Bezoeker Louvre valt Mona Lisa aan met taart

Sofie Verbeeck-30 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by @lukeXC2002

Afgelopen zondag heeft een bezoeker van het Louvre het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa aangevallen. De man was verkleed als oude vrouw in een rolstoel en gooide een stuk taart naar het schilderij. Het kunstwerk bleef gelukkig beschermd dankzij een glazen vitrine.

Volgens bezoekers probeerde de man eerst de vitrine kapot te maken maar toen dat niet lukte, gooide hij een stuk taart naar de Mona Lisa. Het werk van kunstenaar Leonardo da Vinci bleef gelukkig beschermd. Security nam de man mee naar buiten maar dat was niet zonder geroep en getier.

In een filmpje van omstaanders is te zien hoe de man meerdere keren roept dat we moeten denken aan de aarde. Wat de intenties van de man exact waren, is niet duidelijk. Het Parijse museum heeft voorlopig ook nog niet gereageerd op het incident.

Belg wint ruim 142 miljoen met EuroMillions

Karen Luiken-07 december 2022 om 07:08- Foto:

Photo by Ibrahim Boran on Unsplash

Ons land heeft er een nieuwe multimiljonair bij. Een Belg heeft ruim 142 miljoen euro gewonnen bij EuroMillions. Dat meldt de Nationale Loterij.

Het gaat om precies te zijn om een prijzenpot van 142.897.164 euro. Al dat geld gaat nu naar een Belg die alle cijfers juist had. De winnende cijfers waren 12 - 20 - 25 - 26 - 27. De sterren 8 en 12.

Hoewel het om een enorm bedrag gaat, is het niet de grootste EuroMillions-jackpot uit de Belgische geschiedenis. Vijf jaar geleden won iemand ruim 153 miljoen euro en een jaar daarvoor stond de teller zelfs op ruim 168 miljoen euro.

Aanstaande vrijdag valt er een nieuwe prijs te winnen. De pot bevat nu 17 miljoen euro.

Zo ziet een Big Mac er na drie maanden uit

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:15

Stel: je koopt een Big Mac bij de McDonald’s en legt die naast een Big Mac die je drie maanden geleden kocht. Hoe groot zijn de verschillen dan? Een TikTokker nam de proef op de som en maakte er een video van.

Eerst opent de man het doosje van zijn verse Big Mac. Hij ontdekt twee burgers, een klein beetje saus, heel weinig sla en nog veel minder ui. Ook zit er slechts één plakje cheddar op in plaats van de beloofde twee plakjes.

Dan door naar de andere burger, die drie maanden oud is. Hoe is het daarmee gesteld? Op het eerste gezicht lijkt het er allemaal prima uit te zien. Er zit geen schommel op, de boel is niet rot. Zelfs de sla is nog redelijk intact. Geloof het of niet, maar eigenlijk is het enige grote minpunt de burger. Die is zo hart als steen. “Je stopt deze shit in je eigen maag en in die van je kind”, zegt de TikTokker in het filmpje.

Ontdek meer