Hier opent binnenkort het grootste reuzenrad ter wereld

Christophe Moons-25 augustus 2021 om 04:15

Op 21 oktober opent in Dubai - where else? - het grootste reuzenrad ter wereld. "Vergeet alles wat je ooit hebt beleefd, dit wordt een nieuwe vorm van entertainment voor Dubai", weet Ron Drake, algemeen directeur van Ain Dubai, nu al.

De cijfers van Ain Dubai, dé eyecatcher van Bluewaters Island, zijn alvast indrukwekkend: het rad is 250m hoog en telt 48 hi-tech cabines die plaats bieden aan 1.750 bezoekers. Alles wordt samengehouden door 192 kabels, samen goed voor een lengte van zo maar even 2.400km. Eén volledig rondje duurt 38 minuten.

"Wie wil, kan een privé-cabine huren en deze volledig naar eigen smaak inrichten", vertelt Drake. "Ideaal als je met een groep vrienden iets te vieren hebt en voor huwelijken of recepties."

Een ticket voor 1 ritje kost je om en bij de 30 euro. Als je wil genieten van een meer unieke ervaring, kan de prijs oplopen tot 1.050 euro, maar dat is dan wel met drank en eten inbegrepen. Op de website van het rad kan je zelfs verschillende pakketten voor huwelijksaanzoeken boeken: intiem, romantisch, ultimate...

De bouw van Ain Dubai zou naar verluidt 1,39 miljard euro hebben gekost. Tripje naar Dubai boeken? Dat doe je best vanaf de herfst, want het rad opent de deuren op 21 oktober.

Foto: Meraas

'Frozen' komt tot leven op ijssculpturenpark in China

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:22

Altijd al willen weten hoe de wereld van Elsa en Anna uit ‘Frozen’ er in real life uit zou zien? Boek een ticket naar China en je komt erachter. Daar vind je een enorm ijssculpturenfestival met prachtige gebouwen, beelden en paleizen van ijs en sneeuw.

Van beelden tot hele gebouwen die uit ijs zijn gehouwen, wandelingen én verschillende activiteiten met sneeuwthema. Het is allemaal te bewonderen in Harbin, een stadje in de noordwestelijke hoek van China. Het is er kouder dan in de rest van het land en winters zijn er langer. Temperaturen dalen in de maand januari vaak tot onder de -15 graden.

Tijdens de koudste tijd van het jaar, tussen eind december en februari, wordt de stad omgetoverd tot een heus ‘Frozen’-paradijs. Bezoekers van over de hele wereld komen dan naar Harbin om een breed scala aan tentoongestelde sneeuw- en ijskunst te verkennen. Je kunt er ijsvisssen, ijshockeyen, sleeën en allerlei andere activiteiten beleven.

Dit jaar staat ‘Ice and Snow World’, zoals het festival heet, in het teken van de Olympische Winterspelen. Die starten begin februari in de Chinese hoofdstad Peking.

Kom mee skiën met TAGMAG in San Sicario!

Samuel Wornoo-08 november 2021 om 13:50

De krokusvakantie komt er snel aan en dan is het natuurlijk tijd om te skiën of snowboarden! Van 22 februari tot 6 maart 2022 organiseert The Graduates by Route Du Soleil in samenwerking met TAGMAG dé perfecte skivakantie voor Belgische jongeren die er voor een betaalbaar prijsje even tussenuit willen.

Het Olympic Center Hotel in San Sicario (Italië) werd speciaal voor de Graduates volledig afgehuurd. De appartementen, die aan 4-8 personen onderdak bieden, zijn volledig uitgerust met een eigen balkon en badkamer. Vlakbij het complex wordt een privé après-ski terras gebouwd waar na het skiën perfect verbroederd en gefeest kan worden!

Het Graduates-team zal er voor zorgen dat er ook naast de piste één en ander te beleven valt en voorziet een paar spectaculaire activiteiten die volledig gratis zijn voor iedereen. Uiteraard zijn die niet verplicht en kan er meegedaan worden wanneer men wilt. Zo kan je de lucht in gekatapulteerd worden door de big air bag, gaan skiën in je beste kerstmankostuum tijdens de santa ski, snelheidsrecords breken met de snowscooter, en zorgen dat je je de dag niet meer herinnert tijdens de après-ski. Meer dan genoeg te doen dus!

Wie kan zich inschrijven?
Iedereen tussen de 16-18 jaar die goesting heeft in een fantastisch leuke vakantie. Voor meer informatie kan je terecht op de website van The Graduates, of als je je meteen wilt inschrijven kan dat hier (vergeet TAGMAG niet te vermelden bij je inschrijving).

We zien je graag op je skilatten in Italië!

Ontdek meer