Oekraïne wint het Eurovisiesongfestival

Dieter Blarinckx-15 mei 2022 om 08:00

Kalush Orchestra, de inzending van Oekraïne voor Eurosong, heeft gisterenavond de overwinning in de wacht gesleept. Het Verenigd Koninkrijk werd tweede, Spanje eindigde op plaatsje nummer drie. België deed het een pak slechter dan verwacht, met een negentiende plaats voor Jérémie Makiese.

Met het nummer ‘Stefania’ won Oekraïne gisteren dus de 66ste editie van het Eurovisiesongfestival dat gehouden werd in Turijn. De jury kende 192 punten toe - goed voor een vierde plaats. Maar de kijkers thuis gaven maar liefst 439 punten aan Oekraïne. Dat indrukwekkende cijfer werd nog nooit gegeven in de geschiedenis van de muziekwedstrijd.

En hoewel dat politieke boodschappen eigenlijk verboden zijn in de wedstrijd, werd er deze editie dus een uitzondering gemaakt door de situatie in Oekraïne. De frontman van Kalush Orchestra, Oleh Psiuk, brak de regels door na hun optreden een smeekbede aan het adres van Europa te lanceren: “Europa, help ons. Help Oekraïne, help Marioepol en help Azovstal onmiddellijk!”, klonk het.

“Bedankt om Oekraïne te steunen. Deze overwinning is voor elke Oekraïner”, sloot hij af na zijn overwinningsspeech.

'Hogwarts Legacy' dropt eerste soundtrack-nummer

Dieter Blarinckx-05 december 2022 om 19:23

Februari zal hoogstwaarschijnlijk een maand zijn waar veel Potterheads naar uitkijken. Want dan dropt namelijk de langverwachte game 'Hogwarts Legacy'. En om fans al in de juiste sferen te brengen, werd een eerste soundtrack-nummer gedropt via sociale media.

Het nummer 'Overture to the Unwritten' bevat een 54-koppig orkest en koor met leden van de Universiteit van Utah, BYU, Salt Lake Symphony Orchestra, lokale studiomuzikanten en met gerenommeerde opname-artiesten Nicole Pinnell, Nicole Klossner, Ryan Shupe, Abe Kaelin, Bart Olson, John Knudsen en Dune Moss.

Zij brengen in primeur het eerste officiële soundtrack-nummer van de langverwachte en geanticipeerde fantasygame 'Hogwarts Legacy'. De game staat gepland voor een release op 10 februari en kan je nu alvast overal pre-orderen.

Kom alvast in de magische mood met de videoclip van het nummer:

The Weeknd hint op nieuwe muziek voor 'Avatar'-film

Karen Luiken-05 december 2022 om 07:26

The Weeknd gaat deze maand hoogstwaarschijnlijk nieuwe muziek uitbrengen. Niet zomaar een single, maar de soundtrack voor de langverwachte film ‘Avatar: The Way of Water’. Daar lijkt de zanger althans op te hinten in een nieuwe tweet.

Abel Tesfaye, zoals The Weeknd echt heet, heeft op Twitter een korte clip gedeeld met daarin het logo van de nieuwe ‘Avatar’-film. Op de achtergrond is een koor te horen, ondersteund door een drumbeat.

Het officiële account van ‘Avatar’ heeft het bericht geretweet en daarmee lijkt het te bevestigen dat het nieuwe liedje van The Weeknd inderdaad de titelsong van de film zal vormen. Het nummer wordt op 16 december gereleased, op dezelfde dag dat de film in de Verenigde Staten in de bioscoop te zien is.

Ontdek meer