Op citytrip naar het Venetië van het Noorden: Amsterdam!

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 10:05- Foto:

Photo by Massimo Virgilio on Unsplash

Wil je er graag even tussenuit maar heb je geen zin om urenlang te vliegen of met de auto te rijden? Dan is een citytripje naar Amsterdam misschien wel iets voor jou! Het Venetië van het Noorden is een ideale bestemming voor een citytrip dichtbij huis.

Coffeeshops

Amsterdam staat bekend voor zijn coffeeshops en dan hebben we het niet over die gezellige barretjes waar je een cappuccino kan bestellen. Breng zeker eens een bezoekje in één van die coffeeshops, gegarandeerd een leuke tijd!

Hieronder zetten we de 5 populairste coffeeshops in Amsterdam op een rijtje. Maar voor de echte die-hards is er een coffeeshop-tour!

1. De Dampkring: De favoriet van de Amsterdammers én

2. The Stud: Deze shop bestaat als sinds 1982 en werd zelfs in 2015 benoemd tot een van de beste coffeeshops van Nederland!

3. Tweede Kamer: In deze coffeeshop verkopen het personeel enkel dingen die ze zelf zouden roken. Zo eerlijk!

4. Boerejongens: De naam doet iets anders vermoeden, maar deze luxueuze coffeeshop heeft 4 locaties in Amsterdam!

5. Coffeeshop Amsterdam: Deze coffeeshop ligt op enkele minuten wandelen van het centraal station. Goede eerste stop na de treinrit?

Must see

Wie fan is van de toeristische attracties moet zeker en vast enkele Amsterdamse pareltjes gaan ontdekken. Het Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland en verdient dus zeker een bezoekje!

Heb je meer zin in een gek museum? Dan is het museum van Madame Tussaud de place to be. Spoiler: Het zijn gewoon wassenbeelden en niet echte mensen!

Word je blij van diertjes en natuur? Amsterdam heeft een prachtige zoo die zeker ook de moeite waard is om te bezoeken. Ideaal op een zonnige dag!

En voor de echte sportfanaten is de Johan Cruijff ArenA ongetwijfeld een walhalla. Het is namelijk het grootste voetbalstadion van heel Nederland! Naast voetbalwedstrijden worden er ook af en toe concerten georganiseer, dat is misschien interessanter voor de muziekliefhebbers.

Party all night

Als hoofdstad van een land wordt er natuurlijk ook verwacht dat je de beste uitgaansclubs hebt! Hieronder vind je een lijstje van clubs die je echt eens moet bezoeken om een dansje te placeren.

1. 0T301: In dit oude kraakpand kan je niet alleen goed feesten, maar ook bier drinken tegen zeer democratische prijzen.

2. Radion: Dit is een absolute parel voor alle technoliefhebbers!

3. De School: Je raadt het al, deze club is gelegen in een oud schoolgebouw en is de oppergod van alle Amsterdamse clubs.

4. Vondelbunker: Een vintage club in een oude bunker van 1940, hoe cool is dat?!

5. Club NYX: Een club die bekend staat om haar epische drag and LGBTQ+ nights!

Vervoer & verblijf

Amsterdam is gelukkig niet zo ver en kan je dus makkelijk bereiken met de auto of met de trein. Een treinticket van Gent naar Amsterdam kan je al kopen vanaf €30. Maar ben je student of heb je een beperkt budget? Dan is de FlixBus een goede oplossing! Voor slechts €30 kan je al heen en weer reizen naar Amsterdam.

Amsterdam heeft veel prachtige hotels om U tegen te zeggen, maar daar hangt ook wel een gepast prijskaartje aan. Maar geen zorgen, Amsterdam houdt ook rekening met mensen die geen duizenden euro's willen uitgeven aan een bed. Voor een mooi prijsje kan je overnachten ik leuke hotels of gezellig een kamer delen in een hostel!

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Belgian Week: het winterfestival dat je niet mag missen

Karen Luiken-23 november 2022 om 11:19

Heb jij al plannen voor de lesvrije week van 4 tot en met 11 februari? Nu wel. In de bergen van het Franse plaatsje Val Thorens vindt in die periode een tof festival plaats: de Belgian Week. Goede feestjes, beroemde dj’s en fijne beats gegarandeerd!

De Belgian Week wordt nu al een paar jaar georganiseerd en bewijst iedere keer weer dat het een groot succes is. In 2014 vond de eerste editie plaats, komende winter is het tijd voor een nieuw feestje. Na vijf waanzinnige edities van de Belgian Week gaat de droom in februari weer door. Duizenden Belgen en hun internationale vrienden reizen af naar de Franse Alpen. Of meer specifiek: naar Val Thorens, de populairste winterbestemming van het Belgische publiek.

Wat je van de Belgian Week powered by Deltaworx kunt verwachten? Zeven dagen lang goede muziek, drankjes, een Belgische sfeer en het leukste publiek. Je zorgt zelf voor een slaapplek, de organisatie van het festival zorgt voor de rest. TAGMAG zal ook van de partij zijn en organiseert een party met 5NAPBACK, Manuals, Clementine Caron en Sven Van Alboom. BIJZIJN!

Meer info vind je hier!

Ontdek meer