Makers van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga geven update over releasedatum

Nico De Greef-28 augustus 2021 om 10:23

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is een game waar menig gaming-fans reikhalzend naar uitkijken. En met goede reden: de game moet de beste en grootste LEGO-game ooit gemaakt worden, heeft een voice-cast én wordt gemaakt met behulp van gloednieuwe technologie. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn: het spel werd al meerdere malen uitgesteld (enerzijds omdat de makers gewoon meer tijd nodig hadden en anderzijds door de vertragingen die werden veroorzaakt door de corona-epidemie) en heeft tot op heden nog steeds geen releasedatum.

Gelukkig begint er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te komen, want na bijna een jaar stilte komen ontwikkelaar TT Games en uitgever Warner Bros. Games met een beloftevolle update over de titel. Tijdens Gamescom 2021 kondigde de ontwikkelaar namelijk aan dat The Skywalker Saga nu zal verschijnen voor consoles en PC in lente 2022, zowat een heel jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was. (Damn you, corona!)

Hoewel lente 2022 natuurlijk nog steeds geen exacte releasedatum is, weten we nu wel wanneer we de game ongeveer mogen verwachten: ten vroegste maart en ten laatste juni van volgend jaar.

In afwachting tot dan kun je hieronder alvast de gloednieuwe gameplaytrailer van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga bekijken:

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april!

Nico De Greef-20 januari 2022 om 17:40

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april 2022 voor consoles en pc. Dat maakten uitgever Warner Bros en ontwikkelaar TT Games vandaag bekend aan de hand van een gloednieuwe trailer voor de game.

Fans hebben er erg lang op moeten wachten, maar kunnen eindelijk beginnen aftellen naar de release van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat de game na meermaals uitstel zou verschijnen in de lente van 2022 en de ontwikkelaar lijkt zich aan zijn woord te houden: vandaag werd door uitgever Warner Bros bevestigd dat de game officieel zal lanceren op 5 april voor de huidige en vorige generatie PlayStation -en Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc.

De aankondiging van de releasedatum ging gepaard met een nieuwe diepgaande gameplaytrailer die laat zien wat spelers straks zoal mogen verwachten en kunnen doen in het grootste LEGO Star Wars-spel ooit gemaakt.

Zo bevat de game onder andere gloednieuwe gevechtsmechanismen, meer dan 20 verschillende planeten die vrij verkend kunnen worden en honderden speelbare karakters waaronder legendarische personages als Luke, Leia, Yoda, Boba Fett, Maul en Obi-Wan. Daarnaast bevat de game ook zij-missies en meerdere keuzepaden.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga laat spelers in ware LEGO-stijl het epische verhaal van alle negen films in de Skywalker Saga herbeleven en is een game die je als Star Wars-fan gewoon niet mag missen.

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Ontdek meer