Op citytrip naar het Venetië van het Noorden: Amsterdam!

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 10:05- Foto:

Photo by Massimo Virgilio on Unsplash

Wil je er graag even tussenuit maar heb je geen zin om urenlang te vliegen of met de auto te rijden? Dan is een citytripje naar Amsterdam misschien wel iets voor jou! Het Venetië van het Noorden is een ideale bestemming voor een citytrip dichtbij huis.

Coffeeshops

Amsterdam staat bekend voor zijn coffeeshops en dan hebben we het niet over die gezellige barretjes waar je een cappuccino kan bestellen. Breng zeker eens een bezoekje in één van die coffeeshops, gegarandeerd een leuke tijd!

Hieronder zetten we de 5 populairste coffeeshops in Amsterdam op een rijtje. Maar voor de echte die-hards is er een coffeeshop-tour!

1. De Dampkring: De favoriet van de Amsterdammers én

2. The Stud: Deze shop bestaat als sinds 1982 en werd zelfs in 2015 benoemd tot een van de beste coffeeshops van Nederland!

3. Tweede Kamer: In deze coffeeshop verkopen het personeel enkel dingen die ze zelf zouden roken. Zo eerlijk!

4. Boerejongens: De naam doet iets anders vermoeden, maar deze luxueuze coffeeshop heeft 4 locaties in Amsterdam!

5. Coffeeshop Amsterdam: Deze coffeeshop ligt op enkele minuten wandelen van het centraal station. Goede eerste stop na de treinrit?

Must see

Wie fan is van de toeristische attracties moet zeker en vast enkele Amsterdamse pareltjes gaan ontdekken. Het Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland en verdient dus zeker een bezoekje!

Heb je meer zin in een gek museum? Dan is het museum van Madame Tussaud de place to be. Spoiler: Het zijn gewoon wassenbeelden en niet echte mensen!

Word je blij van diertjes en natuur? Amsterdam heeft een prachtige zoo die zeker ook de moeite waard is om te bezoeken. Ideaal op een zonnige dag!

En voor de echte sportfanaten is de Johan Cruijff ArenA ongetwijfeld een walhalla. Het is namelijk het grootste voetbalstadion van heel Nederland! Naast voetbalwedstrijden worden er ook af en toe concerten georganiseer, dat is misschien interessanter voor de muziekliefhebbers.

Party all night

Als hoofdstad van een land wordt er natuurlijk ook verwacht dat je de beste uitgaansclubs hebt! Hieronder vind je een lijstje van clubs die je echt eens moet bezoeken om een dansje te placeren.

1. 0T301: In dit oude kraakpand kan je niet alleen goed feesten, maar ook bier drinken tegen zeer democratische prijzen.

2. Radion: Dit is een absolute parel voor alle technoliefhebbers!

3. De School: Je raadt het al, deze club is gelegen in een oud schoolgebouw en is de oppergod van alle Amsterdamse clubs.

4. Vondelbunker: Een vintage club in een oude bunker van 1940, hoe cool is dat?!

5. Club NYX: Een club die bekend staat om haar epische drag and LGBTQ+ nights!

Vervoer & verblijf

Amsterdam is gelukkig niet zo ver en kan je dus makkelijk bereiken met de auto of met de trein. Een treinticket van Gent naar Amsterdam kan je al kopen vanaf €30. Maar ben je student of heb je een beperkt budget? Dan is de FlixBus een goede oplossing! Voor slechts €30 kan je al heen en weer reizen naar Amsterdam.

Amsterdam heeft veel prachtige hotels om U tegen te zeggen, maar daar hangt ook wel een gepast prijskaartje aan. Maar geen zorgen, Amsterdam houdt ook rekening met mensen die geen duizenden euro's willen uitgeven aan een bed. Voor een mooi prijsje kan je overnachten ik leuke hotels of gezellig een kamer delen in een hostel!

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

In spanje betaal je nu meer voor plek in schaduw

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 09:06- Foto:

Harrison Fitts via Unsplash

Spaanse restaurants mogen nu extra kosten aanrekenen aan toeristen die in de schaduw willen zitten. De nieuwe wet telt vooral in de hete provincies van het land, zoals Andalusië. Er kan dus een prijsverschil zitten op tafels in de zon en tafels in de schaduw, zolang dat maar duidelijk aangegeven is.

Deze veranderingen komen op een moment van bredere inspanningen om de Spaanse horecasector te hervormen. Zo wordt er ook stevig gediscussieerd over de openingstijden van bars en restaurants. Sommige politici willen dat horecazaken eerder sluiten, maar niet iedereen is het daar mee eens.

Vorig jaar heeft Spanje een hoop nieuwe regels ingevoerd voor toeristen. Zo geldt er een rookverbod op bepaalde stranden, geïnspireerd door het beleid van Barcelona in 2022. Wie betrapt wordt met een sigaret, kan een boete krijgen.

In all-inclusive hotels op populaire plekken zoals Magaluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca, en Sant Antoni op Ibiza, is een limiet ingesteld voor hoeveel je mag drinken. Dat doen ze om het wilde gedrag van dronken mensen tegen te gaan.

Op Mallorca werd ook een kledingvoorschrift ingevoerd, met een verbod op bepaalde kledingstukken en accessoires in bars en restaurants. Dus geen tanktops zonder bandjes, zwemkleding of voetbaltenues meer.

Ontdek meer