Bevestigd: 'Heartstopper' krijgt tweede én derde seizoen op Netflix!

Nico De Greef-20 mei 2022 om 14:54

De populaire LGBTQ+-serie 'Heartstopper' krijgt officieel een tweede en derde seizoen, dat maakte de schrijfster en bedenkster van de reeks, Alice Oseman, op vrijdag bekend.

De romantische avonturen van Charlie (Joe Locke) en Nick (Kit Connor) zijn nog lang niet voorbij. Netflix en de auteur van "Heartstopper" hebben namelijk op vrijdag aangekondigd dat de serie niet één, maar twee nieuwe seizoenen krijgt. En dat is bijzonder goed nieuws voor fans.

"Heartstopper" vertelt het verhaal over de vriendschap tussen twee tienerjongens en middelbare scholieren, Charlie en Nick, die langzaam maar zeker verandert in meer. De serie is gebaseerd op de gelijknamige young adult stripboeken, geschreven en geïllustreerd door de Britse auteur Alice Oseman, waarvan momenteel al vier delen (met een vijfde laatste deel op komst in 2023) werden uitgebracht.

Het eerste seizoen van de Netflix-reeks vertaalde de gebeurtenissen uit volumes 1 en 2 van de webcomic naar het scherm. De verwachting is dat het tweede seizoen grotendeels gebaseerd zal worden op volumes 3 en 4, die een ietwat meer duistere toon bevatten dan eerdere delen. In dit punt van het verhaal wordt namelijk dieper ingegaan op de mentale staat en eetstoornis van Charlie (hier werd al subtiel naar gehint in het eerste seizoen van de Netflix-serie) en de worstelingen die Nick ervaart om uit de kast te komen voor zijn vader en vier jaar oudere broer.

Het eerste seizoen van "Heartstopper" is sinds vorige maand te streamen op Netflix en is op een paar weken tijd uitgegroeid tot een enorme hit wereldwijd. Zo staat de reeks in de top 10 van de best bekeken programma's in maar liefst 54 landen. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe afleveringen te zien zullen zijn.

Auteur Alice Boseman kondigt aan dat twee nieuwe seizoenen in de maak zijn voor streamingdienst Netflix.

Opnieuw een record voor vierde seizoen 'Stranger Things'

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:33

Het houdt niet op met de mijlpalen die 'Stranger Things 4' bereikt. Hoewel het seizoen nog niet eens compleet is - vrijdag verschijnen de laatste twee afleveringen op Netflix - breekt het record na record. Ook nu heeft de serie weer een nieuwe prestatie te pakken.

In de eerste 28 dagen na de première van het vierde seizoen werd er maar liefst 930 miljoen uur naar de serie gekeken. En dat is veel, aangezien geen enkele andere Engelstalige Netflix-serie deze cijfers wist te bereiken. Er is volgens Deadline slechts één andere show die het beter deed: ‘Squid Game’. Die Zuid-Koreaanse hitserie werd in de eerste maand sinds de release 1,6 miljard uur gestreamd.

Zoals gezegd is het vrijdag tijd voor de laatste twee afleveringen van ‘Stranger Things 4’. Die duren langer dan eerdere afleveringen en hebben een totaalduur van zo’n vier uur. De achtste aflevering duurt 85 minuten, de negende en tevens laatste bijna 2,5 uur.

Nieuw seizoen 'Only Murders in the Building' staat online!

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:22

Charles, Oliver en Mabel zijn terug. De drie hoofdpersonen uit ‘Only Murders in the Building’ zijn sinds gisteren te zien in het nieuwe seizoen van de serie. Vanaf nu te zien op de streamingsdienst van Disney!

In het tweede seizoen doen Charles, Oliver en Mabel er alles aan om de moordenaar van Arconia Board President Bunny Folger te ontmaskeren. Er doen zich alleen wel drie ongelukkige complicaties voor. De eerste: het trio is publiekelijk betrokken bij de moord. De tweede: ze zijn het onderwerp van een concurrerende podcast. En de derde: ze hebben te maken met New Yorkse buren die allemaal denken dat ze een moord hebben gepleegd. Hoe gaan ze dit in hemelsnaam oplossen?

De hoofdrollen worden gespeeld door Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez.

Ontdek meer