Olifant vertrappelt oude vrouw en doet dat daarna nog eens op haar begrafenis

Sofie Verbeeck-13 juni 2022 om 12:00- Foto:

Photo by Jonathan Plugaru on Unsplash

In India vond er vorige week tot wel twee keer toe een tragisch ongeval plaats. Een 70-jarige vrouw werd twee keer vertrappelt door dezelfde olifant. De tweede keer was op haar begrafenis...

Maya Murmu, een bejaarde vrouw uit India, werd vorige week vertrappelt door een wilde olifant. Ze was onderweg om water uit een put te gaan halen toen plots een olifant op haar afstormde. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht maar overleefde het jammer genoeg niet.

De familie wou diezelfde dag nog de begrafenis organiseren. Volgens de Indiase traditie werd het lichaam eerst op een brandstapel gelegd, daarna zou de afscheidsceremonie plaatsvinden. Maar uit het niets keerde dezelfde olifant terug, sleurde het lichaam van de brandstapel en vertrappelde haar opnieuw. Na het hele gebeuren besloot de familie om toch verder te gaan met de ceremonie.

Hebben: pretpark verkoopt onderdelen van populaire attractie

Dieter Blarinckx-08 december 2022 om 16:56- Foto:

Dreyton Manor

Pretparkfans, deze is voor jullie! Het Engelse pretpark Drayton Manor verkoopt namelijk enkele onderdelen van hun populaire valtoren Apocalypse.

Op 30 oktober viel de Apocalypse voor het laatst naar beneden, want de attractie sluit onherroepelijk de toegangspoortjes. De attractie maakt plaats voor iets nieuws, dus verkoopt het park nu enkele onderdelen van die oude attractie.

Zo’n dertig elementen uit Apocalypse worden nu online verkocht. Het gaat om decorstukken, informatieborden, zittingen, panelen en bagagebakken. Prijzen variëren tussen, de 58 en 1.160 euro. Bieden is niet mogelijk, want ze geven duidelijk aan met vaste prijzen te werken.

Wie interesse heeft in zo’n uniek souvenir, mag vrijblijvend mailen naar retail@draytonmanor.co.uk. De souvenirafdeling stuurt dan een digitale catalogus met de artikelen die nog beschikbaar zijn.

NASA gaat wegen bouwen op de maan

Dieter Blarinckx-08 december 2022 om 15:16

De toekomst komt ineens écht wel dichtbij want NASA heeft aangekondigd dat ze willen starten met het aanleggen van wegen op de maan. Ze hebben namelijk een contract van 57 miljoen dollar lopen met een firma die zal instaan voor de infrastructuur op de maan.

Er komen dus vrijwel zeker wegen op de maan. Het contract dat NASA aanging met een anonieme firma, vermeldt de ontwikkeling van bouwtechnologieën om infrastructuur op de maan te bouwen, waaronder landingsplatforms, habitats en wegen. Het contract loopt (voorlopig) tot 2028.

Zo wil NASA het onderzoek en de ontwikkeling van ruimtebouwsystemen verder uitwerken. Ze hopen zo om de ruimte stukje bij beetje meer te verkennen.

Spannend!

Ontdek meer