Mario + Rabbids: Sparks of Hope komt in 2022 naar de Nintendo Switch

Nico De Greef-13 juni 2021 om 11:56

Vijf jaar na de lancering van Mario + Rabbids: Kingdom Battle komen Ubisoft en Nintendo eindelijk met een vervolg op de succesvolle turn based strategy-game. Net als zijn voorganger verschijnt Mario + Rabbits: Sparks of Hope exclusief voor de Nintendo Switch.

In Sparks of Hope moeten Mario, de doldwaze Rabbids en hun vrienden opnieuw samenwerken om een nieuw kwaad te stoppen die het hele universum bedreigt. Samen met oude bekenden, maar ook nieuwe vrienden zoals een Rabbit-versie van prinses Rosalina en de Sparks (schattige wezentjes die een kruising zijn tussen een Rabbit en Luma-ster uit Mario Galaxy) zul je het moeten opnemen tegen een nieuwe slechterik Cursa en diens volgelingen. De sparks zijn trouwens niet enkel schattig, maar hebben ook een handige functie: elke Spark geeft de speler namelijk een unieke vaardigheid die ze tijdens gevechten kunnen gebruiken.

De Sparks zijn slechts één van de vele nieuwigheden die de sequel introduceert. Zo zijn levels voortaan open gebieden die spelers vrij kunnen verkennen, en hebben we je al verteld over de verschillende planeten die je zal kunnen bezoeken?

Mario + Rabbids: Sparks of Hope heeft nog geen specifieke releasedatum maar moet volgend jaar verschijnen voor de Nintendo Switch. In afwachting tot dan, kun je hieronder alvast een trailer en wat gameplay bekijken:

SpongeBob 'multiverse'-game aangekondigd

Nico De Greef-18 september 2021 om 13:36

Kunnen we kinderen? Aye aye, kapitein! Na de revival van de cult-game SpongeBob SquarePants: Battle of Bikini Bottom op moderne consoles vorig jaar, mogen gamers en fans van 's werelds beroemde gele spons zich opmaken voor alweer een gloednieuw avontuur diep in de zee.

Game-uitgever THQ Nordic heeft gisterenavond namelijk SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aangekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC. In deze nieuwe platformer van ontwikkelaar Purple Lamp Studios komen de vrienden SpongeBob en Patrick in het bezit van magische Zeemeermin-tranen die wensen vervullen. Wanneer ze per ongeluk verschillende portalen naar zogenaamde 'Wishworlds' openen, is het aan SpongeBob en Balloon-Patrick om hun vrienden te redden die verdwaald zijn geraakt in deze bizarre wenswerelden. Maar niet zonder het dragen van de juiste outfit, natuurlijk!

Spelers kunnen in totaal zeven verschillende spelwerelden verkennen die elk zijn gebaseerd op iconische locaties rechtstreeks uit de populaire cartoonreeks. Daarbij kunnen ze meer dan 30 verschillende kostuums aantrekken, waaronder onder andere SnailBob (een slak) en SpongeGar (een holbewoner).

Een releasedatum voor de game is helaas nog niet bekend. In de tussentijd kun je hieronder de geniale aankondigingstrailer bekijken:

Populaire sitcom The Office krijgt een mobiele game

Nico De Greef-16 september 2021 om 16:17

Ondanks het feit dat er al acht jaar geen nieuwe afleveringen van The Office meer zijn verschenen, is de Amerikaanse comedyserie anno 2021 nog steeds ongelooflijk populair. In 2020 jaar werd de sitcom nog uitgeroepen als de meest gestreamde serie (sorry Friends-fan) van dat jaar en binnenkort kunnen fans aan de slag met de allereerste mobiele game over de reeks.

In het spel The Office: Somehow We Manage moeten gamers ervoor zorgen dat het papierbedrijf Dunder Mifflin winst blijft maken. Aan het begin van het spel beschikken spelers over één bureau om papier te verkopen. Naarmate ze meer geld verdienen, kunnen ze meerdere bureau's kopen en deze upgraden om nog meer geld te verdienen. Onder meer de personages Michael Scott, Jim Halpert, Pam Beesly en Dwight Schrute komen in het spel voor, maar spelers kunnen zich ook verkleden als hun favoriete varianten van de karakters waaronder Prison Mike, Farmer Dwight en Three Hole Punch Jim.

Daarnaast kunnen spelers ook tal van leuke momenten uit de sitcom herbeleven. Zo zitten er in de game scènes verwerkt uit onder andere de afleveringen 'The Dundies' en 'Dinner Party'. Wekelijkse in-game events moeten er tot slot voor zorgen dat gamers zich nooit hoeven te vervelen.

The Office: Somehow We Manage wordt ontwikkeld door East Side Games in samenwerking met Universal Games en verschijnt later dit jaar voor iOS- en Android-smartphones. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hieronder een aantal screenshots van het spel:

1
2
3
4
5

Ontdek meer