Olifant vertrappelt oude vrouw en doet dat daarna nog eens op haar begrafenis

Sofie Verbeeck-13 juni 2022 om 12:00- Foto:

Photo by Jonathan Plugaru on Unsplash

In India vond er vorige week tot wel twee keer toe een tragisch ongeval plaats. Een 70-jarige vrouw werd twee keer vertrappelt door dezelfde olifant. De tweede keer was op haar begrafenis...

Maya Murmu, een bejaarde vrouw uit India, werd vorige week vertrappelt door een wilde olifant. Ze was onderweg om water uit een put te gaan halen toen plots een olifant op haar afstormde. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht maar overleefde het jammer genoeg niet.

De familie wou diezelfde dag nog de begrafenis organiseren. Volgens de Indiase traditie werd het lichaam eerst op een brandstapel gelegd, daarna zou de afscheidsceremonie plaatsvinden. Maar uit het niets keerde dezelfde olifant terug, sleurde het lichaam van de brandstapel en vertrappelde haar opnieuw. Na het hele gebeuren besloot de familie om toch verder te gaan met de ceremonie.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer