'Elden Ring' krijgt eindelijk nieuwe trailer én releasedatum

Nico De Greef-11 juni 2021 om 17:46

Fans van de Japanse game-ontwikkelaar FromSoftware hebben erg veel geduld moeten hebben. Na twee jaar complete stilte die volgde op de eerste teaser trailer, hebben Bandai Namco Entertainment en FromSoftware eindelijk de eerste echte in-game beelden van Elden Ring getoond. Als kers op de taart werd ook de releasedatum van de game bekend gemaakt: vanaf 21 januari 2022 kunnen we zelf aan de slag met de game.

Elden Ring is het nieuwe aankomende actie-rollenspel van Hidetaka Miyazaki en fantasy-schrijver George R.R. Martin (bekend van de Game of Thrones-boekenreeks) en speelt zich af in een duistere en gebroken wereld genaamd de Lands Between waarin een zekere Queen Marika the Eternal de scepter zwaait. Door het verbrijzelen van de Elden Ring, een mysterieuze krachtbron die de Erdtree (de reusachtige gloeiende boom in de trailer) beschermt, heerst er oorlog in het land. Zes corrupte halfgoden zijn in het bezit van de scherven van de Elden Ring gekomen en zorgen voor problemen. Als speler treedt je in de voetsporen van een Tarnished, een banneling die terugkeert naar de Lands Between om een Elden Lord te worden en de scherven van de Elden Ring terug te claimen.

Elden Ring is de grootste en meest ambitieuze game van FromSoftware tot op heden. De game combineert zowat alles wat fans in vorige souls-games zo geweldig vonden en voegt daarbij ook nog een heleboel nieuwe elementen toe.

Check hieronder de nieuwe trailer voor Elden Ring:

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer