Er komt dan toch een universele oplader voor smartphones!

Dieter Blarinckx-07 juni 2022 om 17:26

Het zat er al lang aan te komen maar nu is de kogel finaal door de kerk: er komt wel degelijk een universele oplader voor smartphones in Europa.

Tegen de zomer van 2024 moeten je smartphone, tablet en camera opgeladen kunnen worden met één universele kabel. Maar het kan nóg straffer: vanaf 2026 worden ook laptops aan dat rijtje toegevoegd. Dat werd bevestigd door het Europees parlement.

Naast die items, geldt de regel ook nog voor andere snufjes, bijvoorbeeld ook voor smartwatches, oordopjes en zelfs e-readers. Daarnaast komt er nog iets nieuws: je bent vanaf dan ook niet meer verplicht om bij elk toestel een nieuwe lader of kabel te kopen!

Technologiereus Apple is al jaren tegen zo’n universele lader aangezien zij een eigen systeem hebben, maar toch zullen ze nu moeten plooien…

Een reactie van hen blijft voorlopig nog uit.

RIP: Internet Explorer is niet meer

Dieter Blarinckx-15 juni 2022 om 17:22

Na 27 jaar is het over en uit met de webbrowser van Microsoft: Internet Explorer. Sinds deze week is de webbrowser op pensioen. Ook alle ondersteuning voor de meeste versies werd zopas stopgezet.

In 1995 werd Internet Explorer voor het eerst gelanceerd, samen met Windows 95. Jarenlang was Internet Explorer voor velen dé manier om op het wereldwijde web te surfen, maar daar kwam verandering in door Safari en Google Chrome. Al sinds 2016 werden er voor Internet Explorer geen nieuwe functies meer ontwikkeld.

Microsoft kondigde vorig jaar dan ook aan dat ze volledig zouden stoppen met de eens-zo-populaire-webbrowser. Microsoft-gebruikers kunnen wel nog gebruikmaken van Microsoft Edge.

Zo gaat je iPhone er binnenkort uitzien!

Dieter Blarinckx-07 juni 2022 om 12:30

Apple heeft gisteren tijdens het halfjaarlijkse WWDC event allerlei nieuwigheden voorgesteld. En één belangrijk nieuwtje is toch wel iOS 16, het nieuwe besturingssysteem van de iPhone!

Eén van de belangrijkste en opvallendste wijzigingen is ongetwijfeld het toegangsscherm. Het traditionele iPhone-toegangsscherm kreeg een grondige make-over en maakt nu plaats voor een meer gepersonaliseerde ervaring.

"Geef iPhone je eigen touch met nieuwe manieren om je toegangs­scherm te personaliseren. Gebruik je favoriete foto’s als achter­grond en kies zelf een letter­type. En voeg widgets toe voor een snelle blik op informatie die jij belangrijk vindt", klinkt het bij Apple.

Je kan nu ook verschillende toegangs­schermen aanmaken. Allemaal met een eigen achter­grond en stijl. En switchen gaat heel gemakkelijk. Bekijk het overzicht van achter­gronden, met suggesties voor foto’s en verzamelingen per thema.

De release van iOS 16 staat gepland voor september!

Check hieronder een kleine recap van hoe je iPhone er zal uitzien met iOS 16!

Ontdek meer