Disneyland Paris maakt FastPass voortaan betalend

Dieter Blarinckx-08 juli 2021 om 06:03

Het Franse themapark Disneyland Paris heeft bekendgemaakt dat een rij voorbijsteken om sneller op je attractie te gaan, voortaan betalend zal zijn. Het systeem van een gratis FastPass om zo voorbij te steken, wordt vanaf nu dus betalend.

Het nieuwe systeem zal Disney Premier Access heten. Je zal via de app van Disneyland Paris een ticketje moeten kopen per attractie. Je zal per persoon tussen de 8 en 15 euro moeten betalen afhankelijk van de attractie.

In een eerste fase zal je deze Disney Premier Access kunnen inzetten voor Autopia, Big Thunder Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, Peter Pan’s Flight, Ratatouille: The Adventure, Star Tours: The Adventures Continue, Star Wars Hyperspace Mountain en The Twilight Zone Tower of Terror.

Wanneer het nieuwe systeem in voegen zal treden, is nog niet bekend.

Amerika opent terug de grenzen vanaf november!

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 16:13

Goed nieuws voor de reizigers onder jullie, want na een sluiting van anderhalf jaar, openen vanaf november terug de grenzen van de Verenigde Staten. Dat meldt de financiële krant The Financial Times.

Let wel: enkel volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dan vanaf november terug welkom in Amerika. Wél eist de Amerikaanse overheid nog dat reizigers zich laten testen en een mondmasker dragen.

Een exacte datum en verdere details zijn helaas nog niet bekend.

Meerdere doden door schietpartij op universiteit in Rusland

Karen Luiken-20 september 2021 om 10:19

Een jonge schutter heeft maandag het vuur geopend op een universiteit in de Russische stad Perm. Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dat melden verschillende media.

De schutter zou een student van de universiteit zijn. Hij viel de school rond 11.30 uur (lokale tijd) binnen en schoot daar op verschillende mensen. Zeker acht slachtoffers overleefden de schietpartij niet. Meerdere studenten sprongen uit ramen van het gebouw om te kunnen ontsnappen.

De schutter, gekleed in het zwart en gewapend met een machinegeweer, heeft volgens VTM Nieuws een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij beweert al jarenlang bezig te zijn met het plannen van de aanval. Hij zou geld hebben gespaard voor een wapen en zegt geen extremist te zijn. “Ik weet niet hoeveel ik er kan doden, maar ik zal er alles aan doen om er zoveel mogelijk mee te nemen”, zo zou het klinken in de brief.

De dader zou inmiddels zijn uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij gedood of aangehouden is, is niet duidelijk.

Ontdek meer