Bevestigd: 'Heartstopper' krijgt tweede én derde seizoen op Netflix!

Nico De Greef-20 mei 2022 om 14:54

De populaire LGBTQ+-serie 'Heartstopper' krijgt officieel een tweede en derde seizoen, dat maakte de schrijfster en bedenkster van de reeks, Alice Oseman, op vrijdag bekend.

De romantische avonturen van Charlie (Joe Locke) en Nick (Kit Connor) zijn nog lang niet voorbij. Netflix en de auteur van "Heartstopper" hebben namelijk op vrijdag aangekondigd dat de serie niet één, maar twee nieuwe seizoenen krijgt. En dat is bijzonder goed nieuws voor fans.

"Heartstopper" vertelt het verhaal over de vriendschap tussen twee tienerjongens en middelbare scholieren, Charlie en Nick, die langzaam maar zeker verandert in meer. De serie is gebaseerd op de gelijknamige young adult webcomic, geschreven en geïllustreerd door de Britse auteur Alice Oseman, waarvan momenteel al vier delen (met een vijfde laatste deel op komst in 2023) werden uitgebracht.

Het eerste seizoen van de Netflix-reeks vertaalde de gebeurtenissen uit volumes 1 en 2 van de digitale strip naar het scherm. De verwachting is dat het tweede seizoen grotendeels gebaseerd zal worden op volumes 3 en 4, die een veel meer duistere toon bevatten dan eerdere delen. In dit punt van het verhaal wordt namelijk dieper ingegaan op de mentale staat en eetstoornis van Charlie (hier werd al subtiel naar gehint in het eerste seizoen van de Netflix-serie) en de worstelingen die Nick ervaart om uit de kast te komen voor zijn vader en vier jaar oudere broer.

Het eerste seizoen van "Heartstopper" is sinds vorige maand te streamen op Netflix en is op een paar weken tijd uitgegroeid tot een enorme wereldwijde hit. Zo staat de reeks al in de top 10 van de best bekeken programma's in maar liefst 54 landen. Wanneer de nieuwe afleveringen te zien moeten zijn, is nog onduidelijk.

Auteur Alice Boseman kondigt aan dat twee nieuwe seizoenen in de maak zijn voor streamingdienst Netflix.

Deze nieuwe serie van Netflix wil je zien

Karen Luiken-22 april 2024 om 07:36

Netflix heeft een nieuw pareltje in de aanbieding dat absoluut op je watch-list mag. Sinds kort is op de streamingsdienst ‘Anthracite’ te zien, een thriller met een spannend verhaal.

‘Anthracite’ gaat over een oude moordzaak die wordt heropend wanneer een journalist verdwijnt. Online speurwerk leidt naar zijn dochter naar een bergplaatsje dat wordt geheerst door een geheimzinnige sekte. Eenmaal daar gebeuren er niet alleen vreemde, maar ook gevaarlijke dingen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Hatik, Noémie Schmidt en Camille Lou. Verder is er ook een rol weggelegd voor de Belgische Nicolas Godart.

Tweede seizoen spin-off 'Pretty Little Liars' volgende maand op Streamz

Karen Luiken-21 april 2024 om 11:24

Het tweede seizoen van de spin-off van ‘Pretty Little Liars’ komt volgende maand naar Streamz. De reeks draagt de naam ‘Summer School’ en is het vervolg op ‘Original Sin’. Op 10 mei verschijnt de eerste aflevering.

Na de schrijnende gebeurtenissen van ‘Original Sin’ worden de Pretty Little Liars geconfronteerd met een lot dat erger is dan de dood: de zomerschool. Maar Millwood High is niet het enige dat in de weg staat van hun leuke zomerbaantjes en nieuwe liefdesinteresses. Een nieuwe slechterik, die al dan niet een connectie heeft met A, is naar de stad gekomen en gaat hen allemaal op de proef stellen.

Onderstaande trailer geeft een eerste voorproefje. De rest kun je over een paar weken bewonderen.

Ontdek meer