Waarom een vervolg op 'Bloodborne' nog niet is verschenen

Nico De Greef-03 december 2019 om 20:30

Als er één videogame is waar fans maar al te graag een vervolg van willen zien verschijnen, dan is het wel Bloodborne. De donkere actie rpg van Hidetaka Miyazaki is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest geliefde PS4-exclusives (met een score van 92 op metacritic) die een speciaal plaatsje heeft veroverd in de harten van vele gamers. Maar hoe komt het dan dat een vervolg nooit werd aangekondigd?

Tijdens een interview met GameSpot Brazilië gaf Hidetaka Miyazaki, regisseur van Bloodborne, ons eindelijk het verlossende antwoord. Tijdens het interview vertelt Miyazaki-San ons dat Bloodborne zijn meest favoriete game is die hij ooit heeft gemaakt, maar dat de beslissing om een vervolg te maken helemaal niet aan hem of zijn studio FromSoftware is besteed. Bloodborne is namelijk een idee van Sony die ook de rechten op het IP bezit. Mocht er dus ooit sprake zijn van een vervolg moet Sony daar eerst groen licht voor geven.

Waarom dat nog steeds niet is gebeurd is een raadsel voor velen, maar Miyazaki liet alvast doorschemeren dat hij een vervolg wel zou zien zitten. Hij heeft zelfs al enkele ideeën die hij graag zou willen verbeteren mocht hij daar de kans tot krijgen.

"Ik zou waarschijnlijk aanpassingen maken aan de Chalice Dungeons en de Blood Gems, waarvan ik wou dat ze wat beter uitgewerkt waren."

Huidig project

Miyazaki werkt momenteel met zijn team volop aan Elden Ring, een nieuwe dark fantasy rpg dat wordt gemaakt in samenwerking met 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin. De game moet het grootste project van FromSoftware tot op heden worden en staat gepland voor release ergens in 2020 voor PS4, Xbox One en PC. Maar wat er daarna komt? Geen idee. Bloodborne 2 staat in ieder geval bovenaan ons verlanglijstje... (Kom op, Sony!)

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

'Assassin’s Creed' komt naar de Nintendo Switch!

Dieter Blarinckx-12 januari 2022 om 07:12

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want Ubisoft heeft aangekondigd dat een van de meest geliefde spellen ter wereld binnenkort naar de Nintendo Switch komt! Vanaf 17 februari kan je immers de hele Ezio-saga herbeleven in ‘Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ op je Nintendo Switch.

‘Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ bevat de drie verhalen waarin we de legendarische assassijn Ezio Auditore volgen. Het gaat om Assassin's Creed II, Brotherhood en Revelations. Een paar jaar geleden kwam 'The Ezio Collection' al in een geremasterde versie uit voor PS4, maar de Nintendo Switch bleef nog uit. Tot nu...

Vanaf 17 februari neemt Ezio je dus mee op zijn avonturen. Een prijs is helaas nog niet bekend. Check de trailer hieronder:

Ontdek meer