'Narnia'-acteur Ben Barnes brengt eerste single uit

Nico De Greef-22 augustus 2021 om 09:37

De Britse acteur Ben Barnes (40) komt met groot nieuws. Na talloze acteerrollen op zijn resumé, waaronder die van Prins Caspian in The Chronicles of Narnia-films en meest recent Generaal Kirigan in de Netflix-serie Shadow & Bone, heeft de acteur aangekondigd dat hij met zijn carrière een nieuwe weg inslaat.

Nu hij 40 jaar oud is, wil Ben één van zijn grootste dromen najagen: namelijk die van muzikant. Later dit jaar zal hij dan ook zijn eigen EP uitbrengen met daarop alleen maar originele songs die hij allemaal zelf heeft geschreven.

"Eén van mijn grootste dromen die ik had was om mijn eigen muziek uit te brengen. Muziek is mijn hele leven mijn passie geweest, maar na een paar mislukte pogingen 20 jaar geleden had ik besloten om er geen carrière meer van te maken. Vandaag realiseer ik me dat ik nog steeds dezelfde ambitie heb en kondig ik de release van mijn eigen nummers aan", schrijft hij op sociale media.

"Dit is een speciaal moment voor mij. De ervaring die we in het voorbije anderhalve jaar hebben meegemaakt heeft ons allemaal een nieuw perspectief geboden en heeft mij zeker geholpen te begrijpen wat voor man ik de komende 40 jaar wil zijn... en het is niet iemand die bereid is zijn dromen te laten schieten", aldus de acteur.

Ben zijn eerste EP heet 'Songs For You' en verschijnt op 15 oktober. Zijn debuutsingle '11:11' kan je nu al pre-orderen.

King Gizzard & The Lizard Wizard zegt optreden Pukkelpop af

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 17:38

Nadat bekend werd gemaakt dat Madison Beer, Noah Cyrys, Self Esteem en Limp Bizkit cancelen voor Pukkelpop, is er nu nóg een band die verstek geeft: King Gizzard & The Lizard Wizard.

De band maakte het trieste nieuws zelf bekend via instagram. Ze zeggen dus de rest van hun tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk af. De reden? Frontzanger Stu heeft de Crohn-ziekte en moet daardoor snel terug naar huis om zich te laten behandelen.

“De afgelopen tien jaar heb ik de ziekte zo goed als mogelijk behandeld. Het is een wonder dat we in het verleden geen shows hebben geannuleerd. Maar op dit moment is mijn gezondheid er erg slecht aan toe en moet ik naar huis voor een dringende behandeling”, klinkt het bij de band.

“Sorry aan iedereen die kaartjes heeft gekocht, aan iedereen die heeft geholpen om de shows mogelijk te maken, aan onze crew en ons management. Het is zo’n voorrecht om de wereld rond te reizen en elke avond livemuziek voor mensen te spelen, en ik ben zo dankbaar voor de shows die we hebben kunnen afwerken in Ierland, Kroatië en Tsjechië. Bedankt voor het begrip en nogmaals, het spijt me zo”, gaat hij nog verder.

Veel beterschap Stu!

Niall Horan en Lewis Capaldi verrassen Dublin met straatoptreden

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 10:02

Op sociale media is een leuke video opgedoken waarin Niall Horan en Lewis Capaldi een nietsvermoedende straatmuzikant in Dublin vergezellen voor een spontaan optreden in de binnenstad!

Straatmuzikant Jacob Koopman treedt regelmatig op in de straten van Dublin, maar afgelopen vrijdag kreeg hij plots compagnie van niemand minder dan Niall Horen en Lewis Capaldi. Samen brachten ze ‘Slow Hands’ van Horan, ‘Before You Go’ van Capaldi en ‘Yellow' van Coldplay. Natuurlijk ontstond er in een mum van tijd een menigte rond de muzikanten.

Niall en Lewis zal al een tijdje goed bevriend: “Het begon een paar jaar geleden, toen ik mijn album uitbracht. Ik deed een paar shows en ontmoette Lewis rond maart 2018. Ik had hem op Instagram een berichtje gestuurd om te zeggen dat ik grote fan was van wat ik tot nu toe van hem had gezien. Ik vroeg hem dan ook of hij niet een paar nummers wilde komen spelen voor mijn optreden in Glasgow”, vertelde Horan eerder al.

Bekijk de beelden hieronder:

Ontdek meer