Op citytrip naar het Venetië van het Noorden: Amsterdam!

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 10:05- Foto:

Photo by Massimo Virgilio on Unsplash

Wil je er graag even tussenuit maar heb je geen zin om urenlang te vliegen of met de auto te rijden? Dan is een citytripje naar Amsterdam misschien wel iets voor jou! Het Venetië van het Noorden is een ideale bestemming voor een citytrip dichtbij huis.

Coffeeshops

Amsterdam staat bekend voor zijn coffeeshops en dan hebben we het niet over die gezellige barretjes waar je een cappuccino kan bestellen. Breng zeker eens een bezoekje in één van die coffeeshops, gegarandeerd een leuke tijd!

Hieronder zetten we de 5 populairste coffeeshops in Amsterdam op een rijtje. Maar voor de echte die-hards is er een coffeeshop-tour!

1. De Dampkring: De favoriet van de Amsterdammers én

2. The Stud: Deze shop bestaat als sinds 1982 en werd zelfs in 2015 benoemd tot een van de beste coffeeshops van Nederland!

3. Tweede Kamer: In deze coffeeshop verkopen het personeel enkel dingen die ze zelf zouden roken. Zo eerlijk!

4. Boerejongens: De naam doet iets anders vermoeden, maar deze luxueuze coffeeshop heeft 4 locaties in Amsterdam!

5. Coffeeshop Amsterdam: Deze coffeeshop ligt op enkele minuten wandelen van het centraal station. Goede eerste stop na de treinrit?

Must see

Wie fan is van de toeristische attracties moet zeker en vast enkele Amsterdamse pareltjes gaan ontdekken. Het Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland en verdient dus zeker een bezoekje!

Heb je meer zin in een gek museum? Dan is het museum van Madame Tussaud de place to be. Spoiler: Het zijn gewoon wassenbeelden en niet echte mensen!

Word je blij van diertjes en natuur? Amsterdam heeft een prachtige zoo die zeker ook de moeite waard is om te bezoeken. Ideaal op een zonnige dag!

En voor de echte sportfanaten is de Johan Cruijff ArenA ongetwijfeld een walhalla. Het is namelijk het grootste voetbalstadion van heel Nederland! Naast voetbalwedstrijden worden er ook af en toe concerten georganiseer, dat is misschien interessanter voor de muziekliefhebbers.

Party all night

Als hoofdstad van een land wordt er natuurlijk ook verwacht dat je de beste uitgaansclubs hebt! Hieronder vind je een lijstje van clubs die je echt eens moet bezoeken om een dansje te placeren.

1. 0T301: In dit oude kraakpand kan je niet alleen goed feesten, maar ook bier drinken tegen zeer democratische prijzen.

2. Radion: Dit is een absolute parel voor alle technoliefhebbers!

3. De School: Je raadt het al, deze club is gelegen in een oud schoolgebouw en is de oppergod van alle Amsterdamse clubs.

4. Vondelbunker: Een vintage club in een oude bunker van 1940, hoe cool is dat?!

5. Club NYX: Een club die bekend staat om haar epische drag and LGBTQ+ nights!

Vervoer & verblijf

Amsterdam is gelukkig niet zo ver en kan je dus makkelijk bereiken met de auto of met de trein. Een treinticket van Gent naar Amsterdam kan je al kopen vanaf €30. Maar ben je student of heb je een beperkt budget? Dan is de FlixBus een goede oplossing! Voor slechts €30 kan je al heen en weer reizen naar Amsterdam.

Amsterdam heeft veel prachtige hotels om U tegen te zeggen, maar daar hangt ook wel een gepast prijskaartje aan. Maar geen zorgen, Amsterdam houdt ook rekening met mensen die geen duizenden euro's willen uitgeven aan een bed. Voor een mooi prijsje kan je overnachten ik leuke hotels of gezellig een kamer delen in een hostel!

Plassen in zee? Spanje voert boete in!

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 15:43

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed! De Spaanse badstad Vigo gaat een boete uitschrijven voor mensen die plassen in de zee.

Vanaf nu is het in de populaire Spaande badplaats verboden om te plassen in het zeewater of op het strand. Wie toch betrapt wordt op wildplassen, riskeert een boete van maar liefst 750 euro!

Maar hoe de stad dat net gaat controleren is nog niet geweten. Maar waarschijnlijk zullen ze niet met duikbrillen gaan controleren in de zee! :D

In 2023 komt er een nachttrein naar Barcelona

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 06:40

Fantastisch nieuws voor de reizigers onder jullie die al eens graag de trein pakken om op verlof te gaan. Vanaf 2023 zou het immers mogelijk zijn om met een nachttrein te reizen naar Barcelona!

European Sleeper, een Nederlands nachttreininitiatief, wil nu ook een nachttrein naar Barcelona laten rijden. De trein zal vertrekken in Amsterdam en zal dan tussenstops maken in Antwerpen en Brussel.

Ze mikken momenteel op de zomer van 2023, maar "hoe eerder, hoe beter" klinkt het in hun persbericht dat werd uitgestuurd. De trein zou in een normale week dan 3x rijden.

Meer updates zullen sowieso later nog gedeeld worden!

Ontdek meer