Zot: tiener en hommel zijn beste maatjes!

Dieter Blarinckx-22 augustus 2021 om 07:32

Een Britse tiener, de 13-jarige Lacey, heeft toch wel een zeer opmerkelijke vriendschap. Niet met een persoon, maar wel met een hommel. Zo’n twee weken geleden ontfermde ze zich over het beestje, waardoor de twee nu echt onafscheidelijk zijn. Ze gaf de hommel zelfs een naam: Betty.

Lacey hielp de hommel twee weken geleden nadat ze Betty gespot had in een park waar ze haar hond uitliet. Betty had een verfrommelde vleugel waardoor ze niet zo goed kon vliegen. Lacey hielp haar en zette haar op bloemen voor de nectar. Nadien week Betty geen seconde meer van Lacey’s zijde.

“Dit ga ik nooit meer vergeten. Ik dacht dat ze na een dag wel zou vertrekken, maar niet dus. Haar vleugel is intussen al lang weer in orde, dus ze blijft echt wel uit overtuiging. Deze onverwachte vriendschap maakt me dolgelukkig”, aldus Lacey aan de Britse pers.

Ook Lacey’s mama wou iets kwijt over de opmerkelijke vriendschap:

“Mijn dochter is helemaal verzot op Betty. Ze kruipt over haar gezicht, op haar bril en zelfs tussen haar tenen. Negentig procent van de tijd zit ze op haar lichaam. Lacey heeft heel lang haar, voor Betty lijkt dat wel de jungle. Mijn dochter heeft totaal geen schrik, dat snap ik niet. Een steek is immers snel gebeurd. Maar tegelijkertijd is dit verhaal zo mooi. Onze deuren staan bijna altijd open, maar Betty denkt er zelfs niet aan om te vertrekken.”

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Zin in een ijsje dat smaakt naar Ketchup of Sojasaus?

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 08:45- Foto:

The Ice Cream Project

"Goedemiddag, voor mij graag een hoorntje met een bolletje Mosterd en een bolletje Havermout alstublieft!" Dit is iets wat je waarschijnlijk niet snel zal bestellen maar in Londen is het wel degelijk een ding. The Ice Cream Project is een ijssalon met 14 gekke smaken.

Het klinkt niet echt smakelijk, een ijsje met mayonaisesmaak. Maar toch is deze gekke pop-up-store erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Mensen willen namelijk maar al te graag in een lange rij staan om zo'n ijsje te bestellen. De oprichtster Anya Hindmarch heeft alle smaken gelinkt aan haar accessoirecollectie. De Britse modeontwerpster werkt graag met logo's van iconische voedingsmerken zoals Heinz en Kellogg's.

Ontdek zelf de 14 vreemde smaken op de website van The Ice Cream Project of ga zelf eens proeven in Londen. De pop-up-store staat er nog tot 28 augustus.

Ontdek meer