Wereld Fiets Dag: Hier zijn 8 gekke gadgets voor op je fiets!

Sofie Verbeeck-03 juni 2022 om 12:30- Foto:

Photo by Maixent Viau on Unsplash

Het is vandaag Wereld Fiets Dag! Laat die auto dus maar mooi in de garage staan, want het is tijd om die kuiten te trainen. Om jouw fietsrit extra leuk te maken zijn hier een paar gekke fietsaccessoires op een rijtje.

1. Bierbakhouder

van Etsy

Deze handige gadget voor aan je fiets is ideaal als je gaat picknicken en je wilt nog een paar biertjes meenemen! Je kan hem online bestellen bij Etsy.

2. Balzak verlichting

bol.com

Elke fiets moet een achterlicht hebben dus wees origineel en koop meteen een leuk achterlicht. Met deze balzak fietsverlichting van bol.com val je gegarandeerd op!

3. Draagbaar koffiezetapparaat

van caffe2go

Stel je voor: Je bent een gezellig fietstochtje aan het maken en je wilt even genieten van het mooie uitzicht op een bankje. Plots krijg je erg veel zin in...koffie. Dan kan je vanaf nu zelf je koffie meenemen op de fiets met deze draagbare koffiezet van caffe2go.

4. Richtingaanwijzers

van CYCL

Richtingaanwijzers voor op de fiets, wat een goed idee! Gedaan met braaf je handje uitsteken, vanaf nu zijn fietsers gelijkwaardig aan de auto's! Bestel ook snel jouw richtingaanwijzers via bol.com.

5. Reflecterende hamster

van RADBAG

Waarom zou je kiezen voor saaie reflectoren in je wielen als je ook kunt kiezen voor een reflecterende hamster?! Met dit lichtgevend vriendje van RADBAG ben jij zeker en vast de coolste op de baan!

6. Achterbank bagagedrager

van B/A

Heb je vaak passagiers op je tweewieler? Bied ze een beetje comfort en installeer deze leuke achterbank op je bagagedrager! Bestellen kan via amazon.nl.

7. Muziekbox

van Kikkerland

In principe kan je ook fietsen met een hoofdtelefoon of oortjes. Maar als je met vrienden fiets is deze optie veel leuker én handiger! Bestel deze handige gadget nu via cadeau.nl.

8. Kattenhelm

van Nutcase Street

Safety first, zoals ze zeggen. De meeste mensen kiezen voor een simpele kleur als ze een helm kopen, maar doe eens gek en kies voor eentje met een leuke print. Zoals deze kastenhelm bijvoorbeeld! Met deze helm van Amazon wil je toch alleen nog maar met de fiets gaan?

LEGO brengt pratende sorteerhoed uit 'Harry Potter' tot leven

Nico De Greef-06 februari 2024 om 20:28

LEGO komt met een unieke bouwset die is gebaseerd op de pratende sorteerhoed uit 'Harry Potter'. De set bevat een geluidssteen die het allemaal nog echter moet laten aanvoelen en wordt vanaf maart in de winkelrekken verwacht.

Heb je je altijd al eens afgevraagd in welke afdeling je zou terechtkomen in de wereld van Harry Potter, dan heeft LEGO daar nu een mooie oplossing voor: de speelgoedfabrikant brengt binnenkort namelijk een Pratende Sorteerhoed op de markt.

Eens je deze magische muts in elkaar hebt geknutseld, kan hij je vertellen in welke afdeling je thuishoort middels een unieke geluidssteen. Ook bijgevoegd is een standaard waarop de hoed geplaatst kan worden met daarop de verschillende afdelingssymbolen van Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf en Ravenklauw.

Uiteraard mag Harry Potter zelf niet ontbreken en bevat deze unieke LEGO set ook een minifiguur van de wereldberoemde tovenaar uitgedost met zijn geheel eigen sorteerhoed(je).

De Pratende Sorteerhoed van LEGO bestaat in totaal uit 531 onderdelen en bevat verder nog 27 andere geluiden en/of gesproken zinnen.

LEGO-fans die nu al niet meer kunnen wachten tot de officiële release in maart kunnen de set nu al pre-orderen voor de adviesprijs van €99,99 via de LEGO webshop.

Jongen (13) speelt als eerste persoon ooit Tetris uit

Karen Luiken-06 januari 2024 om 08:52

Zo’n 34 jaar na de release van Tetris heeft eindelijk iemand het voor elkaar gekregen om het spelletje uit te spelen. Het gaat om de 13-jarige Willis Gibson uit de Amerikaanse staat Oklahoma, die na 157 levels zorgde voor een ‘crash’ in de game.

Tetris is een spel zonder officieel einde. Het stopt niet na een bepaald aantal levels, maar loopt vast als er niet verder gespeeld kan worden. De 13-jarige Willis Gibson kreeg dat na 38 minuten en 157 levels voor elkaar.

Het jongetje was elf jaar oud toen hij met Tetris begon. In oktober werd hij al eens derde tijdens een wedstrijd. Zijn doel was om het spel te laten crashen en dat is mijn zijn recente prestatie dus gelukt.

Ontdek meer