Last van hooikoorts? Seks helpt!

Karen Luiken-15 juni 2022 om 07:22- Foto:

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Neusspray, tissues, loratadine en cetirizine. Iedereen met hooikoorts zal deze producten herkennen. Ze kunnen helpen of in ieder geval verlichting bieden, maar wetenschappers zijn er heilig van overtuigd dat het beste medicijn tussen de lakens te vinden is. Uit onderzoek is gebleken dat seks kan helpen in de strijd tegen jeukende ogen, loopneuzen en niesen. Dat meldt Ladbible.

Experts vonden in 2019 een verband tussen seks en de neusholtes. Een intiem avontuurtje in bed zou ervoor zorgen dat de bloedvaten in de neus en ogen strakker worden, waardoor verstopte neuzen worden gedeblokkeerd en tranende ogen minder waterig worden.

“Seks kan van tijd tot tijd worden gedaan om de verstopping te verlichten”, legt Sina Zarrintan in het tijdschrift Medical Hypotheses. “Patiënten kunnen het aantal sekspartijtjes aanpassen aan de ernst van de symptomen.” Oftewel: hoe erger je klachten zijn, hoe vaker je tussen de lakens moet duiken. Easy as that!

Indonesië verbiedt seks buiten het huwelijk

Dieter Blarinckx-08 december 2022 om 17:04

Het Aziatische paradijs Indonesië maakt seks buiten het huwelijk voortaan strafbaar. Dat werd zopas bekendgemaakt nadat het parlement de belangrijke wetswijziging goedkeurde.

Wie deze nieuwe wet overtreedt, en dus seks heeft buiten het huwelijk, riskeert een celstraf van een jaar. Maar ze gaan zelfs nóg een stapje verder: ook het gebruik van anticonceptie wordt overal verboden. Wat er nog zoal in de nieuwe wet vermeld staat is dat ongehuwden niet meer mogen samenwonen en dat godslastering illegaal wordt. De nieuwe wetgeving zorgt alleszins alvast voor veel commotie in de Indonesische steden.

Internationale mensenrechtenorganisaties zijn natuurlijk ook niet te spreken over die nieuwe wetgeving: "Indonesië wil het pad inslaan van een wetsovertredende catastrofe door buitenechtelijke seks strafbaar te stellen", klinkt het bij Human Rights Watch in een officiële reactie op sociale media.

Deze nieuwe wetgeving gaat pas in over drie jaar.

Kwart Vlamingen fantaseert weleens over collega

Karen Luiken-08 december 2022 om 07:24

Schaam je niet als je ooit een erotische droom over een collega of leidinggevende hebt gehad. Je zou namelijk niet de enige zijn. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 27 procent van alle Vlamingen dit ooit heeft meegemaakt.

Mannen blijken volgens het onderzoek van Deals.be vaker spannend te dromen dan vrouwen. Het gaat om 36 procent tegenover 17 procent. “De gemiddelde Vlaming brengt een groot gedeelte van zijn leven werkend door”, zegt Vince Franke van Deals.be. “De kans dat je onder werktijd de liefde van je leven ontmoet, is daardoor veel groter dan de meeste mensen beseffen.”

Eén op de zes ondervraagden heeft ooit het bed gedeeld met een collega. Maar meer dan de helft van hen zou nooit een relatie met een collega aangaan.

Seksueel getinte conversaties zijn voor veel respondenten verboden gebied. Een grote meerderheid, zo blijkt uit het onderzoek, vindt dat de werkvloer geen geschikte plek is om het over intimiteit te hebben. Zo’n 68 procent van de vrouwen vindt dit, maar mannen lijken er iets minder moeite mee te hebben. Onder die groep gaat het om 57 procent.

Ontdek meer