Waarom een vervolg op 'Bloodborne' nog niet is verschenen

Nico De Greef-03 december 2019 om 20:30

Als er één videogame is waar fans maar al te graag een vervolg van willen zien verschijnen, dan is het wel Bloodborne. De donkere actie rpg van Hidetaka Miyazaki is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest geliefde PS4-exclusives (met een score van 92 op metacritic) die een speciaal plaatsje heeft veroverd in de harten van vele gamers. Maar hoe komt het dan dat een vervolg nooit werd aangekondigd?

Tijdens een interview met GameSpot Brazilië gaf Hidetaka Miyazaki, regisseur van Bloodborne, ons eindelijk het verlossende antwoord. Tijdens het interview vertelt Miyazaki-San ons dat Bloodborne zijn meest favoriete game is die hij ooit heeft gemaakt, maar dat de beslissing om een vervolg te maken helemaal niet aan hem of zijn studio FromSoftware is besteed. Bloodborne is namelijk een idee van Sony die ook de rechten op het IP bezit. Mocht er dus ooit sprake zijn van een vervolg moet Sony daar eerst groen licht voor geven.

Waarom dat nog steeds niet is gebeurd is een raadsel voor velen, maar Miyazaki liet alvast doorschemeren dat hij een vervolg wel zou zien zitten. Hij heeft zelfs al enkele ideeën die hij graag zou willen verbeteren mocht hij daar de kans tot krijgen.

"Ik zou waarschijnlijk aanpassingen maken aan de Chalice Dungeons en de Blood Gems, waarvan ik wou dat ze wat beter uitgewerkt waren."

Huidig project

Miyazaki werkt momenteel met zijn team volop aan Elden Ring, een nieuwe dark fantasy rpg dat wordt gemaakt in samenwerking met 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin. De game moet het grootste project van FromSoftware tot op heden worden en staat gepland voor release ergens in 2020 voor PS4, Xbox One en PC. Maar wat er daarna komt? Geen idee. Bloodborne 2 staat in ieder geval bovenaan ons verlanglijstje... (Kom op, Sony!)

Onderzoeker bewijst: 'Gamen maakt gelukkig'

Karen Luiken-01 juni 2023 om 09:02- Foto:

Photo by Florian Olivo on Unsplash

Er worden veel negatieve dingen gezegd over de effecten van gamen, maar volgens dr. Rowan Daneels van UAntwerpen is het helemaal zo slecht nog niet. Hij zegt dat videospelletjes bij kunnen dragen aan een goed leven.

“Doorgaans kijken we naar games door een lens van plezier en genot, maar het spelen kan ook een diepere, betekenisvolle ervaring oproepen”, zegt Daneels. Hij voerde gesprekken met 53 Vlaamse jongeren tussen de 12 en 18 jaar en kreeg daaruit een duidelijker beeld van de gedachtes die zij over gamen hebben. “Wat telkens terugkwam in de diepte-interviews is hoe jongeren diepere ervaringen ondervonden wanneer ze het gevoel hadden sociaal verbonden te zijn met hun medespelers. Ook droegen hartverwarmende, maar ook bedroevende, momenten in een game bij tot een diepere beleving.”

Wat Daneels verder ook ontdekte, is dat jongeren geluk ervaren als ze tijdens een game de kans krijgen tot (zelf)reflectie. “Denk maar aan verhaallijnen waarbij je als speler plots een moreel dilemma krijgt voorgeschoteld."

Betrokken zijn bij het hoofdthema in het gameverhaal – een evoluerende familieband tussen vader en zoon of broer en zus – en het zelf kunnen sturen van het verhaal via keuzemogelijkheden, het uniek interactieve karakter van games, zorgden voor deze gelukzalige momenten.

Met het onderzoek hoopt Daneels de reputatie van videogames op te blinken. “Momenteel kampt gamen nog altijd met een bedenkelijk imago”, zegt hij. “Het cliché van spelletjes spelen als nutteloos tijdverdrijf leeft nog steeds. Deze bevindingen tonen aan dat gamen anno 2023 allesbehalve oppervlakkig hoeft te zijn.”

PlayStation dropt nieuwe 'Spider-Man 2' beelden

Nico De Greef-26 mei 2023 om 14:37

Tijdens de PlayStation Showcase werd maar liefst meer dan 10 minuten aan gameplay van de aankomende Marvel-game Spider-Man 2 getoond. Een releasedatum voor de game werd nog niet bekendgemaakt, al zal het spel wel nog dit jaar uitkomen voor de PlayStation 5.

Een uitgebreide gameplay-video toont dat Peter Parker en Miles Morales in de aankomende sequel het op moeten nemen tegen een reeks nieuwe superschurken waaronder Kraven the Hunter en Dr. Curt Conners aka. The Lizard. De Kraven's Hunters zitten achter Lizard aan en Peter en Miles moeten hen zien tegen te houden. Daarbij zullen spelers tussen de twee helden kunnen schakelen.

De webslingeraars krijgen ook tal van nieuwe vaardigheden en handige gadgets. Zo zien we Miles met Web Wings waarmee hij door het luchtruim kan zweven. Peter's superheldenpak heeft dan weer een totale make-over gekregen met de toevoeging van de symbioot, een gevaarlijk levend organisme die de controle over zijn gastheer kan nemen.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en moet deze herfst uitkomen op de PlayStation 5.

Ontdek meer