Slapen met je hond kan goed zijn voor je mentale gezondheid

Karen Luiken-07 juli 2021 om 11:14

​Terwijl het ene hondenbaasje weigert zijn viervoeter in de buurt van de slaapkamer te laten komen, kruipt het andere iedere nacht tegen zijn harige vriend aan. Hoor jij bij het eerste kamp? Good for you. Volgens dierenexpert Karen Barrett heeft het slapen met je hond meerdere voordelen.

Karen Barrett is een hondengedragstherapeut en weet dus waar ze over praat. Ze zegt dat zolang je je hond laat weten wie de baas is, het goed is om het harige beestje bij jou in bed te laten slapen. “Als de hond op je hoofd slaapt, denken ze dat ze hoger zitten dan jij en dat kan een probleem vormen. Maar als het dier naast je ligt, komt er een stofje vrij dat ons aanmoedigt om samen te knuffelen”, aldus de vrouw tegen Daily Telegraph.

Vooral eenzame mensen kunnen er baat bij hebben om ’s nachts tegen hun huisdier aan te kruipen. De expert: “Voor een alleenstaande of ouder persoon wiens partner is overleden, kan het geruststellend zijn om een hond te hebben die op bed slaapt.”

De informatie die de therapeut geeft, komt overeen met een eerder onderzoek van het Canisius College in Buffalo. Daaruit is gebleken dat vrouwen – de studie was gericht op dames – een rustgevendere nachtrust hadden als ze met een hond sliepen, dan wanneer ze het bed deelden met een kat of ander mens.

(Photo by Cristian Castillo on Unsplash)​

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Zin in een ijsje dat smaakt naar Ketchup of Sojasaus?

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 08:45- Foto:

The Ice Cream Project

"Goedemiddag, voor mij graag een hoorntje met een bolletje Mosterd en een bolletje Havermout alstublieft!" Dit is iets wat je waarschijnlijk niet snel zal bestellen maar in Londen is het wel degelijk een ding. The Ice Cream Project is een ijssalon met 14 gekke smaken.

Het klinkt niet echt smakelijk, een ijsje met mayonaisesmaak. Maar toch is deze gekke pop-up-store erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Mensen willen namelijk maar al te graag in een lange rij staan om zo'n ijsje te bestellen. De oprichtster Anya Hindmarch heeft alle smaken gelinkt aan haar accessoirecollectie. De Britse modeontwerpster werkt graag met logo's van iconische voedingsmerken zoals Heinz en Kellogg's.

Ontdek zelf de 14 vreemde smaken op de website van The Ice Cream Project of ga zelf eens proeven in Londen. De pop-up-store staat er nog tot 28 augustus.

Ontdek meer