Tegen deze landen strijdt België in tweede halve finale songfestival

Karen Luiken-12 mei 2022 om 06:11

Nadat dinsdag de eerste halve finale van het songfestival plaatsvond, is het vanavond tijd voor de tweede. Daarin strijd onder meer ‘onze’ Jérémie Makiese met zijn liedje ‘Miss You’. Tegen wie neemt hij het op?

Achttien verschillende artiesten laten vanavond het liedje horen waarmee ze hun land vertegenwoordigen. De uit Antwerpen afkomstige Jérémie Makiese is als zestiende aan de beurt. Check hieronder alvast alle liedjes die je vanavond te horen gaat krijgen!

Finland, The Rasmus - Jezebel

Israël, Michael Ben David - I.M.

Servië, Konstrakta - In Corpore Sano

Azerbeidzjan, Nadir Rustamli - Fade to Black

Georgië, Circus Mircus - Lock Me In

Malta, Emma Muscat - I Am What I Am

San Marino, Achille Lauro - Stripper

Australië, Sheldon Riley - Not The Same

Cyprus, Andromache - Ela

Ierland, Brooke - That’s Rich

Noord-Macedonië, Andrea - Circles

Estland, Stefan - Hope

Roemenië, WRS - Llámame

Polen, Ochman - River

Montenegro, Vladana - Breathe

België, Jérémie Makiese - Miss You

Zweden, Cornelia Jakobs - Hold Me Closer

Tsjechië, We Are Domi - Lights Off

David Harbor moest lijden voor opnames vierde seizoen 'Stranger Things'

Karen Luiken-18 mei 2022 om 06:18

De opnames van het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ zijn niet altijd een pretje geweest voor David Harbor. De acteur vertelt in een gesprek met Netflix dat het zwaar, koud en hongerig was.

“Het was dit jaar erg moeilijk”, vertelt David. “Het was heel koud. Ik moest met blote voeten door de sneeuw in Litouwen lopen en bovendien at ik niet veel omdat ik dun moest zijn voor de opnames. Het was een meedogenloos seizoen voor mij, zowel fysiek als emotioneel.”

Heel leuk is het tijdens het filmen dus niet altijd geweest, maar toch was het ’t allemaal waard, zegt David. “Het was leuk om dit soort dingen te doen omdat ik het gevoel heb dat we het publiek een speciale ervaring geven. Ik ben blij dat ik op deze manier heb moeten lijden zodat de kijkers kunnen genieten van een emotionele zuivering.”

Over het vierde seizoen mag de acteur nog niet veel verklappen, maar hij licht wel vast een tipje van de sluier op over het nieuwe, kwaadaardige monster dat zijn opwachting maakt. “Het heeft een gezicht, het heeft een brein, het heeft bijna een menselijke vorm. We hebben een schaduwmonster gezien, we hebben een Demogorgon gezien, demodogs. En nu krijgen we het brein achter de operatie te zien. Het wordt angstaanjagender dan ooit.”

Het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ gaat op 27 mei in première bij Netflix.

Viktor Verhulst en Francesco Planckaert strijden tegen elkaar in reeks battles

Karen Luiken-18 mei 2022 om 06:02

Viktor Verhulst en Francesco Planckaert gaan de strijd met elkaar aan. In het nieuwe GoPlay-programma ‘Het Belgisch Kampioenschap’ nemen de twee heren het tegen elkaar op in een reeks bekende battles. Francesco wil namelijk revanche nadat Viktor de winst pakte in de ‘Container Cup’.

Het spektakel barst vandaag los op GoPlay. In verschillende afleveringen doen Viktor en Francesco hun best om Belgisch kampioen te worden in allerlei disciplines. Met als doel: zoveel mogelijk records breken. Dat doen ze op het gebied van konijnenjumping, sekspoprafting, joggling en een kussengevecht, maar ze gaan ook Hawaïaans vuurdansen, een spaghettitoren bouwen en een kilometer rechtop wandelen.

Dit zijn de eerste beelden:

Ontdek meer