Hier opent binnenkort het grootste reuzenrad ter wereld

Christophe Moons-25 augustus 2021 om 04:15

Op 21 oktober opent in Dubai - where else? - het grootste reuzenrad ter wereld. "Vergeet alles wat je ooit hebt beleefd, dit wordt een nieuwe vorm van entertainment voor Dubai", weet Ron Drake, algemeen directeur van Ain Dubai, nu al.

De cijfers van Ain Dubai, dé eyecatcher van Bluewaters Island, zijn alvast indrukwekkend: het rad is 250m hoog en telt 48 hi-tech cabines die plaats bieden aan 1.750 bezoekers. Alles wordt samengehouden door 192 kabels, samen goed voor een lengte van zo maar even 2.400km. Eén volledig rondje duurt 38 minuten.

"Wie wil, kan een privé-cabine huren en deze volledig naar eigen smaak inrichten", vertelt Drake. "Ideaal als je met een groep vrienden iets te vieren hebt en voor huwelijken of recepties."

Een ticket voor 1 ritje kost je om en bij de 30 euro. Als je wil genieten van een meer unieke ervaring, kan de prijs oplopen tot 1.050 euro, maar dat is dan wel met drank en eten inbegrepen. Op de website van het rad kan je zelfs verschillende pakketten voor huwelijksaanzoeken boeken: intiem, romantisch, ultimate...

De bouw van Ain Dubai zou naar verluidt 1,39 miljard euro hebben gekost. Tripje naar Dubai boeken? Dat doe je best vanaf de herfst, want het rad opent de deuren op 21 oktober.

Foto: Meraas

Je kan nu slapen in het huisje van Winnie de Poeh

Karen Luiken-15 september 2021 om 13:42

Dacht je dat de leefomgeving van Winnie de Poeh alleen in een geanimeerde, fictieve wereld bestond? Niet dus. Ergens in Ashdown Forest, een bos in het Verenigd Koninkrijk, bevindt zich een hutje dat precies op het schattige huisje van de gele beer lijkt. En jij kan er slapen.

De accommodatie heeft de toepasselijke naam Bearbnb gekregen – een combinatie van het woord ‘bear’ en Airbnb. Snap je ‘m? Je kunt er met maximaal vier personen slapen in twee afzonderlijke verblijven, allebei volledig afgestemd op de vrolijke avonturen van Poeh, Knorretje, Teigetje, Iejoor en hun vrienden.

Het huisje is gebouwd met zichtbare boomtakken rond de deuropening. Ga je naar binnen en neem je een kijkje in de keukenkasten, dan vind je planken vol met honingpotten. Er is een zithoek, een eetgedeelte en er zijn verschillende bedden.

Wil je deze Airbnb boeken? Dan zal je je aan een aantal regels moeten houden. Lollifanten zijn verboden in het huis, stop geen vingers in de honingpotten en een spelletje Poeh-stokjes is verplicht. Een likseltje honing om 11.00 uur wordt sterk aangemoedigd, meerdere dutjes per dag zijn toegestaan.

Wie kans wil maken op deze fantastische ervaring, zal er snel bij moeten zijn. Het Winnie de Poeh-huisje is slechts twee nachten beschikbaar: op 24 en op 25 september. De boekingsdata gaan aanstaande maandag om 14.00 uur live. Reserveren kan hier.

1
2

Zien: stewardess doet stunt op Burj Khalifa!

Dieter Blarinckx-23 augustus 2021 om 10:30

Emirates, de luxe luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten, heeft zopas een nieuwe advertentie online gedropt, die momenteel de wereld rondgaat. Want in de advertentie staat een stewardess van Emirates gewoon op de top van de Burj Khalifa, momenteel de hoogste toren van de wereld.

De vrouw staat dus wel degelijk op een hoogte van 828 meter, dat werd bevestigd met een making-of video door Emirates zelf. Ze stond met beveiliging vast op het platform, dat amper 1,2 meter breed is! Ook sappig detail: de stewardess was eigenlijk niet echt een stewardess maar wel een skydive-instructrice die zich voor deze gelegenheid in het Emirates-uniform had gehuld.

Check de coole spot hieronder:

Ontdek meer