Spotify viert nieuw album BTS met speciale website voor fans

Karen Luiken-04 juni 2022 om 07:26

Het aftellen naar het nieuwe album van BTS is ook bij Spotify begonnen. Om het enthousiasme bij fans nóg groter te maken, heeft de muziekdienst een speciale website opgericht waar liefhebbers terechtkunnen voor allerlei muziek en informatie van en over BTS.

‘Proof’. Dat is de naam van de nieuwe plaat van BTS die op 10 juni wordt uitgebracht. Het belooft een album te worden waarmee wordt teruggeblikt op de afgelopen negen jaar. Er komen in het totaal drie cd’s uit met veel bestaande nummers, plus drie compleet nieuwe songs.

Spotify viert de komst van het album met de pagina #SpotifyPurpleU. Daar vinden fans exclusieve content van BTS, berichten van de leden, een aftelklok naar de langverwachte albumrelease en hun meest beluisterde BTS-nummers. De site zal beschikbaar zijn in acht talen: Koreaans, Thais, Indonesisch, Japans, Engels, Spaans, Portugees en Arabisch.

Als kers op de taart brengen Spotify en BTS ook nog samen een korte film uit die terugblikt op alle tijdberken van de band, beginnend bij de oprichting in 2013.

Spotify laat zien naar welke muziek jouw vrienden luisteren

Karen Luiken-24 juni 2022 om 06:12- Foto:

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Je kunt binnenkort als gebruiker van Spotify zien naar welke nummers jouw vrienden luisteren. De muziekdienst is bezig met het testen van een functie die dit mogelijk moet maken. Dat meldt Techcrunch.

De nieuwe functie krijgt de naam Community en stelt mobiele gebruikers in staat om te zien wat voor soort muziek hun vrienden luisteren en welke afspeellijsten ze onlangs hebben bijgewerkt. Die informatie komt op een aparte pagina in de Spotify-app terecht.

Het bedrijft biedt al de vergelijkbare ‘Friend Activity’-functie aan, maar die is alleen beschikbaar op de desktop-versie van Spotify. Wanneer de mobiele functie beschikbaar wordt, is nog niet bekend. De functie bevindt zich volgens de muziekdienst nog in een vroege testfase.

Nieuwe 'Tien Om Te Zien' start vanaf 25 juli!

Dieter Blarinckx-22 juni 2022 om 08:16

Deze zomer trekt VTM weer naar de Belgische kust voor een gloednieuw seizoen van het muzikale programma 'Tien Om Te Zien'!

VTM maakte zopas wat meer details bekend rond het nieuwe seizoen dat deze zomer zal plaatsvinden op het strand van Westende:

"Hoera, zomer! Vanaf 25 juli hosten Aaron en Laura, samen met Willy en Anne, Tien Om Te Zien 🤩 Wie wil jij op ons podium in Westende zien?
Je kan trouwens nu al ✨Golden Circle✨ tickets kopen via vtmtickets.be. Wees er snel bij!", klinkt het bij de aankondiging via sociale media.

Net zoals vorig jaar zullen Aaron Blommaert en Laura Tesoro ook mee presenteren, naast VTM-coryfeeën Anne De Baetzelier en Willy Sommers!

Ontdek meer