Waarom een vervolg op 'Bloodborne' nog niet is verschenen

Nico De Greef-03 december 2019 om 20:30

Als er één videogame is waar fans maar al te graag een vervolg van willen zien verschijnen, dan is het wel Bloodborne. De donkere actie rpg van Hidetaka Miyazaki is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest geliefde PS4-exclusives (met een score van 92 op metacritic) die een speciaal plaatsje heeft veroverd in de harten van vele gamers. Maar hoe komt het dan dat een vervolg nooit werd aangekondigd?

Tijdens een interview met GameSpot Brazilië gaf Hidetaka Miyazaki, regisseur van Bloodborne, ons eindelijk het verlossende antwoord. Tijdens het interview vertelt Miyazaki-San ons dat Bloodborne zijn meest favoriete game is die hij ooit heeft gemaakt, maar dat de beslissing om een vervolg te maken helemaal niet aan hem of zijn studio FromSoftware is besteed. Bloodborne is namelijk een idee van Sony die ook de rechten op het IP bezit. Mocht er dus ooit sprake zijn van een vervolg moet Sony daar eerst groen licht voor geven.

Waarom dat nog steeds niet is gebeurd is een raadsel voor velen, maar Miyazaki liet alvast doorschemeren dat hij een vervolg wel zou zien zitten. Hij heeft zelfs al enkele ideeën die hij graag zou willen verbeteren mocht hij daar de kans tot krijgen.

"Ik zou waarschijnlijk aanpassingen maken aan de Chalice Dungeons en de Blood Gems, waarvan ik wou dat ze wat beter uitgewerkt waren."

Huidig project

Miyazaki werkt momenteel met zijn team volop aan Elden Ring, een nieuwe dark fantasy rpg dat wordt gemaakt in samenwerking met 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin. De game moet het grootste project van FromSoftware tot op heden worden en staat gepland voor release ergens in 2020 voor PS4, Xbox One en PC. Maar wat er daarna komt? Geen idee. Bloodborne 2 staat in ieder geval bovenaan ons verlanglijstje... (Kom op, Sony!)

Zien: meer gameplay van 'Disney Dreamlight Valley' gedropt

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 09:35

Vanaf september kan je in de langverwachte nieuwe game 'Disney Dreamlight Valley' jouw eigen Disney-dorp bouwen en avonturen beleven naast al jouw favoriete Disney-personages. en nu is er meer gameplay gedropt!

Het team van het Amerikaanse entertainmentkanaal IGN kreeg de kans om de game al eens uit te testen. Hun bevindingen bundelden ze in een 11-minuten-durende video op YouTube.

'Disney Dreamlight Valley' is een avontuurlijke levenssimulator met talloze missies, ontdekkingstochten en leuke activiteiten die je beleeft met bekende gezichten uit zowel oude als nieuwe Disney- en Pixar-films. Vergelijk het een beetje met 'The Sims'-games!

In het ooit idyllische Dreamlight Valley leefden Disney- en Pixar-personages in vrede met elkaar samen – totdat de Forgetting plaatsvond. Sindsdien wordt het dorp geteisterd door Night Thorns, die de vrolijke herinneringen aan deze magische plek hebben weggeveegd. De hopeloze bewoners van Dreamlight Valley kunnen geen kant op en hebben zich teruggetrokken achter de gesloten deuren van het Dream Castle.

Check hieronder de review van IGN!

De game zal vanaf 6 september beschikbaar zijn op de gekende consoles.

Er komt een speciale 'Assassin's Creed' whiskey, wodka en rum

Dieter Blarinckx-05 augustus 2022 om 14:28

Eén van de populairste gamefranchises ooit, ‘Assassin’s Creed’, blaast 15 kaarsjes uit en dat vieren ze met een heuse 'Assassin’s Creed'-whiskey.

Met de populaire games in de franchise, verken je het ene historische avontuur na het andere. Maar nu gaat ‘Assassin’s Creed’ je ook letterlijk dronken voeren met hun eigen whiskey. Deze wordt gebrouwen door Atheneum Studios en ligt vanaf augustus in de rekken. Naast die speciale whiskey zullen er ook een Black Flag rum en Valhalla wodka gelanceerd worden!

Helaas zullen de speciale drankjes enkel verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. Daar betaal je dan zo’n 69 dollar voor een fles van 750 ml.

Ontdek meer