Mattel lanceert eerste Barbie met gehoorapparaat

Karen Luiken-12 mei 2022 om 16:34

Mattel, het moederbedrijf van Barbie, heeft een grote stap in de goede richting gezet om voor meer diversiteit en inclusie te zorgen. Het merk lanceert in juni een nieuwe set poppen waarvan de één een gehoorapparaat heeft en de ander de huidaandoening vitiligo.

De lijn moet kinderen helpen om zichzelf te kunnen weerspiegelen met het product, en moet jongeren tegelijkertijd aanmoedigen om het belang van inclusie te begrijpen en vieren. Dat zegt Lisa McKnight van Mattel volgens CNN in een persverklaring.

Mattel wil af van het imago dat Barbie een vrouw is met blauwe ogen, een lichte huid, grote borsten en een slanke taille. Dat is hoe de poppen er tientallen jaren geleden uitzagen, maar hoe ze nu niet meer worden verkocht. Vanaf juni wordt er voor het eerst in de geschiedenis van Barbie een exemplaar met gehoorapparaat verkocht. Ook zijn er poppen met een beenprothese en komt er een Ken-pop met vitiligo.

NMBS staakt op 31 mei

Dieter Blarinckx-17 mei 2022 om 17:22

Wie met de trein naar school, stage of het werk gaat, let nu best even op. Er zou waarschijnlijk op dinsdag 31 mei een grote staking komen bij de NMBS.

De drie grote vakbonden bij de spoorwegen ACOD, ACV Transcom en VSOA Spoor roepen nu op om op 31 mei massaal te staken. Ze willen naar eigen zeggen “meer koopkracht, beter sociaal overleg, meer investeringen en goede pensioenen”. Dat maakten de drie vakbonden zopas bekend via de media.

Een officieel statement van NMBS is er helaas nog niet, dus stay tuned!

Danse Macabre wordt nieuwste Efteling-attractie

Karen Luiken-17 mei 2022 om 15:34

Goed nieuws voor Efteling-fans. Het park wordt uitgebreid met een nieuw themagebied. Inclusief horeca, souvenirwinkel, bijpassende entertainment én attractie!

Het themagebied wordt maar liefst 17.000 vierkante meter groot en volgens de Efteling ‘griezeliger dan ooit’.

Na de zomer wordt het Spookslot afgebroken om er een aantal nieuwe belevingen te kunnen opbouwen. De attractie die ervoor in de plaats komt, heet Danse Macabre en neemt de bezoeker mee door een spannend verhaal met de onvergetelijke muziek uit het Spookslot als rode draad. De omgeving is een mysterieus decor, waarin het twintig meter hoge attractiegebouw meteen de aandacht vangt.

Het themagebied en de Danse Macabre moeten in 2024 af zijn.

Ontdek meer