Disneyland Paris maakt FastPass voortaan betalend

Dieter Blarinckx-08 juli 2021 om 06:03

Het Franse themapark Disneyland Paris heeft bekendgemaakt dat een rij voorbijsteken om sneller op je attractie te gaan, voortaan betalend zal zijn. Het systeem van een gratis FastPass om zo voorbij te steken, wordt vanaf nu dus betalend.

Het nieuwe systeem zal Disney Premier Access heten. Je zal via de app van Disneyland Paris een ticketje moeten kopen per attractie. Je zal per persoon tussen de 8 en 15 euro moeten betalen afhankelijk van de attractie.

In een eerste fase zal je deze Disney Premier Access kunnen inzetten voor Autopia, Big Thunder Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, Peter Pan’s Flight, Ratatouille: The Adventure, Star Tours: The Adventures Continue, Star Wars Hyperspace Mountain en The Twilight Zone Tower of Terror.

Wanneer het nieuwe systeem in voegen zal treden, is nog niet bekend.

Geweldig nieuws voor Kitty uit 'Big Brother'

Karen Luiken-23 januari 2022 om 08:16

Na regen komt zonneschijn, ook voor Kitty uit ‘Big Brother’. De blondine die in het programma vooral bekendstond om haar roze huispak, is voor het eerst oma geworden. Dat heuglijke nieuws maakt ze bekend via Instagram.

Het was voor Kitty een week vol emoties. Haar vader overleed toen ze nog in het ‘Big Brother’-huis zat en niet veel later bleek dat ze het programma moest verlaten. Een beetje blijdschap kon Kitty dus wel gebroken. En die krijgt ze nu ook.

“Naast mijn schoenen loop ik van trots”, schrijft Kitty bij een foto. “Gisteren ben ik oma geworden van mijn prachtige kleindochter Dani. Een prachtig meisje van 4530 gram. Zo trots.”

Turkije verward met kalkoen: Erdogan wil naam wijzigen

Karen Luiken-21 januari 2022 om 15:33

Turkije krijgt mogelijk een andere naam. Omdat het land in Engelse termen Turkey wordt genoemd en daardoor vaak verward wordt met kalkoen, denkt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na over een naamswijziging.

Erdogan heeft al een nieuwe naam bedacht; hij wil Turkije graag veranderen in Türkiye. De president is met de Verenigde Naties in gesprek over de wijziging, is een campagne gestart én heeft de Turkse bevolking gevraagd om de nieuwe naam al te gebruiken.

Verder hoopt de president ook dat producten die in Turkije gemaakt worden, voortaan het label ‘Made in Türkiye’ meekrijgen in plaats van ‘Made in Turkey’. Officieel is het allemaal nog niet.

(Photo by Randy Fath on Unsplash)

Ontdek meer