Dino uit 'Jurassic Park' voor miljoenen verkocht

Karen Luiken-13 mei 2022 om 06:20

Het skelet van een Deinonychus is bij een veiling voor 12,4 miljoen dollar verkocht. De dinosoort werd razend populair nadat een skelet ervan model stond in de film ‘Jurassic Park’. Dat meldt The New York Times.

De Deinonychus is een behendige, tweevoetige dinosaurus die bekendstaat om de dreigende klauwen aan zijn poten. Het fossiel dat nu geveild is, heeft de bijnaam Hector en is zo’n 110 miljoen jaar oud.

Het skelet, waarvan verwacht werd dat het 6 miljoen dollar op zou brengen, bevat 126 echte botten. De rest is volgens veilinghuis Christie’s gereconstrueerd, inclusief het grootste deel van de schedel.

Vrouw bouwt innige band op met aap, is niet meer welkom in dierentuin

Karen Luiken-22 september 2022 om 11:48

Een vrouw uit Deurne is niet langer welkom in de Zoo van Antwerpen. Reden: ze heeft een te innige band opgebouwd met chimpansee Chita. En dat is ongezond voor het dier, vindt de dierentuin.

De 53-jarige vrouw uit Deurne kreeg vorig jaar al een contactverbod met de chimpansees uit de Zoo van Antwerpen. Ze mocht de dierentuin nog wel bezoeken, maar de apen moest ze met een grote boog ontwijken. Een bevel waar ze zich niet aan heeft gehouden. Ondanks meerdere waarschuwingen bleef ze Chita volgens VRT regelmatig bezoeken.

De band die Adie en Chita opbouwden, werd te innig. De twee gaven elkaar kusjes aan het raam en speelden met elkaar. Volgens Adie ‘hielden de twee van elkaar’ en ze sprak zelfs van een 'verhouding'. Het zorgde voor ruzies tussen Chita en de andere apen.

Reden genoeg om keiharde stappen te ondernemen, vindt de zoo. "We hebben de vrouw meerdere malen gevraagd om weg te blijven”, klinkt het volgens VRT. "We hebben haar nu via een brief laten weten dat haar abonnement niet langer verlengd zal worden en dat ze de zoo niet langer mag betreden."

Deze chips smaakt naar... vagina

Karen Luiken-20 september 2022 om 15:47

Dacht je alle meest krankzinnige chipssmaken al geproefd te hebben? Het kan altijd gekker. Een bedrijf uit Litouwen heeft een chips op de markt gebracht die smaakt naar... vagina’s.

De traktatie is afkomstig van het merk Chazz. Reden van deze opmerkelijke verkoop? Volgens recente studies hebben millennials drie keer minder seks dan onze ouders op onze leeftijd. En dat is een probleem, vindt Chazz.

Om ons hier bewust van te maken, komt het bedrijf nu met de vagina-chips. En die proeft - zoals je waarschijnlijk al verwacht - naar het meest intieme gedeelte van de vrouw. De smaken zijn opgesteld door vijf medewerkers van het merk die de opdracht kregen om een lijst samen te stellen met daarop vijf ingrediënten die naar vagina zouden smaken en ruiken.

Benieuwd naar het resultaat? Voor tien euro kun je een zak chips bestellen.

Ontdek meer