'Obi-Wan Kenobi' nu al meest bekeken serie ooit op Disney Plus

Nico De Greef-31 mei 2022 om 20:53

De nieuwe Star Wars-reeks 'Obi-Wan Kenobi' breekt het ene kijkcijferrecord na het andere.

Disney heeft op dinsdag aangekondigd dat nog nooit eerder zoveel mensen naar de première van een Disney Plus Original-serie keken, dan die van 'Obi-Wan Kenobi'. Om tot die conclusie te komen, baseerde het mediabedrijf zich op het aantal gestreamde uren in het openingsweekend van de miniserie. Een opmerkelijk record, want dit betekent dat zelfs Marvel, die hit na hit scoort op de streamingdienst met series als WandaVision, Loki en Moon Knight, het maar niet lukt om te kunnen tippen aan de populariteit van het Star Wars-personage.

'Obi-Wan Kenobi' speelt zich 10 jaar na de gebeurtenissen in Star Wars Episode III: Revenge of the Sith af en ziet de terugkeer van Ewan McGregor en Hayden Christensen in hun iconische rollen van Jedi-meester Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker/Darth Vader.

De eerste 2 afleveringen van de Star Wars-miniserie zijn nu te streamen op Disney+. Komende woensdag verschijnt aflevering 3 op de streamingdienst. De seriefinale vindt plaats op 22 juni.

Netflix komt met bizarre show: 'How to Build a Sex Room'

Karen Luiken-26 juni 2022 om 08:42

‘Million Dollar Beach House’, ‘Selling Sunset’, ‘Interior Design Masters’. Zomaar wat titels op Netflix die alles te maken hebben met luxe huizen en interieur. Mag het voor jou wat pikanter? Dan komt de streamingsdienst nu met de ideale show voor jou: ‘How to Build a Sex Room’.

In ‘How to Build a Sex Room’ helpt interieurontwerpster Melanie Rose koppels met het transformeren van huizen. Niet zoals je dat in de alledaagse interieurprogramma’s ziet, maar met een beetje meer pit. Zeg maar gerust heel veel meer pit.

De bedoeling van de show - en de titel zegt het natuurlijk al - is dat stelletjes hun ultieme sekskamer realiseren. “Als mensen ‘Sex Room’ horen, denken ze meteen aan iets walgelijks”, vertelt Melanie Rose in een onlangs verschenen trailer. “Maar als ik ze ontwerp, kunnen ze ook mooi zijn. Het kunnen plekken zijn waar koppels hun diepste fantasieën kunnen verkennen.”

In de realityserie komen verschillende erotische renovaties langs. Van een geheime rock-‘n-roll-kerker tot een stomend hete spa. ‘How to Build a Sex Room’ is vanaf 8 juli te zien!

Spin-off 'Stranger Things' wordt heel anders dan serie

Karen Luiken-26 juni 2022 om 05:20

‘Stranger Things’ krijgt een spin-off. Het project heeft nog geen titel en veel details zijn er nog niet, maar de bedenkers Matt en Ross Duffer laten in een gesprek met Variety wel vast doorschemeren dat het heel anders gaat worden dan we van de show gewend zijn.

Hoewel het vierde seizoen nog in volle gang is en er een vijfde op komst is, zijn de Duffer-broers ondertussen ook druk bezig met de aankomende spin-off. Een spin-off waarvan we niet moeten verwachten dat-ie heel erg op ‘Stranger Things’ gaat lijken. “We vroegen ons af of dit iets is wat we ook zouden maken als het niks te maken had met ‘Stranger Things’”, zegt Matt Duffer. En het antwoord daarop is een dikke vette ja. “We zijn er heel enthousiast over.”

De makers verwachten met de spin-off aan de slag te gaan zodra de overige ‘Stranger Things’-projecten in de afrondfase zitten.

Ontdek meer