'Lightyear' verbannen in Saoedi-Arabië wegens lesbische kus

Karen Luiken-13 juni 2022 om 14:10

Verschillende landen in het Midden-Oosten, zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, verbannen de nieuwe film ‘Lightyear’. Een lesbische kus die in de ‘Toy Story’-spin off te zien is, is daar volgens The Hollywood Reporter de oorzaak van.

Het gaat om een scène tussen het vrouwelijke personage Hawthorne en haar partner. Die werd er in eerste instantie uit geknipt, maar daar zijn de makers op teruggekomen toen er onenigheid over bestond nadat Pixar zei dat Disney ‘homoseksuele affectie’ censureerde.

In Saoedi-Arabië is de film om deze reden nu verbannen en het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt. Eerder dit jaar kreeg ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ geen bioscooplicentie, naar verluidt omdat er een homoseksueel personage in speelt. Hetzelfde geldt voor ‘Eternals’ en ‘West Side Story’.

Kerstfilm 'The Holiday' krijgt een vervolg

Karen Luiken-06 december 2022 om 07:19

Wie kent ‘m niet: ‘The Holiday’, een van de meest klassieke kerstfilms ooit. De titel verscheen zeventien jaar geleden en maakt nu – eindelijk – een comeback. The Sun meldt dat er een sequel in de maak is.

‘The Holiday’ gaat over twee liefdesverhalen die door elkaar lopen. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black spelen de hoofdrollen. Volgens een bron zijn ‘de belangrijkste talenten allemaal aanwezig bij het vervolg’.

“Het plan is om volgend jaar te beginnen met filmen. De opnames zullen voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk en Europa plaatsvinden”, aldus een insider. “Het wordt grappig, aangrijpend en hartverwarmend. Precies wat iedereen wil voor kerstmis.”

Officiële trailer van 'Teen Wolf'-film is hier

Karen Luiken-06 december 2022 om 06:53

Het zal nu niet lang meer duren voor een groot deel van de cast van de MTV-serie ‘Teen Wolf’ bij elkaar komt voor het langverwachte vervolg. Er is een film op komst. En dit zijn de nieuwste beelden!

In de film van Paramount+ worden de kijkers terug gebracht naar Beacon Hills. Met een volle maan op komst is er een angstaanjagend kwaad ontstaan. De wolven janken en roepen op tot de terugkeer van allerlei wezens die in het holst van de nacht van gedaante verwisselen. Maar alleen een weerwolf als Scott McCall kan zowel nieuwe bondgenoten verzamelen als vertrouwde vrienden herenigen om terug te vechten tegen de dodelijkste vijand ooit.

De cast bestaat uit een aantal bekende gezichten, waaronder Tyler Hoechlin, Tyler Posey, Holland Roden, Shelley Hennig, Crystal Reed, Orny Adams, Linden Ashby, JR Bourne, Colton Haynes, Ryan Kelley, Melissa Ponzio, Ian Bohen, Vince Mattis, Nobi Nakanishi, Khylin Rhambo, Amy Workman en Dylan Sprayberry.

Ontdek meer