Netflix onthult reeks mobiele games gebaseerd op eigen series

Nico De Greef-12 juni 2022 om 11:03

Spellen gebaseerd op de populaire Netflixseries La Casa de Papel, Shadow & Bone en The Queen's Gambit komen naar de streamingdienst.

De tijd dat Netflix enkel films en series aanbiedt, is officieel voorbij. Sinds enkele maanden kunnen abonnees er ook terecht om allerlei (advertentievrije) games te spelen.

Dat game-aanbod zal binnenkort alleen nog maar groter worden, want de streaminggigant heeft recent een heleboel nieuwe spelletjes aangekondigd die de grootste Netflixfans moet aanspreken. In de komende maanden, en in de loop van 2023, rolt Netflix namelijk maar liefst een dozijn nieuwe spellen uit die zijn gebaseerd op populaire Netflixseries.

Zo kondigt Netflix aan dat er onder meer spellen op basis van de series La Casa de Papel, Shadow & Bone, The Queen's Gambit, Too Hot to Handle en Nailed It! komen.

The Queen's Gambit krijgt een eigen schaakspel waarin spelers het opnemen tegen bekende personages uit de reeks en online andere spelers kunnen uitdagen, terwijl spelers in La Casa de Papel kluizen moeten kraken, sloten moeten openbreken en een casino moeten proberen te beroven. Fans van Too Hot to Handle kunnen dan weer uitkijken naar een datingsim gebaseerd op de realityserie.

Netflix-games kunnen worden gedownload en gespeeld op mobiele apparaten (Android-telefoons en -tablets, iPhone, iPad en iPod Touch) en zitten automatisch inbegrepen in elk Netflix-lidmaatschap.

Bekijk hieronder de trailer voor alle aankomende spellen:

Bizar: McDonald’s lanceert gamingstoel McCrispy

Dieter Blarinckx-02 december 2022 om 13:57

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en originele producten tegen. Vaak gaat het om producten of zaken waar niemand ook van gehoord heeft, maar dit nieuwe product komt van misschien wel dé bekendste fastfoodketen van de wereld: McDonald’s.

McDo dropt nu immers een McCrispy Gaming Chair op de markt. Het gaat dus wel degelijk om een comfy gamingstoel. Deze zwart-gele stoel is ontworpen voor multitaskers en is standaard voorzien van kussens voor je nek en steun in de onderrug. Maar hij is ook voorzien van twee modulaire armleuningen voor verschillende McDo-snacks. In die armleuning zit zelfs een verwarmingselement zodat je lekkere frietjes of Big Mac warm blijven tijdens het gamen!

Van deze speciale gamingstoel werden er maar vier gemaakt. Twee heeft McDo zelf al weggegeven aan bekende online gamers. De andere twee geven ze nu weg via hun officiële Facebook in een wedstrijd.

Dit zijn de genomineerden voor The Game Awards 2022

Nico De Greef-30 november 2022 om 22:51

In aanloop naar de jaarlijkse uitreiking van The Game Awards, dat ook wel vergeleken wordt als de Oscars voor videogames, heeft de organisatie achter het evenement recent de genomineerden bekendgemaakt. Koplopers dit jaar zijn 'God of War Ragnarök' van Santa Monica Studio met 10 nominaties en 'Elden Ring' van FromSoftware met 7 nominaties.

In de nacht van 8 op 9 december vinden The Game Awards 2022 plaats en zullen er naar jaarlijkse traditie tal van awards worden uitgereikt in meer dan 30 categorieën. Zo zal er onder meer beslecht worden wie de beste actiegame van het jaar in handen heeft en wie er de beste soundtrack heeft afgeleverd.

Maar de belangrijkste prijs om binnen te slepen is uiteraard die van Game of the Year, welke wordt uitgereikt aan een game die op alle vlakken weet uit te blinken. Ook dit jaar werden er zes titels verkozen door een jury bestaande uit meer dan honderd media en die elk dus een even grote kans maken om te winnen. Deze titels zijn:

  • A Plague Tale: Requiem
  • Elden Ring
  • God of War Ragnarök
  • Horizon: Forbidden West
  • STRAY
  • Xenoblade Chronicles 3

Over iets minder dan twee weken wordt in het Microsoft Theater in Los Angeles onthuld wie er naar huis gaat met de felbegeerde award. Stemmen op je favoriet kan nog tot en met 8 december via de officiële website.

Ontdek meer