Geen mondmaskerplicht meer op het openbaar vervoer?

Sofie Verbeeck-20 mei 2022 om 08:30- Foto:

Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

Het Overlegcomité van verschillende regeringen zit vandaag om 14 uur samen om te beslissen over het dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer. Het is zo goed als zeker dat het zal worden afgeschaft maar in de zorg blijven mondmaskers wel nog verplicht.

Om 14 uur vanmiddag komt het Overlegcomité eindelijk nog eens samen om het over corona te hebben. Ze bespreken vandaag om de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer af te schaffen. Wetenschappers en virologen raden de politici aan om het nu te doen en niet langer te wachten.

De mondmaskers zullen wel nog verplicht blijven op verschillende plaatsen in de zorg. Aangezien corona nog niet de wereld uit is en het voor kwetsbare mensen nog steeds gevaarlijk kan zijn. Virologen spreken wel nog van een mogelijke herfstgolf.

Mattel lanceert speciale David Bowie-pop

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:20

De iconische artiest David Bowie wordt door Mattel - de producent achter Barbie - geëerd met een eigen speciale pop.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Bowie's album 'Hunky Dory', lanceert Mattel nu de Bowie-Barbie. Mattel wil zo de iconische artiest eren voor zijn bijdrage aan de muziekwereld.

De pop zal enkel verkrijgbaar zijn via MattelCreations.com en Amazon en zal zo'n 50 dollar kosten. Er zit wel een limiet op van 2 exemplaren per persoon.

David Bowie overleed in 2016 aan kanker, hij werd 69.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Ontdek meer