DOEN: Red Bull Zeepkistenrace

Sofie Verbeeck-01 juni 2022 om 12:30

Ben jij een echte snelheidsduivel en heb je altijd al eens je eigen vervoersmiddel willen bouwen? Dan is de Red Bull Zeepkistenrace zeker en vast iets voor jou! In deze knotsgekke wedstrijd maak jij kans om je technische skills en creatieve geest te testen.

Heb je al heel veel goesting om een zeepkist te bouwen, maar weet je totaal niet hoe dat moet? Hier vind je alles wat je nodig hebt om te beginnen met de bouw van je zeepkist. Van praktische info tot guidelines waaraan je zeepkist moet voldoen.

Als je ontwerp klaar is en je hebt aan alles gedacht, en dan bedoelen we vooral remmen, dan kan je het ontwerp indienen via RedBull.be/designNL. Tot en met 12 juni heb jij nog de tijd om de meest coole, gedurfde en stoerste creatie te bedenken!

Even geen inspiratie voor een leuk ontwerp? Drink dan een heerlijk verfrissende Red Bull en geef je zeepkist vleugels!

Gent Jazz en Jazz Middelheim zijn failliet

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 09:19- Foto:

Facebook - Gent Jazz

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Vlaamse festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim, want de organisatie achter beide events heeft zopas het faillissement aangevraagd. Dat werd zopas bevestigd door het Gentse stadsbestuur. Reden: de énorme schuldenberg.

Hoewel dat op de website van Gent Jazz alvast de nieuwe data aangekondigd zijn voor volgend jaar, lijkt het erop dat door dit faillissement het doek valt over zowel Gent Jazz als Jazz Middelheim.

"Ik ben op de hoogte gebracht door de voorzitter van de Raad van Bestuur die het faillissement heeft aangevraagd", klinkt het bij cultuurschepen Sami Souguir in Gent. “Dat is een groot verlies voor Gent. Het festival was jarenlang een monument, met verschillende topaffiches."

Bij het bedrijf achter de twee festivals klinkt het natuurlijk teneergeslagen: "Het personeel is vorige week op de hoogte gebracht van het faillissement. Maar we mochten het niet communiceren vooraleer het officieel door de rechtbank werd bevestigd. Voor ons kwam het nieuws natuurlijk niet als een verrassing. We wisten al langer dat de schuldenberg hoog was, maar de laatste maanden is er nog hard gezocht naar financiële buffers en waren er veel contacten met privépartijen, maar helaas werd geen oplossing gevonden. Dus valt het doek voor beide festivals”, klinkt het bij de Marketing Manager aan de Vlaamse pers.

Voorlopig is het dus nog onzeker of er nog nieuwe edities zullen plaatsvinden.

Acteurs van 'The 100' komen naar Brussel

Karen Luiken-02 december 2022 om 10:19

Ben jij helemaal fan van ‘The 100’? Dan is Brussel binnenkort jouw place to be. Daar verzamelen zich speciaal voor de Oone Hundred Con verschillende bekende acteurs uit de serie.

Grote verrassingen en een indrukwekkende gastenlijst. Dat is wat je van Oone Hundred Con mag verwachten, een evenement dat plaats zal vinden over exact 42 weken, 18 uur en 40 minuten.

Blok ‘m vast in je agenda. Zeker als je beroemdheden als Sachin Sahel, Jarod Joseph, Richard Harmon en Lindsay Morgan wilt ontmoeten. Mensen die naar ‘The 100’ kijken, zullen de namen allemaal kennen.

De acteurs zijn beschikbaar voor exclusieve meet & greets en fotosessies. Wil je meer info? Of gewoon meteen kaartjes kopen? Klik dan hier.

Ontdek meer