Netflix onthult reeks mobiele games gebaseerd op eigen series

Nico De Greef-12 juni 2022 om 11:03

Spellen gebaseerd op de populaire Netflixseries La Casa de Papel, Shadow & Bone en The Queen's Gambit komen naar de streamingdienst.

De tijd dat Netflix enkel films en series aanbiedt, is officieel voorbij. Sinds enkele maanden kunnen abonnees er ook terecht om allerlei (advertentievrije) games te spelen.

Dat game-aanbod zal binnenkort alleen nog maar groter worden, want de streaminggigant heeft recent een heleboel nieuwe spelletjes aangekondigd die de grootste Netflixfans moet aanspreken. In de komende maanden, en in de loop van 2023, rolt Netflix namelijk maar liefst een dozijn nieuwe spellen uit die zijn gebaseerd op populaire Netflixseries.

Zo kondigt Netflix aan dat er onder meer spellen op basis van de series La Casa de Papel, Shadow & Bone, The Queen's Gambit, Too Hot to Handle en Nailed It! komen.

The Queen's Gambit krijgt een eigen schaakspel waarin spelers het opnemen tegen bekende personages uit de reeks en online andere spelers kunnen uitdagen, terwijl spelers in La Casa de Papel kluizen moeten kraken, sloten moeten openbreken en een casino moeten proberen te beroven. Fans van Too Hot to Handle kunnen dan weer uitkijken naar een datingsim gebaseerd op de realityserie.

Netflix-games kunnen worden gedownload en gespeeld op mobiele apparaten (Android-telefoons en -tablets, iPhone, iPad en iPod Touch) en zitten automatisch inbegrepen in elk Netflix-lidmaatschap.

Bekijk hieronder de trailer voor alle aankomende spellen:

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Ontdek meer