Zot: afbeelding van steen verkocht voor 1,1 miljoen!

Dieter Blarinckx-25 augustus 2021 om 08:05

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte verhalen tegen. Zo ook dat van een digitale afbeelding van een bruine steen, die afgelopen maandag verkocht werd voor zo’n 1,1 miljoen euro! Ook een grijze variant ging onder de hamer voor 0,5 miljoen.

De twee afbeeldingen maken deel uit van de reeks EtherRocks en zijn gebaseerd op de populaire hype uit de jaren ’70 waarbij mensen stenen kochten als decoratie voor hun huis. Maar nu is dus ook de digitale versie énorm veel geld waard! Er zijn ook immers maar 100 exemplaren van de afbeelding, waardoor ieder stuk exclusief is.

De afbeeldingen zijn eigenlijk non-fungible tokens. Dat is een digitaal eigendomsbewijs, waaruit blijkt dat de koper de eigenaar is van een bepaald werk. Het kan gaan om schilderijen, video’s en soms zelfs hele woningen!

Bij deze baan slaap je de hele dag tegen betaling

Karen Luiken-08 augustus 2022 om 06:59- Foto:

Photo by Gaelle Marcel on Unsplash

Als slapen helemaal jouw ding is en je het ’t liefst de hele dag door doet, dan is dit a great time to be alive. Een matrassenmerk is op zoek naar een nieuwe medewerker die tijdens werktijden wil slapen. Tegen betaling!

Casper, een in New York gevestigd bedrijf, is volgens CNN op zoek naar zogenoemde ‘Casper Sleepers’. Uit de vacature blijkt dat deze medewerkers betaald krijgen om te slapen in ‘in de winkels van Casper en in onverwachte omgevingen in de wereld’.

Is dat het enige wat je hoeft te doen? Niet helemaal. Als je eenmaal wakker bent is het de bedoeling dat je je slaapervaringen op papier zet en zo content voor social media creëert. Mocht dat geen probleem zijn voor jou, dan zijn er verschillende eisen waar je als nieuwe medewerker aan moet voldoen. Zo wordt er van je verwacht dat je een uitzonderlijk slaapvermogen hebt, heel veel kan slapen en overal doorheen snurkt.

Check, check, dubbelcheck? Solliciteren kan tot 11 augustus!

Deze vrouw heeft de langste nagels ter wereld

Dieter Blarinckx-06 augustus 2022 om 09:07- Foto:

Instagram - VRTNWS

De Amerikaanse Diana Armstrong staat nu officieel in het Guinness Book of World Records. Zij heeft nu namelijk de langste nagels ter wereld!

De 63-jarige Armstrong heeft dus de allerlangste nagels ter wereld. In totaal zijn ze maar liefst 1.306,58 centimeter lang! Door dit zotte aantal, zijn de dagdagelijkse zaken zoals naar het toilet gaan of je broek juist sluiten een serieuze uitdaging. Ze is de eerste vrouw die in het Guinness Book of World Records staat met zulke lange nagels.

Maar waarom heeft ze die lange nagels net? Wel, achter die abnormale lengte schuilt een triest verhaal: het verlies van haar dochter Latisha. Zij zou haar moeder ieder weekend een manicure hebben gegeven. Maar in 1997 stierf Latisha op 16-jarige leeftijd aan een astma-aanval. Een dag voor haar overlijden had Latisha de nagels van Diana nog gelakt. Sindsdien wil Diana haar nagels niet meer knippen, als eerbetoon aan haar overleden dochter.

Ontdek meer