Shawn Mendes en Tommy Hilfiger lanceren campagne voor duurzaamheid

Amber Schepers-12 mei 2022 om 08:57

Goede voornemens van de Canadese singer-songwriter Shawn Mendes (23), hij zal tijdens zijn aanstaande wereldtournee denken aan het klimaat. Zo wil hij extra letten op de CO2-uitstoot van zijn tour. De zanger denkt niet alleen tijdens zijn tournee aan het milieu, maar op ook het vlak van fashion wil hij zo milieuvriendelijk mogelijk blijven. Daarbij krijgt hij de hulp van kledingmerk Tommy Hilfiger. Samen lanceren ze de duurzame 'Classics Reborn' -campagne.

Een wereldtournee kan ook milieuvriendelijk zijn, dat wil Shawn Mendes bewijzen met zijn komende 'Wonder: The World Tour'. In samenwerking met Tommy Hilfiger lanceert hij deze zomer de wereldwijde duurzaamheidscampagne ‘Classics Reborn’. De 2022-collectie zal werken met duurzame materialen zoals biologisch en gerecycled katoen. Ook bevat de nieuwe collectie draagstijlen van Shawn Mendes uit de vorige 1985 Program-collectie, waaronder de iconische polo uit 1985 die is gemaakt van biologisch katoen.

Tommy Hilfiger doneert voor de duurzaamheidscampagne maar liefst 1 miljoen dollar aan zijn wereldtournee om die zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Dat geld zal vooral gaan naar het 'Sustainability & Tour Greening Program'.

Tijdens de wereldtour zal Shawn Mendes ook op maat gemaakte en duurzamere ontwerpen dragen met stoffen van eerdere Tommy Hilfiger-collecties en vintage stukken. Shawn Mendes wil op die manier zijn wereldtournee zo klimaat positief mogelijk maken door de CO2-uitstoot per show met de helft te verminderen in vergelijking met zijn laatste tournee in 2019.

De 'Classics Reborn'-campagne zal op 16 mei gelanceerd worden, maar er is meer. Ook tijdens het voorjaar van 2023 zal er een extra collectie worden uitgebracht waarbij een tijdloze stijl door middel van gerecyclede, nieuwe materiaalinnovaties en circulaire ontwerppraktijken tot stand wordt gebracht.

Tommy Jeans dropt nieuwe NBA collectie!

Amber Schepers-26 mei 2022 om 07:30

Goed nieuws voor fashion lovers die houden van een echte vintage look. Tommy Jeans lanceert dit voorjaar samen met NBA een nostalgische streetwear-modecollectie. Ze werken voor de collectie met nostalgische stijlen van Tommy’s straatcultuur.

Streetwear-mode op zijn best, dat kan je écht wel zeggen over de nieuwe Tommy Jeans collectie in samenwerking met NBA, de National Basketball Association van de VS. Samen brengen ze een collectie uit die ontworpen is voor iedereen die houdt van vintage straatstijl. De collectie knipoogt naar de jarenlange wortels van het merk in Amerikaanse streetstyle en iconische nostalgie van de jaren '90.

De streetwear-collectie zet in op een relaxte look met all-over prints van NBA-teamlogo's. Vanaf 25 mei 2022 is de collectie beschikbaar voor vroege toegang op de website en Tommy Jeans-winkels in heel Europa!

VTM GO komt met nieuw programma voor sneakerlovers

Karen Luiken-16 mei 2022 om 15:27

Er komt een nieuw VTM GO-programma speciaal voor sneakerlovers. In ‘Sneak Peek’ worden liefhebbers door Hakim Chatar meegenomen in de wondere wereld van sneakers, streetwear en alles wat daarachter schuilgaat.

Hakim gaat in het programma in gesprek met makers, zoekt de grootste sneakerverzamelaars op en verkent de roots van ’s werelds meest populaire schoeisel. Ook gaat hij langs bij verschillende bekende Vlamingen om een kijkje te nemen in hun riante sneakercollecties.

Gezichten die we voorbij zullen zien komen zijn die van YouTube-fenomeen Acid, 'Vooruit'-voorzitter Conner Rousseau, styliste Farah El Bastani, acteur Nicolas Caeyers en sneaker-customizer Tijs Van Impe. Acid trapt de reeks af. Hij bezit een bonte verzameling sneakers waarvan de meeste duidelijk de sporen dragen van zijn grootste passie: skaten.

Presentator Hakim kan niet wachten tot de show van start gaat. “Ik heb al de helft van mijn leven een obsessie met sneakers. Die gaat van de meest basic witte Air Force One’s tot de exclusievere - en dus ook heel dure - stuks”, vertelt hij.

"Het is een wereld op zich, die van de sneakerheads, en dus wilde ik wel eens in ‘lotgenoten’ hun schoenenkasten gaan neuzen. Ik kwam tot de conclusie dat lang niet elke sneakerhead z’n schoenen mooi ongedragen in de doos bewaart.”

De eerste vijf afleveringen van ‘Sneak Peek’ zijn vanaf woensdag 18 mei te zien op VTM GO.

Ontdek meer