven. Zo zitten er in de game scènes verwerkt uit onder andere de afleveringen 'The Dundies' en 'Dinner Party'. Wekelijkse in-game events moeten er tot slot voor zorgen dat gamers zich nooit hoeven te vervelen.

The Office: Somehow We Manage wordt ontwikkeld door East Side Games in samenwerking met Universal Games en verschijnt later dit jaar voor iOS- en Android-smartphones. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hieronder een aantal screenshots van het spel:

1
2
3
4
5

Ontdek meer