Walt Disney World weigert vrouw door “ongepaste outfit”

Dieter Blarinckx-30 mei 2022 om 15:54

Nicole De Los Reyes ging een dagje naar Walt Disney World, maar mocht helaas niet binnen. De reden? Haar ongepaste outfit! Dat liet ze weten via TikTok.

Nicole ging samen met haar gezin naar Walt Disney World in Orlando, maar werd er meteen aangesproken over haar kledij. De Cast Members (medewerkers van Disney), vroegen haar meteen om iets anders aan te trekken of het park te verlaten.

“Het is gebeurd. Ik ben aangesproken op mijn outfit in Disney. Ze vroegen me om te vertrekken of om een T-shirt aan te doen. Dus nu ga ik een shirt aandoen”, klonk het in de video. “Ik deed het niet expres, maar ik heb wel een schattige outfit moeten opbergen”, klonk het nog in een volgende post. “Ik heb er geen probleem mee. Het is gewoon grappig. Ik keerde terug naar het hotel, heb een shirt aangedaan en ben terug vertrokken.”

Check haar TikTok hier:

Roken verboden op plaatsen met jongeren vanaf 2025

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 12:32

Groot nieuws voor ons land, want vanaf 2025 zal het verboden zijn om te roken op plaatsen waar veel kinderen en jongeren zijn. Dat werd zopas goedgekeurd door onze federale regering.

Het anti-tabaksplan voor heel België werd eerder deze week goedgekeurd door de Belgische federale regering. De bedoeling is vooral om jongeren minder in contact te laten komen met sigaretten. Dat gaan ze nu dus volbrengen door roken en sigaretten te bannen op plaatsen waar veel jongeren en kinderen verzamelen. Die nieuwe wetgeving zal vanaf 2025 van kracht zijn.

Concreet zal de wet van kracht zijn in pretparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speelpleinen.

"Als we een rookvrije generatie willen in ons land, dan moeten we ervoor zorgen dat kinderen en jongeren minder mensen zien roken", klinkt het bij onze federale regering.

Geen boetes meer voor tieners op De Lijn

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 10:18

Tieners de vaak de bus naar school of vrienden nemen, gaan dit nieuws superleuk vinden. De Lijn mag immers geen boetes voor zwartrijden meer uitschrijven aan tieners.

De jeugdrechtbank heeft afgelopen week beslist dat tieners geen boetes meer mogen krijgen voor zwartrijden op voertuigen van de De Lijn. Dat komt omdat een minderjarig meisje een boete kreeg omwille van zwartrijden, maar dit onterecht was aangezien het scansysteem van de controleur gewoon niet werkte. Nadat ze toch een boete in de bus kreeg, tekende ze beroep aan omdat ze niet akkoord was. De rechter gaf haar nu 100% gelijk.

Daarom werd er nu beslist dat De Lijn géén boetes voor zwartrijden meer mag uitschrijven aan minderjarigen. Of diezelfde regel ook voor volwassenen zal gelden, is (nog) niet geweten.

Ontdek meer