Spotify viert nieuw album BTS met speciale website voor fans

Karen Luiken-04 juni 2022 om 07:26

Het aftellen naar het nieuwe album van BTS is ook bij Spotify begonnen. Om het enthousiasme bij fans nóg groter te maken, heeft de muziekdienst een speciale website opgericht waar liefhebbers terechtkunnen voor allerlei muziek en informatie van en over BTS.

‘Proof’. Dat is de naam van de nieuwe plaat van BTS die op 10 juni wordt uitgebracht. Het belooft een album te worden waarmee wordt teruggeblikt op de afgelopen negen jaar. Er komen in het totaal drie cd’s uit met veel bestaande nummers, plus drie compleet nieuwe songs.

Spotify viert de komst van het album met de pagina #SpotifyPurpleU. Daar vinden fans exclusieve content van BTS, berichten van de leden, een aftelklok naar de langverwachte albumrelease en hun meest beluisterde BTS-nummers. De site zal beschikbaar zijn in acht talen: Koreaans, Thais, Indonesisch, Japans, Engels, Spaans, Portugees en Arabisch.

Als kers op de taart brengen Spotify en BTS ook nog samen een korte film uit die terugblikt op alle tijdberken van de band, beginnend bij de oprichting in 2013.

Gent Jazz en Jazz Middelheim zijn failliet

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 09:19- Foto:

Facebook - Gent Jazz

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Vlaamse festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim, want de organisatie achter beide events heeft zopas het faillissement aangevraagd. Dat werd zopas bevestigd door het Gentse stadsbestuur. Reden: de énorme schuldenberg.

Hoewel dat op de website van Gent Jazz alvast de nieuwe data aangekondigd zijn voor volgend jaar, lijkt het erop dat door dit faillissement het doek valt over zowel Gent Jazz als Jazz Middelheim.

"Ik ben op de hoogte gebracht door de voorzitter van de Raad van Bestuur die het faillissement heeft aangevraagd", klinkt het bij cultuurschepen Sami Souguir in Gent. “Dat is een groot verlies voor Gent. Het festival was jarenlang een monument, met verschillende topaffiches."

Bij het bedrijf achter de twee festivals klinkt het natuurlijk teneergeslagen: "Het personeel is vorige week op de hoogte gebracht van het faillissement. Maar we mochten het niet communiceren vooraleer het officieel door de rechtbank werd bevestigd. Voor ons kwam het nieuws natuurlijk niet als een verrassing. We wisten al langer dat de schuldenberg hoog was, maar de laatste maanden is er nog hard gezocht naar financiële buffers en waren er veel contacten met privépartijen, maar helaas werd geen oplossing gevonden. Dus valt het doek voor beide festivals”, klinkt het bij de Marketing Manager aan de Vlaamse pers.

Voorlopig is het dus nog onzeker of er nog nieuwe edities zullen plaatsvinden.

Dit zijn de meest gestreamde artiesten in ons land

Dieter Blarinckx-01 december 2022 om 15:24

Sinds deze week kan je via Spotify weer checken naar welke muziek je het meest luisterde afgelopen jaar. En zo zijn ook de meest gestreamde artiesten van ons land in kaart gebracht!

De monsterhit ‘As It Was’ van Harry Styles staat wereldwijd op nummer 1, maar de meest gestreamde artiest ter wereld is dit jaar de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny.

Maar in ons land is dat helemaal anders. Bovenaan de lijst van meest gestreamde muzikanten staat Ed Sheeran. Hij wordt gevolgd door The Weeknd en Ninho. Damso en David Guetta vervolledigen de top 5 van ons land.

Heb jij al gecheckt wie er bij jou op 1 staat?

Ontdek meer