'Lightyear' verbannen in Saoedi-Arabië wegens lesbische kus

Karen Luiken-13 juni 2022 om 14:10

Verschillende landen in het Midden-Oosten, zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, verbannen de nieuwe film ‘Lightyear’. Een lesbische kus die in de ‘Toy Story’-spin off te zien is, is daar volgens The Hollywood Reporter de oorzaak van.

Het gaat om een scène tussen het vrouwelijke personage Hawthorne en haar partner. Die werd er in eerste instantie uit geknipt, maar daar zijn de makers op teruggekomen toen er onenigheid over bestond nadat Pixar zei dat Disney ‘homoseksuele affectie’ censureerde.

In Saoedi-Arabië is de film om deze reden nu verbannen en het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt. Eerder dit jaar kreeg ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ geen bioscooplicentie, naar verluidt omdat er een homoseksueel personage in speelt. Hetzelfde geldt voor ‘Eternals’ en ‘West Side Story’.

Johnny Depp keert voor megadeal mogelijk toch terug als Jack Sparrow

Karen Luiken-28 juni 2022 om 05:08

Johnny Depp keert misschien tóch terug naar ‘Pirates of the Caribbean’ nadat hij vier jaar geleden uit de franchise werd verwijderd. Poptopic meldt dat de 59-jarige acteur met Disney praat over een megadeal.

Nu Johnny de rechtszaak tegen zijn ex Amber Heard heeft gewonnen, zou Disney hem tóch weer terug willen laten keren in de nieuwe ‘Pirates of the Caribbean’. En daar staat een flink bedrag tegenover. Volgens een bron gaat het om een deal van 300 miljoen dollar.

“Disney heeft contact met de acteur opgenomen voorafgaand aan zijn proces wegens smaad tegen Amber Heard”, aldus de insider. “Ze hebben gevraagd of hij geïnteresseerd zou zijn om terug te keren voor nog een of twee piratenfilms.”

De bron voegt daar nog aan toe dat er ook nog een ander project in de maak is voor Johnny. “De deal is naar verluidt voor een terugkeer als Jack Sparrow in ‘Pirates of the Caribbean 6’, maar ook voor een spin-off over het vroegere leven van de Captain of the Black Pearl’.

Voor dat laatste project zou al een concept klaarliggen. “Ze hebben goede hoop dat Johnny hen zal vergeven en terug zal keren als zijn iconische personage”, zegt de bron nog over Disney.

Pure horror: eerste trailer van 'SMILE'

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 17:44

Horrorfans, opgelet! Het belooft een angstaanjagend najaar te worden met kleppers zoals de nieuwe 'Halloween'-film, 'The Devil's Light', 'The Invitation' en 'Salem's Lot', maar ook deze horrorfilm komt binnenkort uit!

Vanaf eind september kan je immers in de bioscoop gaan griezelen met de gestoorde film 'SMILE'.

Na getuige te zijn geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt, begint Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) angstaanjagende voorvallen te ervaren die ze niet kan verklaren. Terwijl een overweldigende angst haar leven begint over te nemen, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar afschuwelijke nieuwe realiteit.

Check de angstaanjagende trailer hieronder en ontdek 'm vanaf 28 september in de bioscoop.

Ontdek meer