Een op de vier Vlaamse vrouwen verkiest werk boven seks

Karen Luiken-02 juni 2022 om 16:04

Wat doe je liever: ’s avonds wat werk afmaken of het bed induiken voor een intiem avontuurtje met je partner? Uit onderzoek is gebleken dat 24 procent van alle Vlaamse vrouwen voor de eerste optie kiest. Bij mannen gaat het om 17 procent.

Het onderzoek van Deals.be is onder 1.011 volwassenen Vlamingen met een vaste relatie gehouden en uitgevoerd door Panelinzicht. Naast het feit dat een deel dus liever werkt dan seks heeft, blijkt ook dat 14 procent van de ondervraagde Vlaamse volwassenen het prima vinden om slechts één keer per jaar seks te hebben met hun partner.

Verder geven vooral Vlaamse mannen aan het gevoel te hebben dat zij seksueel niet op een lijn zitten met hun geliefde. De helft denkt een hoger libido te hebben dan hun partner, tegenover zeventien procent van de ondervraagde vrouwen. Niet minder dan één op de vijf Vlaamse mannen verdenkt zijn partner er zelfs van aseksueel te zijn. Onder vrouwen bedraagt dit slechts acht procent.

Last van hooikoorts? Seks helpt!

Karen Luiken-15 juni 2022 om 07:22- Foto:

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Neusspray, tissues, loratadine en cetirizine. Iedereen met hooikoorts zal deze producten herkennen. Ze kunnen helpen of in ieder geval verlichting bieden, maar wetenschappers zijn er heilig van overtuigd dat het beste medicijn tussen de lakens te vinden is. Uit onderzoek is gebleken dat seks kan helpen in de strijd tegen jeukende ogen, loopneuzen en niesen. Dat meldt Ladbible.

Experts vonden in 2019 een verband tussen seks en de neusholtes. Een intiem avontuurtje in bed zou ervoor zorgen dat de bloedvaten in de neus en ogen strakker worden, waardoor verstopte neuzen worden gedeblokkeerd en tranende ogen minder waterig worden.

“Seks kan van tijd tot tijd worden gedaan om de verstopping te verlichten”, legt Sina Zarrintan in het tijdschrift Medical Hypotheses. “Patiënten kunnen het aantal sekspartijtjes aanpassen aan de ernst van de symptomen.” Oftewel: hoe erger je klachten zijn, hoe vaker je tussen de lakens moet duiken. Easy as that!

Nieuwe seksuele wetgeving vanaf vandaag van kracht

Dieter Blarinckx-01 juni 2022 om 11:53

Belangrijke mijlpaal in onze Belgische politiek want vanaf vandaag treedt het nieuw seksueel strafrecht in werking.

Wat houdt die nieuwe wetgeving net in?
Wel, er zullen van nu strengere straffen voor verkrachting zijn en seks mag enkel maar plaatsvinden met toestemming van beide personen. Die toestemming krijgt nu een duidelijkere definitie.

We sommen hier even alle veranderingen op:

  • Geen toestemming voor seksuele handelingen staat nu gelijk aan een misdrijf.
  • De toestemming moet uit vrije wil gegeven worden.
  • Toestemming is niet mogelijk als slachtoffer slaapt, dronken of bewusteloos is.
  • De gevangenisstraf na verkrachting kan verdubbeld worden naar 10 jaar.
  • De minimumleeftijd om seks te mogen hebben gaat van 16 naar 14. Dit mag met een partner die max. 4 jaar ouder is.
  • Sekswerk is niet langer strafbaar voor meerderjarigen.

De vorige seksuele wetgeving dateerde van 1867 en had dus dringend nood aan een update.

"Maar er is niet enkel een modern strafrecht nodig, ook een goede opvang van slachtoffers en goed politieonderzoek zijn cruciaal. Slachtoffers moeten de stap kunnen zetten naar justitie als ze dat willen”, klinkt het bij professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens in een interview met VRT.

"Het gebeurde dat een dader die iemand verkrachtte en daarna de gsm stal van zijn slachtoffer, strenger gestraft kon worden voor de diefstal dan voor de verkrachting. Zulke situaties waren niet logisch”, vervolgde ze.

Het nummer 1712 blijft actief voor slachtoffers van seksueel geweld, alsook de website www.seksueelgeweld.be.

Ontdek meer