Shirtloze foto's op Tinder zijn geen goed idee, zegt onderzoek

Karen Luiken-30 mei 2022 om 15:46- Foto:

Photo by John Fornander on Unsplash

Vraag je jezelf meerdere malen per week af waarom het jou niet lukt om de ware liefde te vinden, ondanks alle pogingen die je op Tinder hebt gedaan? Misschien ligt het aan je profielfoto. Onze tip: deel vooral geen afbeeldingen waarop je shirtloos te zien bent. Die werken volgens een nieuw onderzoek heel averechts.

Voor de studie ‘Putting a sexy self forward on Tinder: what do viewers think about sexualized white men?’ kregen studenten een reeks Tinder-profielen te zien. Sommigen zagen accounts van ‘geseksualiseerde’ mannen die geen shirt droegen en interesse hadden in seksuele contacten, anderen zagen ‘niet-geseksualiseerde’ mannen die volledig gekleed waren en vooral op zoek waren naar een relatie.

Uit de resultaten is gebleken dat de gespierde, shirtloze mannen minder populair waren dan de andere groep. “Vrouwen reageren negatief op mannen met een sexy datingprofiel”, vertelt onderzoeker JoAnna Dieker tegen Psypost. “Een sexy presentatie op een datingprofiel is misschien niet de beste keuze voor mannen die een positieve indruk willen maken op vrouwen.”

Kwart Vlamingen fantaseert weleens over collega

Karen Luiken-08 december 2022 om 07:24

Schaam je niet als je ooit een erotische droom over een collega of leidinggevende hebt gehad. Je zou namelijk niet de enige zijn. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 27 procent van alle Vlamingen dit ooit heeft meegemaakt.

Mannen blijken volgens het onderzoek van Deals.be vaker spannend te dromen dan vrouwen. Het gaat om 36 procent tegenover 17 procent. “De gemiddelde Vlaming brengt een groot gedeelte van zijn leven werkend door”, zegt Vince Franke van Deals.be. “De kans dat je onder werktijd de liefde van je leven ontmoet, is daardoor veel groter dan de meeste mensen beseffen.”

Eén op de zes ondervraagden heeft ooit het bed gedeeld met een collega. Maar meer dan de helft van hen zou nooit een relatie met een collega aangaan.

Seksueel getinte conversaties zijn voor veel respondenten verboden gebied. Een grote meerderheid, zo blijkt uit het onderzoek, vindt dat de werkvloer geen geschikte plek is om het over intimiteit te hebben. Zo’n 68 procent van de vrouwen vindt dit, maar mannen lijken er iets minder moeite mee te hebben. Onder die groep gaat het om 57 procent.

Belg wint ruim 142 miljoen met EuroMillions

Karen Luiken-07 december 2022 om 07:08- Foto:

Photo by Ibrahim Boran on Unsplash

Ons land heeft er een nieuwe multimiljonair bij. Een Belg heeft ruim 142 miljoen euro gewonnen bij EuroMillions. Dat meldt de Nationale Loterij.

Het gaat om precies te zijn om een prijzenpot van 142.897.164 euro. Al dat geld gaat nu naar een Belg die alle cijfers juist had. De winnende cijfers waren 12 - 20 - 25 - 26 - 27. De sterren 8 en 12.

Hoewel het om een enorm bedrag gaat, is het niet de grootste EuroMillions-jackpot uit de Belgische geschiedenis. Vijf jaar geleden won iemand ruim 153 miljoen euro en een jaar daarvoor stond de teller zelfs op ruim 168 miljoen euro.

Aanstaande vrijdag valt er een nieuwe prijs te winnen. De pot bevat nu 17 miljoen euro.

Ontdek meer